calendar

Nedelja 6. Oktobar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
“MOJE MISLI I MOLITVE SU UZ TRAGIČNO NASTRADALE I NJIHOVE PORODICE!” Mira Škorić pružila podršku UNESREĆENIM LJUDIMA u Bosni i Hercegovini JANJUŠ HITNO HOSPITALIZOVAN! Doživio NESREĆU! Prva slika s lica mjesta! (FOTO) KAO BLIZNAKINJE SU! Svi ste videli MAJKU Ane Ćurčić, a tek da vidite NJENU SESTRU! One su IDENTIČNE Pokrenulo se novo klizište u Jablanici! (VIDEO) Aktivista iz Fojnice prije mjesec dana objavio ‘proročansku’ poruku o poplavama: “Rijeka i beton ne idu zajedno” ŽIVOT SA DVIJE ŽENE Fatima otkrila planove: Kad se preselim u Sarajevo onda ću se zaposliti u … “NISAM GLUPA ŽENA” Potresna scena: Nermin iz sela Trusina, kojem je bujica odnijela štalu i stoku, dobio kravu Preminuli su zagrljeni: Ovo su Irmela i Jasmin, spasioci su njihova tijela pronašli ispod ruševina OTKRIVENA BRUTALNA INFORMACIJA O RASKIDU ANITE I ANĐELA! Isplivala sva SRAMOTA na vidjelo, dugo se ŠUTJELO o ovome (FOTO) Horde zla slave 37. rođendan: Uvijek su tu kada nešto treba za državu Bosnu i Hercegovinu, ljubavlju bodre FK Sarajevo, a imali su veliki ugled na YU sceni PRVO OGLAŠAVANJE ŽENE MILANA KALINIĆA! Nakon njene objave usijale se društvene mreže (FOTO) Ovo je trudnica (29) koja je izgubila život u Jablanici, iza nje ostala kćerkica MAJA MARINKOVIĆ UHVAĆENA S NEPOZNATIM MUŠKARCEM! Isplivale prve zajedničke fotografije, javnost u šoku! Ministar sigurnosti Nenad Nešić će obići spasilačke timove RASTE BROJ STRADALIH: Pronađena još tri tijela MILJANA KULIĆ PROKRVARILA UŽIVO U PROGRAMU! Hitno prekinute nominacije, voditeljica povikala na sav glas!

NEVEROVATNO! Opljačkao je banku, uživao u životu, a kada ga je policija otkrila shvatila je da mu ne mogu ništa!

Objavio: RHT
14/11/2021 8:30 AM

Nedavno preminuli muškarac identifikovan je kao pljačkaš banke u Ohaju pre više od 50 godina, čime je taj slučaj zatvoren nakon višedecenijske istrage, saopštila je Američka maršalska služba.

Leta 1969. je Teodor Džon Konrad, radnik jedne banke u Ohaju, sa svog radnog mesta izašao sa 215.000 dolara, što je danas jednako 1,7 milionu američke valute, a detalji pljačke nikada nisu otkriveni, preneo je Njuzvik.

Foto:Printscreen

Pošto je banka opljačkana u petak, nedostatak novca nije primećen sve do ponedeljka, što je Konradu dalo prednost u odnosu na policiju.

Konrad je navodno bio opsednut filmovima čija je tema pljačkanje banaka i hvalio se prijateljima da bi mogao lako da uzme novac iz banke u kojoj je radio. Navodi se da je više od šest puta gledao tada aktuelni film “Afera Tomasa Krauna” u kojoj lik kojeg je tumačio Stiv Makvin krade iz bostonske banke 2,6 miliona dolara.

Uprkos tim podacima, istražitelji nisu uspeli da otkriju više detalja u vezi sa tim slučajem. Brojne američke službe su pratile tragove širom zemlje, a pojedini istražitelji su verovali da je Konrad pobegao u Evropu.

Pljačka u Ohaju bila je tema brojnih televizijskih emisija o nerešenim slučajevima, ali ni TV programi nisu pomogli, pa je istraga obustavljena.

Međutim, Američka maršalska služba u Klivlendu je otkrila da je Konrad sve vreme živeo pod lažnim imenom, a istražitelji su uspešno pronašli podudaranje sa dokumentima muškarca pod imenom Tomas Randel.

Dokumenti koje je Konrad popunjavao 1960. godine podudaraju se sa obrascem koji je Randel popunio na stečajnom sudu 2014.

Koristeći te dokumente, uz dodatnu istragu, uspeli su da identifikuju Randela kao pljačkaša, čime su rešili slučaj star više decenija.

Otkriveno je da je Randel, odnosno Konrad, živeo mirnuo u predgrađu Bostona od sedamdesetih godina i da je bio cenjen u toj zajednici.

Optužnica nije podignuta, pošto je otkriveno da je Konrad preminuo od posledica raka pluća prošlog maja u 71. godini. Navodno je na samrti priznao da je počinio zločin.

Istragom je utvrđeno da se Konrad preselio nedaleko od mesta na kojem je sniman film “Afera Tomasa Krauna”.

Piter Eliot, maršal iz okruga Severni Ohajo, pomogao je u rešavanju slučaja i rekao da je i njegov otac bio uključen u istragu.

“Moj otac nikad nije prestao da traga za Konradom i želeo je da zatvori slučaj sve do dok nije umro 2020. godine. Uspeli smo da pronađemo podudaranje dokumenata iz Konradovih studentskih dana koje je moj otac pronašao sa Randelovim dokumentima, što je dovelo do identifikacije”, rekao je Eliot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS