calendar

Utorak 30. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Pomoću ovih trikova dobit ćete volumen kose kakav ima Kejt Midlton ALEKS ZALJUBLJENA DO UŠIJU? Progovorila o NOVOM DEČKU Nikad emotivniji nastup: Beogradski sindikat izveo pjesmu za nastradalu djecu iz “Vladislav Ribnikar” “D-CAST”POMJERA GRANICE! Dejan Dragojević sve oduševio “MOJA TRUDNOĆA JE BILA TURBULENTNA” Aleksandra ne može više da šuti o Filipu: Priznala sve o POMIRENJU: “Kod mene je bilo ludilo” Oglasio se pjevač koji je izazvao najviše polemika na otvaranju OI: Da nije kontroverzi ne bi bilo zabavno Ogorčene američke teniserke pobjegle iz Olimpijskog sela zbog onoga što su tamo zatekle “EMOCIJE SU SE UGASILE!” Aleksandra Nikolić ekskluzivno za Hype otkrila sve o odnosu sa Filipom, pa pomenula i NOVOG DEČKA (VIDEO) CIFRA OD KOJE MOŽE DA SE RIKNE! DARA BUBAMARA TRAŽILA BRDO LOVE! Šok detalji napravili pometnju “JEDINO SAM TRAŽILA POŠTOVANJE” ALEKSANDRA NIKOLIĆ OTKRILA detalje RASKIDA sa Carem? Ekskluzivno za HYPETV Svratili u Jablanicu, najeli se pečenja, pa pobjegli ne plativši račun od 217 KM ALEKSANDRA OTKRILA ISTINU O CARU: “Završila sam u BOLNICI u OSMOM MJESECU TRUDNOĆE!” Nikolićka iznijela JAVNO šta se dešavalo u 4 ZIDA! (VIDEO) MEGAEKSKLUZIVNO! ALEKSANDRA NIKOLIĆ NA HYPE TV! Prvi put o odnosu sa Carem, Leoni i BURNOM RASKIDU Lidija Vukićević se sprema za more: Sirene mogu da se zabrinu Prijetnje, preljube, klevete: Ovi rijaliti takmičari svoje rasprave nastavljaju na sudu U OVIM HOROSKOPSKIM ZNAKOVIMA SE RAĐA NAJVIŠE MAMINIH SINOVA: Kod njih ćete uvijek biti broj 2!

Ovako danas izgleda Džulijan Asanž: Osnivač „Vikiliksa“ napustio Veliku Britaniju, stiže na teritoriju SAD

Objavio: RHT
25/06/2024 11:15 AM

Ovako danas izgleda Džulijan Asanž

foto: Profimedia

Džulijan Asanž, osnivač “Vikiliksa”, napustio je zatvor u Velikoj Britaniji nakon što je pristao na dogovor o priznanju krivice sa Sjedinjenim Američkim Državama. On se sada uputio ka američkom pacifičkom ostrvu Sajpan, na Marijanskim ostrvima. Gdje se očekuje da će se u srijedu izjasniti krivim po jednoj tački optužnice u okviru sporazuma o priznanju krivice.

Ovako danas izgleda Džulijan Asanž

Kada bude proglašen krivim po jednoj tački optužnice, očekuje se da će sud računati vrijeme koje je već proveo u zatvoru i da neće dobiti novu zatvorsku kaznu.

Po tom sporazumu, on je nakon priznanja krivice slobodan čovjek.

Američki tužioci naveli su u sudskim dokumentima da je Asanž pristao da prizna krivicu po jednoj tački optužnice. Za zavjeru radi pribavljanja i objelodanjivanja povjerljivih dokumenata američke nacionalne odbrane, prema podnescima američkog Okružnog suda za Severna Marijanska ostrva.

Asanžov „Vikiliks“ je 2010. objavio stotine hiljada poverljivih američkih vojnih dokumenata o ratovima Vašingtona u Avganistanu i Iraku. Što je najveći bezbijednosni incident te vrste u američkoj vojnoj istoriji, uz niz diplomatskih depeša.

foto: Profimedia

Australijski premijer Entoni Albaneze izjavio je da želi da se Džulijan Asanž (52) vrati u rodnu Australiju.

Albaneze je rekao pred australijskim parlamentom da se slučaj protiv osnivača „Vikiliksa“ dugo odugovlačio, da je sada oslobođen iz zatvora i da želi da se Asanž sada vrati kući u Australiju.

BONUS VIDEO:

nova.rs/hypebih.ba/A.G.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS