calendar

Petak 19. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Pjevačici OTAC ZAVRŠIO U BOLNICI dok je BILA U RIJALITIJU! Nije mogao da gleda kako joj kćerka doživljava NASILJE: “To sam saznala kad sam odatle izašla” (VIDEO) Lana Pudar poslala poruku iz Turske: Dat ću sve od sebe da obradujem ljude u BiH ANITA STANOJLOVIĆ UHVAĆENA U ZAGRLJAJU OVOG MUŠKARCA! Grli je i obasipa poljupcima, evo ko je ON (FOTO) Koncertna arena jezera Modrac SPREMNA za doček NAJVEĆE BALKANSKE ZVIJEZDE! (FOTO/VIDEO) Drevna pošast čovječanstva: Šta su morbile, koji su simptomi i zašto ponovo ‘‘haraju‘‘ ? Nova pucnjava u Sarajevu, muškarac (70) pucao iz puške nakon svađe s komšijom SUPRUGA JALE BRATA OBJAVILA SNIMAK SA VJENČANJA: Evo čime je oduševio navijače Sarajeva “Mnogi su mi okrenuli leđa kada mi je bilo najteže” MAHRINA OTVORENO:”Sama vodim svoje bitke!” “Do posljednjeg trenutka sam mislila da NEĆEMO BITI U VEZI!” Lea Stanković u “CarCastu sa Va Vanom” PROGOVORILA O DEČKU DJEVOJČICA JE TVRDILA DA IMA ČUDOVIŠTA U SOBI Roditelji joj nisu vjerovali, ali uslijedilo je nevjerovatno otkriće! (VIDEO) JANJUŠ SE KONAČNO SUSREO I SA NJOM! Plašio se kako će reagovati zbog svega sa Aneli, a sada se ne razdvajaju! Klint Istvud objavio tužne vijesti: Preminula njegova partnerica VELIKI POŽAR U GRČKOJ: Vatru gasi 110 vatrogasaca, evakuisan dječiji kamp SVIJET ZAVIJEN U CRNO! Preminula slavna glumica, porodica saopšila tužne vijesti Totalno pijani Ljubušak udario mladog policajca šakom u glavu i razbio mu telefon DO SKORO BILA U BRAKU SA MATOROM! Anđelo priznao kako je njegova porodica reagovala zbog veze sa Anitom

Oni predstavljaju BiH na Olimpijskim igrama: Larisa Cerić i Mesud Pezer nose zastavu na otvaranju u Parizu

Objavio: RHT
19/07/2024 6:40 PM

Oni predstavljaju BiH na Olimpijskim igrama

Olimpijski tim Bosne i Hercegovine će na Igrama u Parizu ovog ljeta predstavljati petoro sportista. Bh. tim predstavljanje za Olimpijske igre Pariz 2024

IZVOR: OLIMPIJSKI KOMITET BIH

To su Lana Pudar i Jovan Lekić (plivanje), Larisa Cerić i Aleksandra Samardžić (džudo), te Mesud Pezer (atletika – bacanje kugle).

U prostorijama Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine svečano je predstavljen bh. tim koji će od 26. jula do 11. avgusta ove godine nastupati na Ljetnim olimpijskim igrama u glavnom gradu Francuske – Parizu.

Predsjednik Olimpijskog komiteta BiH Izet Rađo istakao je da su pomenuti sportisti heroji i heroine.

Predstavljanje na najbolji način

“Oni su odveli BiH na planetarni i najveći sportski događaj gdje se 206 zemalja i 10.500 sportistkinja i sportista bore za prestiž, bore u duhu univerzalnog olimpijskog gesla, brže, više, jače, ali i zajedno… Svaki vaš napor, korak, svaka suza i osmijeh. Doveli su nas do ovog momenta. Sada je vrijeme da zajedno ispišemo istoriju, da na OI u Parizu, nastupite hrabro i postignete vaš maksimum. Da ostvarite vaše olimpijske snove i da na najbolji način predstavite svoju zemlju Bosnu i Hercegovinu. Zašto ste danas heroine i heroji, zato što ste se izborili i uspjeli da svojim trudom, naporom i odricanjem.

Preskočite visoko kodirane olimpijske norme i da od populacije koja broji 7.5 milijardi ljudi na ovoj našoj zemaljskoj kugli. Budete među 10.500 heroja i heroina koji će se boriti za odličja, za medalje, za rekorde… Svi koji osvoje medalje su superheroine i superheroji, koje kroz istoriju slavi cijeli svijet. U ime Olimpijske porodice BiH, želim se zahvaliti i vašim porodicama, trenerima, klubovima i savezima koji su uložili veliki trud i iskazali veliku posvećenost na putu ka vašim olimpijskim snovima”, rekao je prvi čovjek bh. olimpizma.

Prisutnima su se obratili ii olimpijci BiH, koji su izrazili svoje nade i očekivanja pred OI u Parizu.

“Ovo su moje treće igre po redu. Daću sve od sebe da ostvarim što bolji plasman na ovim Igrama i na taj način što bolje da predstavim svoju domovinu Bosnu i Hercegovinu. Želim puno uspjeha i sreće svim mojim kolegicama i kolegama”, rekao je Pezer.

Oni predstavljaju BiH na Olimpijskim igrama

Banjalučanin Jovan Lekić je istakao da će prvi put biti učesnik najveće sportske smotre svijeta.

“Ovo su moje prve Olimpijske igre i zaista sam srećan što imam priliku da predstavljam svoju državu na najvećoj sportskoj smotri na svijetu. Nikad ne odustati od svojih ciljeva, boriću se do kraja bez obzira na okolnosti, discipinovan um i tijelo uvijek daju najbolje rezultate”, izjavio je Lekić.

Larisa Cerić je dodala da je srećna što je uspjela po treći put da osigura normu za Olimpijske igre.

“Imam šansu po treći put da ostvarim svoj san. Nadam se da ću se na ovim Igrama u Parizu uspjeti predstaviti u najboljem svjetlu. Pariz je moj srećan grad, te nakon evropske i svjetske medalje. Nadam se da ću uspjeti ispuniti svoj najveći san, a to je da osvojim olimpijsku medalju”, rekla je Larisa. Njena koleginica iz džudo reprezentacije BiH Aleksandra Samardžić istakla da jedva čeka takmičenje u Parizu.

“Jako sam srećna što sam uspjela ispuniti normu za svoje prve Olimpijske igre. Jedva čekam svoj nastup u Parizu i nadam se da ću se pokazati u najboljem svjetlu i obradovati sve ljubitelje sporta u Bosni i Hercegovini”.

Osim pomenutih petoro sportista, bh. olimpijski tim će činiti i isto toliko trenera i jedan fizioterapeut: Damir Đedović, Goran Grahovac (plivanje), Branislav Crnogorac, Arijana Jaha (džudo) , Mehmed Skender (atletika) i fizioterapeut Miodrag Ranđelović.

Lana Pudar

Izvršni komitet OK BiH je takođe saopštio da će na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara zastavu nositi zajedno Larisa Cerić i Mesud Pezer. Dok će prilikom zatvaranja Igara u Parizu, to učiniti Lana Pudar, koje danas nije bilo na predstavljenju bh. tima jer je u Antaliji na pripremama.

Mlada Mostarka se obratila videoporukom u kojoj je naglasila da se osjeća dobro i spremno za ovo veliko takmičenja. Te da se nada da će predstaviti sebe i svoju zemlju na najbolji mogući način.

“Iskusnija sam, spremnija i s velikim ambicijama. Velika je čast biti drugi put u društvu najboljih sportista svijeta. Daću sve od sebe da obradujem ljude koji nas podržavaju“, poručila je Pudar.

BONUS VIDEO:

mondo/hypebih.ba/A.G.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS