calendar

Ponedeljak 19. Avgust, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Nova nesreća u Hercegovini: Četiri osobe povrijeđene, maloljetnik teže “NEMA POTREBE DA SE TAKMIČIMO SA MITROVIĆIMA!” Saša Mirković javno je rekao kako je uspio da POBIJEDI sebe samog, pa dao prijedlog konkurenciji da urade isto! (FOTO) Potpuni promašaj: Djevojka naručila haljinu iz snova, dobila onu iz noćnih mora Za njega su godine samo broj: Robert de Niro (81) skočio s 11 metara visine u okean “POŠTO SE KONKURENCIJI ŽURI DA PRVI PUSTE SVOJ RIJALITI…” Saša Mirković se oglasio povodom POČETKA SEZONE Nevrijeme u Crnoj Gori: Stanovništvo bez struje, na aerodromu bare HAOS NA AVALI! Policija intervenisala u vili Verice Rakočević?! HYPETV U NOVOM PAZARU! Ekskluzivan snimak gorštaka sa Golije i sina o čijoj BORBI ZA ŽIVOT je pričala njegova majka (FOTO/VIDEO) Dodirivanje ženskih grudi smanjuje stres za 70 posto: Veličina je bitna VELIKA OSVETA ANELI! Janjušu se ne piše dobro! ANITA SLAGALA POLICIJU! Otkriveni svi detalji prijave u MUP-u – Anđelo ključni svjedok HOSPITALIZOVAN UROŠ: Izbio skandal u porodici Tročlana porodica sletjela prema jezeru kod Jablanice: Beba bila u automobilu Henny zaljubljen do ušiju u Džejlu Ramović? “Spremamo treću pjesmu, možda se ja prilagodim njoj?!” (VIDEO) “Bićemo IZRIČITI da Đanija PUSTE KAO PREDGRUPU!” Saša Mirković najavio Lukasov nastup i podsjetio sve na BLAM TRAJKOVIĆA (FOTO) ŽIVOT SA DVIJE ŽENE Elmedin hoće da ošiša svoje žene na nulu: Jana balavi, a Fatima bjesni (VIDEO)

OBJAVLJENA NOVA ATP LISTA: Damir Džumhur ostvario najbolji plasman u posljednjih pet godine

Objavio: RHT
19/08/2024 12:20 PM

Džumhur ostvario najbolji plasman

Foto: RD Open Media

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur zauzima 81. mjesto na novoj ATP rang listi sa 689 bodova.

Džumhur ostvario najbolji plasman

Tridesetdvogodišnji Sarajlija je nakon osvajanja ATP Challengera u Dominikanskoj Republici i novih 125 bodova napredovao 19 pozicija. U odnosu na prošlosedmični poredak, a ovo mu je najbolji plasman od juna 2019. godine.

Nakon turnira u Santo Domingu Džumhur seli u New York gdje će nastupiti u kvalifikacijama za gran slam turnir US Open.

Džumhur je postavljen za četvrtog nosioca, a u prvom kolu kvalifikacija igrat će protiv Australca Alexa Bolta, 178. igrača na listi.

U poretku deset najboljih nije bilo promjena.

ATP rang lista:

  1. Jannik Sinner (Ita) 9.410
  2. Novak Đoković (Srb) 7.460
  3. Carlos Alcaraz (Špa) 7.360
  4. Alexander Zverev (Njem) 7.035
  5. Daniil Medvedev (Rus) 6.275
  6. Andrey Rublev (Rus) 4.805
  7. Hubert Hurkacz (Polj) 4.055
  8. Casper Ruud (Nor) 3.855
  9. Grigor Dimitrov (Bug) 3.655
  10. Alex de Minaur (Aus) 3.435

Dodijeljena Srca Sarajeva za TV serije: ŽARKO LAUŠEVIĆ POSTHUMNO NAGRAĐEN

Pročitajte i: Dodijeljena Srca Sarajeva za TV serije: ŽARKO LAUŠEVIĆ POSTHUMNO NAGRAĐEN.

Dramska serija „Znam kako dišeš“ i komedija „Princ iz Eleja“ proglašene su najboljima i osvojile Srca Sarajeva za najbolja televizijska ostvarenja.

Foto: SFF

Svečana dodjela nagrada Srce Sarajeva za  TV serije 30. Sarajevo Film Festivala održana je u Hotelu Hills, a nagrade Srce Sarajeva za TV serije dodijeljene su u dvije kategorije: za dramske serije i za komedije.

Više saznajte OVDJE.

BONUS VIDEO:

(hypebih.ba/G. Š.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS