calendar

Nedelja 1. Septembar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
ŽIVOT SA DVIJE ŽENE Elmedin: Treba bježati u planinu da odmorimo dušu! “Galama i kuća – avioni, kamioni… ZDRAVO (VIDEO) ASMIN SE HITNO OGLASIO: Evo šta radi Stanija dok on spava! Objavio i dokaz Otkriven identitet ubice iz Gradačca: Usmrtio ženu tupim predmetom Dnevni horoskop za nedjelju, 1. septembar 2024: Rakovi moraju voditi računa o finansijama, Škorpijama stiže fantastična vijest, a Strijelcima dodatne obaveze Tata intervjuisao kćerku svake godine na prvi dan škole, video dirnuo 36 miliona ljudi Slučaj Metjua Perija: Jednom od doktora optuženih za smrt glumca zabranjena ljekarska praksa Majka Željka Joksimovića o sukobu sa Jovanom: To nije mogla da mi oprosti Turci oduševljeni Džekom: Uradio je nešto što nije uspjelo nikome prije njega “PONOSIM SE TIME ŠTO NE ZNAM TABLICU MNOŽENJA” Rijaliti učesnica šokirala izjavom, voditeljica nije mogla da ne reaguje! “ONI SKUPLJAJU MOJE OTPATKE, TO IM JE ZANAT” Maja Marinković o Stanislavu nakon raskida, pa potkačila bivše cimerke! ŠOK PAPARAZZO! Janjuš uhvaćen u centru Beograda, našao se sa MISTERIOZNOM PLAVUŠOM?! (VIDEO) GIBA OBJAVIO GOLU FOTKU PRVI PUT NAKON ŠTO JE POSTAO ŽENA! Snimao se dok je u kadi, a onda i u vešu, šok! (FOTO) UČESNICA RIJALITIJA VIŠE NE LIČI NA SEBE! Svi u šoku kada su je vidjeli, Maja Marinković se držala za glavu, SKANDAL! (FOTO) Tragedija u Tuzli: Žena smrtno stradala prilikom paljenja niskog rastinja FILIP POSLAO SKANDALOZNU PORUKU ALEKS I NJENOM MOMKU?! Car se ne smiruje, evo šta je uradio nakon što je ona objavila fotku sa novim izabranikom! (FOTO) Ove riječi Zorana Kalezića su slomile srce Silvane Armenulić

NOVI SAD: Suđenje Ivanu Kontiću počelo iznova, sledi pregled video-snimaka!

Objavio: RHT
30/09/2022 11:45 AM

Glavni pretres u sudskom postupku protiv Ivana Kontića i dvojice drugih u Novom Sadu počeo je iznova, a sudija Višeg suda Nataša Vojnović rekla je da je to formalno, jer je došlo do promene porotnika. Svi okrivljeni su zato ponovo ispitani i izjasnili su se da ostaju pri ranijem iskazu tužilaštvu, kao i da će izneti odbranu, a zatim su saslušani svedoci, dvojica radnika kladionice ispred koje je 24. avgusta 2020. pretučen Miljan Mandić.

Youtube printscreen

Youtube printscreen

Kontić je okrivljen, podsetimo, za pokušaj ubistva Mandića, i u sudnicu je doveden iz pritvora u kome se nalazi dve godine i gde će nadalje ostati pošto sudsko veće nije prihvatilo predloge njegove odbrane da se ta mera ukine ili zameni blažom, kućnim pritvorom.

Na optuženičkoj klupi nalaze se još Ognjen Leđanac, okrivljen za učestvovanje u tuči, i Luka Vukajlović koji se tereti za pomaganje nakon krivičnog dela. Oni se brane sa slobode.

Oštećeni Mandić, koji je saslušan prošlog puta, sada nije došao zbog bolesti deteta, o čemu je dostavio medicinsku dokumentaciju. Tada je ispitivan više od tri sata, zbog čega svedoci nisu stigli na red, tako da su neki od njih – radnici kladionice Bojan Đurić i Marko Vlahović, koje je predložilo tužilaštvo, saslušani sada.

Ovi očevici ostali su pri tome što su ranije rekli tužilaštvu, a prema onome što se moglo čuti u sudnici, oni se detalja koje su zanimale dve strane u postupku, uglavnom ne sećaju ili na njih nisu obraćali pažnju.

Đurić je naveo da je dva momka koja su to veče pozvonila na vrata lokala i kojima je Mandić otključao, prvi put video. Oni su se pozdravili i pričali sa strane, ali svedok nije čuo šta. Nije obraćao pažnju da li su se rukovali i kakve su bile gestikulacije. Posle zvonjave na vratima, prema svedočenju drugog radnika kladionice Vlahovića, Miljan Mandić je kazao: „Šta će ovaj ođe?”, što se odnosilo, kako je precizirao, na Kontića. Nije čuo šta su ova dvojica među sobom pričala. Svedočio je da je video „jedan ili dva” udarca pre nego što je pokušao da ih razdvoji.

Punomoćnik oštećenog uložio je primedbu na vođenje sudskog postupka, jer je sudija odbijala mnoga pitanja upućena svedocima sa obrazloženjem da su oni već o tome govorili, ali je „insistirala” da se svedok Vlahović izjasni kakav položaj ruke je imao Mandić iako je ovaj svedok već izjavio da se toga ne seća.

Svedok Bojan Kulačin nije došao, pa je kažnjen 50.000 dinara i biće pozvan na sledeće ročište. Poziv će putem policije pokušati da uruče svedoku Geji Ajetoviću, za koga je jedan od okrivljenih rekao da je on dobio trogodišnju zatvorsku kaznu u Sloveniji.

Na sledeće ročite biće pozvan i sudski veštak Uroš Muškinja, a najavljeno je i izvođenje dokaza – pregledanje video-snimaka događaja.

Podsetimo, video-snimak prebijanja Mandića osvanuo je kasnije na društvenim mrežama, posle čega je tek krenula istraga. Pretučeni je na prošlom sudskom ročištu odbacio tvrdnje da je te večeri i prethodne vređao Kontića i pretio mu da će ga ubiti, kako tvrdi odbrana. Kontić se brani i time da je Mandić nosio pištolj u torbici i da je imao preteći stav, te je to kod okrivljenog navodno izazvalo strah. Za Kontićem je bila raspisana poternica i on je uhapšen 11. oktobra u Podgorici, a zatim izručen Srbiji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS