calendar

Sreda 31. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
EKSKLUZIVNO – TIJANA AJFON: Dečko me je prevario sa transrodnom osobom (VIDEO) ŽIVOT SA DVIJE ŽENE Elmedin: Fatima, puno slušaš druge! “Kose ću ti počupati, ko ti Memi. Neće nam on biti uzor”(VIDEO) Lana Pudar se plasirala u polufinale OI u disciplini 200 metara delfin MAJA LOMILA PO HOTELU ZBOG STANISLAVA? NASTALA VELIKA ŠTETA! Haos ne prestaje ISPALIO 57 METAKA U DRUGARE, PA SJEO DA POJEDE SENDVIČ! Rekonstruisan cio krvavi pir Bivši rijaliti takmičar PRIJETI Asminu: POSJETIĆE BOLNICU UMJESTO POSLASTIČARNICE U Sarajevu osvanuli plakati koji veličaju bivšu SFRJ i jugoslovenski identitet: “Ima nas” HITNO OGLAŠAVANJE IVANA MARINKOVIĆA NAKON KRIVIČNE PRIJAVE STRUČNJACI UPOZORAVAJU: Građani Republike Srpske brige i strahove rješavaju lijekovima ANITA ŽESTOKO POTKAČILA MATORU! Najveća životna greška Na Olimpijskim igrama 2024. danas nastupaju Lana Pudar i Aleksandra Samardžić: SRETNO NAŠE DAME Dnevni horoskop za srijedu, 31. juli 2024: Ovnovi buntovni zbog autoriteta, Lavovi sve lako osvajaju, Škorpije podložne nesporazumima Snimak iz vrtića koji je oduševio svijet: Mali ljudi HARIS MELINU DIZAO U NEBESA! Kretorka priznala: ”Nijedna ne može da se mjeri sa mnom, ni Sofija Vergara” “NIJE SVJESTAN ŠTA JE URADIO” Potez sina Dragane Mirković razbjesnio javnost Rijaliti zvijezda uživa u Španiji: Ervin Mujaković mami ženske uzdahe

NOVITETI NOVOG ZAKONA: Zbog ovoga možete ostati bez automobila!

Objavio: RHT
26/01/2023 10:30 AM

Nacrt novog zakona o bezbednosti saobraćaja donosi nekoliko noviteta, a predviđa strože kazne, privremeno oduzimanje vozila, a najavljena je i promena u obeležavanju pružnih prelaza.

Foto: Printscreen YouTube

Prošle godine u saobraćajnim nezgodama poginulo je 535 osoba, tako se nastavio rastući trend i prešao godišnji prosek. Od 500.000 zabeleženih prekršaja prekoračenja brzine u 2022. gotovo 3.000 je onih koji su kažnjeni zbog nasilničke vožnje.

“Neko ko je učinio teži prekršaj, neka nasilnička vožnja ili slično, u prethodne dve godine i kažnjen za to i ako se ponovi taj prekršaj, biće mu oduzeto vozilo”, kaže za medije Branko Stamatović, direktor Agencije za bezbednost saobraćaja.

Foto: Printscreen Youtube

Iz Komiteta za bezbednost saobraćaja smatraju da mera privremenog oduzimanja vozila nije dobra. Smatraju da treba da bude trajna. “Privremeno oduzimanje vozila do okončanja sudskog postupka je zaista neophodno, jer morate imati i do okončanja i nakon okončanja posebne mere. Međutim, ukoliko je samo do okončanja sudskog postupka, postavlja se pitanje koliko je to svrsishodno”, poručuje Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja.

BONUS VIDEO:

hypebih.ba / alo.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS