calendar

Sreda 31. Jul, 2023

Djevojčica iz Zenice se samovoljno javila policiji nakon nestanka: Dobro sam, udala sam se i nalazim se u Visokom

Objavio: RHT
31/07/2024 5:45 PM

Pronađena nestala šesnaestogodišnjakinja

Dragi ljudi. Javljeno je da je živa i zdrava. Policija radi svoj posao. Hvala vam

Foto: Facebook

Majka šesnaestogodišnje Ene S. iz Zenice, koja je nestala u utorak oko 20 sati, objavila je da je Ena pronađena živa i zdrava.

– Dragi ljudi. Javljeno je da je živa i zdrava. Policija radi svoj posao. Hvala vam. Halalite što se ne mogu javiti nije mi dobro – objavila je majka Aldijana.

Prema informacijama iz MUP-a ZDK, nakon zaprimljene prijave, službenici su poduzeli sve potrebne mjere, uključujući razgovore, potragu i ispitivanje njenih ličnih kontakata, te su pratili njenu trasu kretanja.

Djevojčica je izjavila da se dobrovoljno udaljila od kuće zbog vjenčanja i da se trenutno nalazi na području Visokog.

Ranije je objavljeno da je djevočica nestala sinoć oko 20 sati te da joj je ugašen i mobilni telefon zbog čega se nije mogao ostvariti kontakt.

Glasnogovornica Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Aldina Alić potvrdila je prijavu nestanka djevojčice.

– Danas, u 11 sati, u dežurnog službi Policijske stanice Crkvice je od strane porodice prijavljeno udaljavanje od kuće malodobne S. E. Nakon zaprimljene prijave, od strane policijskih službenika se poduzimaju radnje na pronalasku lica – kazala je Alić.

Čitajte i Trebinjci u nevjerici: Brutalno pretukli porodicu nakon svadbe! Nisu poštedjeli ni djecu

Porodica Sušić iz Trebinja brutalno je pretučena u svojoj kući u naselju Banjevci kada su ih napali Saša i Milan Šebek iz Trebinja, te Željko Vujević iz Bileće, koji od batina nisu poštedjeli ni troje maloljetne djece!

Iako su napadači istu noć uhapšeni, odlukom Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju oni su pušteni da se brane sa slobode. Ta odluka je uplašila porodicu Sušić, te šokirala sve Trebinjce koji u nevjerici prepričavaju detalje napada. Navodeći da se time šalje poruka da niko više nije bezbijedan ni “u svoja četiri zida”.

Trebinjci u nevjerici

Nataša Sušić ispričala je za ATV da se sve odigralo 29. jula. Kada je u svadbenom salonu, koji se nalazi u blizini njihove kuće, organizovano svadbeno veselje. Priča da je Saša Šebek ženio sina Milana, te da su za vrijeme proslave pucali iz vatrenog oružja. To je uplašilo njenu djecu.

”Pucali su iz automata oko 20 časova. Čahure su padale po našoj kući. Djeca su se uplašila i moj suprug, koji je srčani bolesnik, upozorio ih je da to ne rade. Vikao im je: ‘Šta vam je ljudi, šta to radite, ubićete nečije dijete!?’. Tu pucnjavu smo prijavili, a sve je snimljeno i nadzornim kamerama, što smo dostavili policiji”, priča Nataša.

Ona kaže da je napad uslijedio oko pola sata iza ponoći. Nakon što je na svadbi bio fajront. U kuću su joj upali mladoženja i njegov otac Saša i Milan Šebek. A s njima je bio i Željko Vujević. Bili su bijesni i vikali su nešto u smislu “koga ste vi prijavili”.

“Razbili su vrata i provalili nam u kuću i krenuli su da nas mlate. Pokušavala sam da ih zadržim, ali nisam uspjela. Nastao je opšti haos. Nisu poštedjeli ni našu djecu, uzrasta pet, osam i 12 godina, koji su tada spavali. Jedno dijete su poprskali biber sprejom, drugo su udarili u ruku, dok se treće sakrilo pod krevet. Borili smo se koliko smo mogli i gledali samo kako da odbranimo djecu.”, ispričala je Nataša Sušić.

Ona kaže da je njen muž prošao najgore i zadobio je povrede glave, na kojoj ima 12 šavova.

Ne poznaje napadače

“I meni su zadali nekoliko udaraca, što se vidi po modricama. Bili su naoružani motkama, kojima su lupali stvari u kući i oko nje. Sve smo prijavili i policija je stigla u roku od 15 minuta. Dvojicu su zatekli u kući i uhapsili su ih, dok se jedan napadač dao u bjekstvu i naknadno su ga pronašli u gradu.”, priča Nataša.

Dodaje da ona ne poznaje napadače, te da s njima nisu imali nikakve odnose.

“Napali su nas u našoj kući. Djeca su u strahu, preživjela su veliku traumu! Jedno dijete dva dana od napada nije progovorilo ni jednu rečenicu. Istraumirani su… Sklonili smo ih iz kuće i vodimo ih kod psihologa. Na to sve čujemo da su napadači pušteni na slobodu, što nas je zgrozilo. Kako je to moguće? Mene djeca sada pitaju: ”Mama, da li su ti loši ljudi pušteni, hoće li oni opet doći?” Šta da im odgovorim”, pita se Nataša.

Ona kaže da je s napadom upoznala gradonačelnika Trebinja Mirka Ćurića, kao i sve nadležne organe jer se plaši da će neko pokušati da zataška napad.

U OJT Trebinje navode da je o događaju upoznat dežurni tužilac.

“Naloženo je da se na licu mjesta izvrši uviđaj, te da se saslušaju svi akteri. Oštećene osobe su već sasalušane, dok će djeca biti ispitana u skladu sa odredbama Zakona o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku. Osumnjičeni su takođe ispitani i vrše se druge provjere u cilju dokumentovanja krivičnog djela, nakon čega će PU Trebinje dostaviti izvještaj o počinjenom krivičnom djelu”, rekao je portparol OJT Trebinje Srđan Vukanović.

BONUS VIDEO

Hypebih.ba/noviba/A.K.H/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS