calendar

Subota 5. Oktobar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
MILJANA NAJAVILA HAOS! Planira NAPAD na Sofiju? Isplivao VIDEO! Marija Šerifović otkazala koncert u Sarajevu za 28. decembar: Nije vrijeme za pjevanje dok neko pati Poplave u BiH: Žrtve sve brojnije, ali i pitanja Amra Jahić, supruga imama iz Donje Jablanice: Plivala sam sa djetetom do munare, tamo više nema života MIONA I GASTOZ UHVAĆENI NA DJELU! Najveća izdaja u historiji rijalitija, Ša divlja po Bijeloj kući! Donja Jablanica: ‘Istrčao sam vani, a samo se čuje jauk i vapaj u mraku …’ EKSKLUZIVNO: ŽIVOTNA PRIČA IZ BUTUROVIĆ POLJA: Majka plivala tri kilometra za kćerkom koju je odnijela poplava i spasila je! SADA SU NA SIGURNOM JANJUŠ POSLAO ANELI ŠIFRIRANU PORUKU U RIJALITI?! Sve uradio u strogoj TAJNOSTI, mislio je da se NEĆE SAZNATI! Prijatelji postavili spomen-ploču Dženanu Uščupliću na Bukoviku, prisustvovao i Husref Musemić U Donjoj Jablanici počela padati kiša, otežana potraga “ISKRVARIO JE” STRAVIČNE SCENE! Kamera snimila OBEZBJEĐENJE nakon TUČE? STRAVIČNE VIJESTI ZA TRUDNU MILICU! Terza alarmirao advokate, želi da joj ODUZME DIJETE! “Horde zla” i Manijaci u humanoj misiji: Krenuli u pomoć poplavljenim područjima Kod Komadinovog vrela od jutra se radi na uspostavljanju putne komunikacije TRUDNA MILICA POSLALA JASNU PORUKU! Zapušila usta hejterima, donijela odluku! (FOTO) I dalje obustavljen saobraćaj od Jablanice prema Mostaru

NIJEMCI UDARILI PO DŽEPU POZNATOG GLUMCA Arnold Švarceneger platio drakonsku kaznu u Minhenu

Objavio: RHT
18/01/2024 10:20 AM

Filmska zvijezda Arnold Švarceneger, nakon privođena na aerodromu u Minhenu zbog toga što carini nije prijavio luksuzni sat, puštena je na slobodu, ali je morao platiti kaznu od 35.000 eura, piše list “Bild”.

Foto: Platforma X

Inače, on je na minhenskom aerodromu proveo nekoliko sati. Za to vrijeme su ga ispitivali carinici, a mogao je da pozove svog advokata…. 

Pokušao je, naime, da objasni da će sat biti na aukciji u dobrotvorne svrhe… Međutim, naloženo mu je da plati kaznu od 35.000 eura.

Odmah nakon što je pušten iz kancelarije za zadržavanje, Švarceneger je popušio cigaru…

– Pokrenuli smo krivični postupak po poreskom zakonu. Sat je trebalo da bude registrovan jer je uvoz – rekao je Tomas Majster, portparol glavne carinske službe Minhena.

Kako prenosi “Bild”, sat je procijenjen na 26.000 eura.

Glumac će, također, morati da plati porez od 4.000 eura i kaznu od 5.000 eura. Švarceneger je želio da uplati iznos kreditnom karticom, ali mu to nije dozvoljeno, jer se 50 posto carine mora platiti u gotovini, pa je predstavnik policije otpratio glumca do banke kako bi mogao da dobije novac.

Ranije je Švarceneger priveden na minhenskom aerodromu… On je na sebi imao luksuzni švicarski sat kompanije “Odemar Pige” (Audemars Piguet), dok je išao na konferenciju Svjetskog klimatskog samita u Kicbilu. Sat koji je napravljen isključivo za Švarcenegera, on je namjeravao da proda na aukciji za oko 20.000 eura…

BONUS VIDEO:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS