calendar

Subota 31. Avgust, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Slučaj Metjua Perija: Jednom od doktora optuženih za smrt glumca zabranjena ljekarska praksa Majka Željka Joksimovića o sukobu sa Jovanom: To nije mogla da mi oprosti Turci oduševljeni Džekom: Uradio je nešto što nije uspjelo nikome prije njega “PONOSIM SE TIME ŠTO NE ZNAM TABLICU MNOŽENJA” Rijaliti učesnica šokirala izjavom, voditeljica nije mogla da ne reaguje! “ONI SKUPLJAJU MOJE OTPATKE, TO IM JE ZANAT” Maja Marinković o Stanislavu nakon raskida, pa potkačila bivše cimerke! ŠOK PAPARAZZO! Janjuš uhvaćen u centru Beograda, našao se sa MISTERIOZNOM PLAVUŠOM?! (VIDEO) GIBA OBJAVIO GOLU FOTKU PRVI PUT NAKON ŠTO JE POSTAO ŽENA! Snimao se dok je u kadi, a onda i u vešu, šok! (FOTO) UČESNICA RIJALITIJA VIŠE NE LIČI NA SEBE! Svi u šoku kada su je vidjeli, Maja Marinković se držala za glavu, SKANDAL! (FOTO) Tragedija u Tuzli: Žena smrtno stradala prilikom paljenja niskog rastinja FILIP POSLAO SKANDALOZNU PORUKU ALEKS I NJENOM MOMKU?! Car se ne smiruje, evo šta je uradio nakon što je ona objavila fotku sa novim izabranikom! (FOTO) Ove riječi Zorana Kalezića su slomile srce Silvane Armenulić ŽIVOT SA DVIJE ŽENE: Kome više smrde noge? Takmičenje u Gornjoj Višnjici! Ovo je bilo omiljeno Titovo jelo: Možete ga lako spremiti Život sa dvije žene: Elmedin priča Arnelu o životu na Zapadu! U Minhenu može očekivati OVO ŠKOLSKI PRIMJER BRUKANJA! Ovo je Anu Nikolić toliko srozalo da danima kuka! Rijaliti takmičarka SMOTALA POZNATOG FUDBALERA! Isplivali detalji tajne romanse

Ovo je bilo omiljeno Titovo jelo: Možete ga lako spremiti

Objavio: RHT
31/08/2024 6:00 PM

Ovo je bilo omiljeno Titovo jelo

Jeste li znali da je đuveč bilo omiljeno slano jelo Josipa Broza Tita? Pripremite ga koristeći ovaj recept i bit ćete oduševljeni njegovim okusom.

Ovo je bilo omiljeno Titovo jelo/Foto: printscreen

Potrebno vam je: tri glavice crnog luka, tri čena bijelog luka, komad mladog luka, 300 grama crvene paprike, 300 grama zelene paprike, pet krompira, 500 grama mladog paradajza, četiri – pet mrkvi, dva – tri patlidžana, 500 grama telećih šnicli, 500 grama pasiranog paradajza, 150 grama riže, 70 mililitara ulja, so, biber, tucana i ljuta tucana paprika.

Priprema

Isjecajte crni i bijeli luk, krompir i paprike pa ih ubacite u posudu. Isjecajte paradajz, teleće šnicle i patlidžan i stavite ih u odvojene posude.

Uzmite veću šerpu, u njoj zagrijte ulje pa ispržite crni i bijeli luk. Dodajte šnicle i paradajz. Pržite otprilike pet minuta pa dodajte crvene i zelene paprike i pasirani paradajz. Nakon 10 minuta dodajte krompir.

Nakon što prođe još 10 minuta, u šerpu ubacite i mladi luk, mrkvu i patlidžan. Sve izmiješajte. Kuhajte otprilike pola sata na laganoj vatri. Dodajte začine po želji i kuhajte još desetak minuta.

Zagrijte rernu na 200 stepeni. Đuveč prebacite u vatrostalnu posudu i pecite otprilike pola sata.

BONUS VIDEO

hypebih.ba/naj-portal.com/O.T.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS