calendar

Subota 5. Oktobar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
U EMISIJI PUŠTEN EKSPLICITNI SNIMAK SA RIJALITI UČESNICOM IZ KROFAKOVOG KREVETA! Stanislav je BRUTALNO ponizio “Ona je bila kratka afera, ništa više” S NJOM je PREVARIO djevojku Humanitarna organizacija “Pomozi.ba” objavila adrese punktova za prikupljanje pomoći u Sarajevu, Mostaru, Bihaću i Travniku Stravični detalji kataklizme u Jablanici: Među nastradalima i 29-godišnja trudnica Dnevni horoskop za 5. oktobar 2024: Rakovima se danas ne radi, Blizancima se smiješi nova ljubav Fato sve znam, prelaziš granice! Malo da skuham nešto, da me ne bi tračala Horor snimak sa društvenih mreža: Skočio sa balkona, sve je snimljeno (VIDEO) Filip Car: Šu*ci ako ste mislili da sam propao, varate se! Imam poruku za vas, mnogo sam dobar i ide me na svim poljima! Pokrenuta peticija: Sredstva za javni doček Nove godine u Sarajevu preusmjeriti ka poplavljenim područjima Jana navija za treću ženu: Treba nam neko da cijepa drva! Fatima ljutito izašla! Ispovijest Muhameda Begovića ledi krv u žilama: Sin je išao iza mene, odjednom ga je odnio veliki val Fatima napala udvarača! Halo, nisam ja tamo neka seljanka! Ja sam poznata i poštena! Apel sveštenika kod Jablanice: Trebaju nam voda i lijekovi SAMIR RAMOVIĆ ZBOG KOMPLIKACIJA PONOVO PRIMLJEN U BOLNICU! Konzilijum ljekara donio odluku! “Sljedeća dva mjeseca su kritična” REDITELJKA SUZANA PURKOVIĆ EKSKLUZIVNO OTKRILA DETALJE DRUGOG DIJELA FILMA O ACI LUKASU! “Njegov boravak na klinici, period njegovog liječenja…!” Je li i kamenolom iznad Donje Jablanice doprinio katastrofi? Saša Mirković otkrio specijalne goste na Lukasovom koncertu u Ljubljani

MUP REPUBLIKE SRBIJE: Predato 1.300 komada oružja, 45.600 komada municije i 83 eksplozivne naprave

Objavio: RHT
09/05/2023 1:10 PM

Potpukovnik policije Republike Srbije Dejan Milojević izjavio je da je na teritoriji Srbije predato nešto više od 1.300 komada oružja, 45.600 komada minicije, kao i 83 eksplozivne naprave.

Foto: Printscreen MUP

„Te brojke predstavljaju cjelokupnu količinu predatog oružja ne samo nelegalnog, već i legalnog i onog koje potiče iz ostavinskih rasprava”, rekao je Milojević.

Ozbiljno shvatiti situaciju

Potpukovnik je naglasio da je i jedan komad nelegalnog oružja suvišan i izrazio zadovoljstvo današnjim odzivom građana.

– Očekujem da građani ozbiljno shvate situaciju imajući u vidu tragediju koja je pogodila Srbiju. Cilj MUP-a je da se smanji broj nelegalnog oružja”, rekao je Milojević i apelovao na građane da iskoriste dobijenu priliku.

Podsjetio je da je nalog izdao ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Bratislav Gašić i da će poziv važiti do 8. juna. Prema riječima Milojevića, procedura je jednostavna, svi koji imaju nelegalno, ali i legalno oružje, a koje ga ne žele, mogu da ga predaju odlaskom u policijsku stanicu ili pozivom, pa će pripadnici policije doći da ga preuzmu.

„Građani neće imati nikakve posljedice, bilo da je ono nelegalno, ili njegovo držanje zakonom nije dozvoljeno – minsko eksplozivne narpave, automatske oružje” – rekao je Milojević.

Pooštravanje mjera

Na pitanje šta podrazumevaju restriktivne mjere, koje će se preduzimati ako se građani ne odazovu pozivu i ne predaju oružje do 8. juna, Milojević je odovorio da slijedi pooštravanje kazni za držanje nelegalnog oružja.

„Oni gađani koji ne iskoriste predviđeni period susretaće se sa mnogo oštrijim sankcijama nego što su sada predviđene. Po novom zakonu biće izmjene i u postupku dobijanja dozovla za držanje oružja sa posebnim akcentom na čuvanje oružja, svi građani će biti u obavezi da prođu niz zdravstvenih i terenskih provjera”, naveo je potpukovnik policije Republike Srbije i podsjetio da neke od tih odredbi postoje u zakonu, ali će sada biti pooštrene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS