calendar

Petak 25. Oktobar, 2024

Na Kosovu uništen mural Novaka Đokovića

Objavio: RHT
30/05/2023 12:12 PM

U Orahovcu na Kosovu tokom noći je uništen mural posvećen teniseru Novaku Đokoviću, a na praznom prostoru ispisano je UČK. Stanovnici gornjeg dijela Orahovca su rano jutros vidjeli uništen mural, a policija treba da izvrši uviđaj.

Foto: TANJUG

Oslikavanje murala Đokovića u gornjem djelu Orahovca je dio projekta “Boja u vazduhu” koji je realizovala organizacija “Prijatelji Dečana”, u saradnji sa umjetnikom Deroksom, koji je početkom prošle godine u mjestima sa srpskim stanovništvom na Kosovu oslikao murale po želji i dogovoru sa domaćinima. Mural Đokovića, koji je bio oslikan na jednoj srpskoj kući preko puta crkve u Orahovcu, uništen je i početkom februara, kada je bio prefarban bijelom bojom.

Đoković je nakon jučerašnje pobjede u prvom kolu Roland Garrosa na kameri ispisao poruku: “Kosovo je srce Srbije – stop nasilju”.

Postavljano je pitanje da li će srpski teniser biti kažnjen zbog pisanja političke poruke. Povodom toga se oglasila i Teniska federacija Francuske (FFT), koja je i organizator gren slema.

– Nigdje u zvaničnim pravilima Grand Slama ne piše šta igrač smije, a šta ne smije reći. FFT neće preduzimati nikakve mjere – napisano je u saopćenju FFT-a.

Đoković naredni meč na Rolan Garosu igra u srijedu, 31. maja, protiv Martona Fučoviča (Fucsovics).

Tagovi:

  • Novak Đoković
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

    PRATITE NAS