NAJBOLJI RECEPT ZA PALAČINKE: Tajna je u POSTUPKU pripreme – samo ovako ćete ih napraviti BEZ GREŠKE!
Palačinke su jedna od omiljenih poslastica mnogih, međutim, iako nam je za njih potrebno samo nekoliko sastojaka i čini se da ništa ne može poći po zlu, na kraju naše palačinke ipak ne ispadnu onako kako smo zamislili.
Stavite sastojke u činiju, izmešajte mikserom i pržite. Naše palačinke su, međutim, tanke i cepaju se.
Testo kada se sipa na tiganj sadrži grudvice, koje se kasnije osećaju tokom jela.
Da li ste se zapitali zašto? To može biti zbog redosleda kojim dodajete sastojke dok mesite testo.
PROČITAJTE I: Recept za POSLASTICU koju SVI VOLE: Keks-torta, ukusna i kremasta!
Kako sprečiti sve ove nezgode?
Tajna je u pravilnom redosledu dodavanja sastojaka prilikom pravljenja testa za palačinke. Ako dodamo sve odjednom, onda one neće biti savršene. Ključni momenat je dodavanje brašna u testo, ne bi trebalo to da radimo na samom početku.
Zato prvo sipajte mokre sastojke u činiju i dodajte jaja. Tek pošto ih izmešate, postepeno dodajte brašno koje je najbolje prethodno prosejati kroz sito. Zahvaljujući tome, sprečićemo stvaranje grudvica.
Recept za savršeno testoV:
Sastojci
250 ml mleka
250 ml mineralne vode
1,5 šolje pšeničnog brašna
prstohvat soli
2 jaja
1 kašika ulja
malo gazirane vode
Priprema
Pripremite smesu, dodajte joj jaja, ulje, vodu i izmešajte mikserom. Zatim dodajte prstohvat soli i uz malo mešanje dodajte brašno prethodno prosejano kroz sito. Kada dobijete konzistenciju guste kreme, testo će biti spremno. Tiganj premazati četkom sa malo ulja.
Ispecite palačinke sa obe strane u zagrejanom tiganju.
Premazati ih omiljenim namazom. Prijatno!
Izvor: Kurir.rs
BONUS VIDEO: