calendar

Ponedeljak 8. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
MILJANU KULIĆ SU PONIŽAVALI? Ekskluzivno za HYPE Marija Kulić otkrila PRAVI RAZLOG DISKVALIFIKACIJE pred samo FINALE Zavirite u vilu Gorana Bregovića u Crnoj Gori: IZDAJE JE ZA 5.000 EURA SMRT U DOMU ZMAJA OD ŠIPOVA! Povukao se nakon rijalitija, a sada ostao bez najvećeg oslonca u životu HIT LJETA! Sve žene će htjeti kupaći kostim kao Luna Đogani DUNJA ILIĆ TVRDI DA JU JE DEČKO PRETUKAO! Prijavila ga navodno policiji, van sebe: “Davio me je i lomio ruku” Sanja Maletić o porođaju u 52. godini: Borba je trajala 8 godina, Vanja je čudo OBJAVLJEN SNIMAK PRIJE DISKVALIFIKACIJE! Miljana Kulić pravila karambol, gađala kamenjem, obezbjeđenje je opkolilo (VIDEO) Otkrivamo ZAŠTO MARKO I DIVNA DNK ULAZE U IMANJE: Imaju ovakav izazov! KOME JE OVO LIJEPO?! Svi gledaju u ogromne usne Une Čolić Nezir Vilogorac ljubav prema Sarajevu pretočio u instrumentalu ‘Ornaments of Sarajevo’ Doktor Mladen Veletić iz BiH nagrađen za najbolji istraživački rad u oblasti liječenja raka mozga! ŽIVOT SA DVIJE ŽENE Elmedin i Arnel otkrili kakve ih privlače žene! Koga očekuju u spektaklu? (VIDEO) VELIČANSTVEN POSTUPAK SAŠE MIRKOVIĆA! Donio odluku da pomogne porodici čija je kuća IZGORILA U POŽARU ZABORAVITE NA SLADOLED I HLADNU VODU! Dijetetičar otkriva šta najbolje hladi po vrućini OVI TAKMIČARI MORAJU NAPUSTITI KUĆU! Hitno saopštenje! OGLASILA SE INDI, SVE PRIZNALA! Pjevačica iznijela detalje veze sa Zoranom: “Ovog puta mnogo više očekujem od njega nego prošli put”

NASTAVLJA SE NASTAVA U OŠ “VLADISLAV RIBNIKAR” Šest policajaca bit će u školi, neće biti ocijenjivanja

Objavio: RHT
22/05/2023 10:42 AM

U beogradskoj Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” na Vračaru danas počinje nastava u obje smjene, uz prisustvo šest policajaca, a bit će angažovane i stariješine koje će kontrolisati školu, rekao je državni sekretar u MUP Srbije Danilo Stevandić.

Foto: Printscreen/Google

– U OŠ “Vladislav Ribnikar”, gdje u ponedjeljak (danas – op. a.) počinje nastava, bit će u dvije smjene pojačano prisustvo policajaca na oba ulaza. Ukupno šest policijska službenika bit će u smjeni. Osim njih, bit će angažovane starješine koje će kontrolisati i obilaziti školu i policijske službenike. Njihov zadatak je da s direktorima škola usaglase bezbjednosne prioritete i pažnju usmjere na rano otkrivanje mogućih rizika i prijetnji – rekao je Stevandić za RTS i dodao da su djeca u školama u Srbiji sigurna i bezbjedna jer je na obezbjeđenju 1.832 državne i privatne škole i njihovih 4.180 objekata svakodnevno angažovano 3.500 policijskih službenika.

Prethodno zakazana sednica Savjeta roditelja “Ribnikara” danas nije održana pošto nisu bili prisutni svi roditelji nastradale djece. Međutim, grupa roditelja odjeljenja VII/2 se neformalno sastala u školi s ministarkom pravde Srbije Majom Popović, ministarkom za brigu o porodici Srbije Darijom Kisić, državnim sekretarom u MUP Srbije Željkom Brkićem, državnim sekretarom Ministarstva zdravlja Srbije Mirsadom Đerlekom i savjetnikom premijerke.

Foto: Hype

Sastanak je trajao nešto više od dva sata, ali nije bilo zvaničnih izjava. Prema nezvaničnim informacijama, roditelji su s predstavnicima vlasti najvjerovatnije razgovarali o tome kako će nadalje izgledati nastava.

Nezvanično, škola nastavlja s radom, po programu bez ocjenjivanja i bez ispitivanja učenika, s tim što bi ponovo trebalo da se oglašava školsko zvono koga nije bilo od 10. maja, kada su se učenici, koji su na to bili spremni, počeli da se vraćaju u školske klupe posle masakra od 3. maja, u kojem je trinaestogodišnji učenik VII/2 K. K. ubio devetero đaka i čuvara.

(hypetv.rs / alo.rs)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS