calendar

Četvrtak 7. Novembar, 2024

aktuelno ikonica Aktuelno
Sestra Melanije Tramp privlači veliku pažnju: S njom je itekako vezana SHA I MIONA EKSKLUZIVNO: Volimo se, trudna sam? Tukli su nas? PRODUKCIJA JE TRAŽILA DA SE SVAĐAMO? A oni ološi su nam zagorčavali život? ŠOK DETALJI! SVI BRUJE O ANELI I TERZI! Novi blam, Sofija i Milica će poludjeti od muke Novi snimak iz hotela ‘Ambasador’: Fizički obračun Dragana Bjelogrlića i Predraga Antonijevića (VIDEO) Emir Lapsus odgovorio Indy: Pozdrav za Editinu sestru PRVI JAVNI S*KS GASTOZA I ANĐELE: Vrele scene koje oduzimaju DAH, nisu se LIBILI da pokažu svoje UMIJEĆE! ŠOK DETALJI O MILJANI KULIĆ! ISTINA IZAŠLA NA VIDJELO: “Marija mi je rekla da je ne puštam da izađe iz kuće” Dnevni horoskop za 7. novembar 2024: Ovan da bude čvrst u pregovorima, Škorpija dobija važnu vijest, a vi? Ovih pet tegoba možete riješiti jednostavno – redovnim seksom DISKVALIFIKOVANA MIONA SE OBRATILA MAJCI! ZAMOLILA JE SAMO JEDNO! PRVO OGLAŠAVANJE NAKON DISKVALIFIKACIJE EKSKLUZIVNO ZA HYPE TV! Miona i Ša STIGLI KUĆI! OTKRIVENO KOLIKI JE HONORAR LEPOG MIĆE! Šokiraćete se kada saznate ovu informaciju! “Gdje su im ti milioni?” “NISAM ONO ŠTO MISLIŠ -NEMAM NIŠTA…” Terza ogolio dušu i šokirao izjavom! SOFIJA ZANIJEMILA ISPLIVAO SNIMAK BIJEGA MIONE I ŠA! Evo šta se dogodilo PRED SKANDALOZNU DISKVALIFIKACIJU! “ANĐELA MORA DA SE LIJEČI!” Zvezdanu pušten SNIMAK Đuričić i NJEGOVE MAJKE! Slavnić o TRAUMAMA i optužbama da ju je ZLOSTAVLJAO (VIDEO) Međunarodni aerodrom Sarajevo uspostavlja osam novih linija: Direktni letovi i za …

Ovaj jednostavan trik za mekane kolače tajna je iskusnih domaćica

Objavio: RHT
30/12/2023 8:20 PM

Omekšali maslac ključan je za ukusne kolače i keksiće, a s obzirom na to da je ovaj korak lako zaboraviti, donosimo trik kojim ćete u nekoliko minuta dobiti maslac savršene teksture.

Koliko puta vam se dogodilo da krenete praviti neku poslasticu i tek onda primjetite napomenu da vam je potreban omekšali maslac? Možda se to čini kao sitnica i korak koji se lako preskoči, ali upravo se u njemu krije trik za najukusnije kolače.

Naime temperatura maslaca stvarno je važna kada je u pitanju pečenje poslastica, posebno sitnih kolača.

Razlog je jednostavan, ali i bitan: maslac na sobnoj temperaturi lako će se pomiješati sa šećerom, što je ključ za lagane i pahuljaste kolačiće.

Hladni maslac obično se pretvara u ljuskave slojeve, što ga čini najboljim izborom za kolače teže teksture i kore za pite. Ipak, za izradu prhkog tijesta i najukusnijih keksića ključno je da bude sobne temperature.

Foto: Ilustracija

Čak i kada to znate, velike su šanse da ćete se ovog koraka sjetiti tek kada krenete u izradu kolača – a maslac je još u frižideru!

Na sreću, postoji sjajan trik kako ga brzinski omekšati i tako baš svaki put napraviti poslasticu po najvišim standardima.

Za početak, stavite komad maslaca na tanjir obložen papirnim ubrusom. Potom napunite staklenu čašu vrućom vodom. Kada se čaša zagrije, prospite vodu i pokrijte čašom maslac na tanjiriću. Ostavite pet do sedam minuta kako bi postepeno omekšao.

Za kraj, nikako nemojte grijati maslac u mikrotalasnoj peći. Možda se to čini kao najočiglednija metoda, međutim na ovaj ga način nećete ravnomjerno omekšati te će dio biti otopljen, a drugi potpuno hladan – što nikako neće pomoći pri miksanju.

BONUS VIDEO:

Hypebih.ba/Tportal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS