ODLIČNA IDEJA: Ako ne znate šta ćete danas da skuvate za ručak!
Brzo i lako
MUSAKA OD PIRE KROMPIRA
Musaka je, čini mi se, jelo koje ili vole ili ne. Može da se pravi u raznim kombinacijama povrća, a ovaj put musaka od pire krompira.
Stoga, ova verzija musake, gde je osnovica pire krompir, je sjajan način da je napravim na način da se svima sviđa i pojedu u slast.
Sastojci:
- 1kg krompira (može i pire iz kesice)
- 500g svinjskog mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- 1dl soka od paradajza
- 2 jaja
- 1dl mleka
- 2dl pavlake za kuvanje
- 1 supena kašika kisele pavlake
- začini po ukusu
- peršun
Kako se pravi musaka od pire krompira
Krompir skuvati, pa ispasirati, dodati malo maslaca, mleka i začiniti po ukusu pire.
Na malo ulja propržiti sitno iseckan crni i beli kul, dodati meso i začini i dinstati malo. Posle nekog vremena dodati sok od paradajza.
U posudu za pečenje staviti pola pirea, preko dinstano meso, pa sve to pokriti drugom polovinom pirea. Sve to preliti umućenom pavlakom i jajima.
hypebih.ba