calendar

Sreda 31. Jul, 2023

Na Olimpijskim igrama 2024. danas nastupaju Lana Pudar i Aleksandra Samardžić: SRETNO NAŠE DAME

Objavio: RHT
31/07/2024 9:40 AM

Danas nastupaju Pudar i Samardžić

Foto: Olimipjski komitet BiH

Boje Bosne i Hercegovine će danas na Olimpijskim igrama u Parizu braniti plivačica Lana Pudar i džudašica Aleksandra Samardžić.

Danas nastupaju Pudar i Samardžić

Najprije ćemo gledati nastup Aleksandre Samardžić, najbolje bosanskohercegovačke džudašice u kategoriji do 70 kilograma.

Samardžić, koja je 34. na svjetskoj rang-listi u kategoriji do 70 kilograma, će se u prvom kolu boriti protiv Laerke Olsen, 36. na svijetu.

Džudo kategorija do 70 kilograma počinje od 10 sati, a Aleksandrina borba je treća po redu na tatamiju 1.

U slučaju pobjede Samardžić bi se u drugom kolu sastala sa Nizozemkom Sanne van Dijke, petom džudistkinjom svijeta, a u slučaju da napravi senzaciju i prođe u četvrtfinale, naredna protivnica bi joj najvjerovatnije bila 6. na svjetskoj rang-listi Saki Niizoe.

No, u slučaju poraza izborila bi repasaž i borbu za bronzu, čemu se nadaju svi Bosanci i Hercegovci.

Lana u kvalifikacionoj grupi 1

Najbolja bosanskohercegovačka sportistkinja Lana Pudar će se od 11:46 sati takmičiti u kvalifikacionoj utrci na 200 metara delfin.

Lana se nalazi u kvalifikacionoj grupi 1 zajedno sa Australkom Elisabeth Dekkers, Britankama Laurom Stephens i Keannom Macinnes,, Kostarikankom Alondrom Ortiz i Špankinjom Laurom Cabanes.

Ukupno u kvalifikacijama učestvuje 19 plivačica, a u polufinale prolazi 16 sa najboljim vremenima, te je sasvim realno očekivati da Lanu gledamo u polufinalu večeras od 20:45 sati.

Finale u Laninoj omiljenoj disciplini je na rasporedu 1. avgusta u 20:30 sati. A svi Bosanci i Hercegovci se nadaju da će je gledati u toj utrci za olimpijske medalje.

Pročitajte i: Najbolja fotografija OI u Parizu izgleda nestvarno, evo kako je nastala.

BONUS VIDEO:

(hypebih.ba/G. Š.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS