calendar

Četvrtak 18. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
“MIRNO SPAVAJ” Janjuš objavio sliku POKOJNOG BRATA: Od ovog prizora boli duša (FOTO) Oglasila se Kejt Midlton i progovorila o svom mentalnom zdravlju: OVO JOJ JEDINO POMAŽE “UDARALA JE GLAVOM I RUKAMA O ZID” Bojana otkrila detalje raskida sa Anđelom: Puštala jezive snimke razgovora sa majkom! “Ljubav je i dodir ruke i kad se ZAVRŠI U KREVETU” Haris Džinović žestoko potkačio Melinu “BOLJA JE RIBA OD MAJE MARINKOVIĆ” Evo kako izgleda bivša žena Stanislava Krofaka, po cijelom tijelu ima tetovaže! Pjevačica Katarina Živković broji sitno do poroda: Uživa u 9. mjesecu trudnoće, podijelila i fotografiju MC STOJAN I 22 GODINE MLAĐA ZORANA SE POMIRILI?! Uhvaćeni zajedno i OVO RADILI?! “KĆERKO, IDI ODMAH KUĆI, MIKROFON NIJE ZA TEBE!” Goca Šaulić opisala ŠOK RAZGOVOR kćerke Ilde i pokojnog Šabana (VIDEO) ŠOK FOTKA ZLATE PETROVIĆ! Uhvaćena u AKCIJI sa kolegicom, evo kako su se PONAŠALE (FOTO) OVO JE DIVLJI ZAPAD Večeras u sarajevskom naselju Šip došlo do pucnjave, ima i povrijeđenih? DO POČETKA SEPTEMBRA OVOM HOROSKOPSKOM ZNAKU SVE IDE OD RUKE: Novac i ljubav – o, tako su moćni Pogledajte samo te oči: Da li je ona najljepša bosanska pjevačica? MEMO ZADNJI PUT OBJASNIO SULTANU KAKO DA SE PONAŠA INAČE IDE PAKAO! OVAJ MU PSUJE SVE! Šamar bh. fudbalu: Velež primio petardu u Andori “MOŽE MAMU DA TUŽI ZATO ŠTO JE RUŽAN” Nenad Aleksić doživio pomračenje, brutalno izvrijeđao učesnika rijalitija Hiljade ljudi u nevjerici: Čovjek nakon estetskih zahvata izgleda kao Džordž Kluni

Mostarcu sa cerebralnom paralizom potrebna pomoć dobrih ljudi

Objavio: RHT
18/07/2024 4:45 PM

Mostarcu potrebna pomoć dobrih ljudi

Nakon teške saobraćajne nesreće koja se dogodila prije 18 godina svijet Sanela Hrnića (39) iz Mostara zauvijek se promijenio. On od tada ima cerebralnu paralizu i kreće se uz pomoć invalidskih kolica.

Foto: Facebook

Sanel, koga prijatelji zovu Sake, u saobraćajnoj nesreći zadobio je povrede glave, grudnog koša i ekstremiteta od kojih se nikada nije oporavio uprkos brojnim fizikalnim terapijama.

Mostarcu potrebna pomoć dobrih ljudi

Udruženje “Pomozi.ba” pokrenulo je apel za liječenje Sanela Hrnića i za njega je u funkciju stavljen humanitarni broj 17044, pozivom se doniraju 2 KM. A broj je jedinstven za sve telekom operatere u BiH.

Kako bi Sanelov, ali i život njegovih roditelja, pogotovo majke koja najviše brine o njemu bio bar malo lakši, potrebno mu je Molli odijelo. Odijelo oboljelima od cerebralne paralize i drugih neuroloških stanja daje mogućnost vraćanja pokretljivosti i ublažavanja boli uzrokovane spastičnošću.

Za Molli odijelo Sanelu, inače strastvenom navijaču FK Velež, potrebno je 15.920 KM.

Sanelova majka Nura koja ima probleme sa bolovima u kičmi je domaćica. A otac Sakib vozač pred penziju. Nisu u mogućnosti samostalno da prikupe ova sredstva i trebaju pomoć dobrih ljudi.

Pomoći im možete pozivom na broj 17044, ali i donacijama putem veb-platforme www.pomoziba.org ili standardnih žiro računa “Pomozi.ba” organizacije.

Blaž Baka Slišković: Nikada nisam dijelio Mostar!

Pročitajte i: Blaž Baka Slišković: Nikada nisam dijelio Mostar! “U Veležu me nisu htjeli, rekli su da sam bogalj! “ŠTA MI JE REKAO DRAGAN DŽAJIĆ”.


Blaž Baka Slišković
 spada u red najvećih legendi bosanskohercegovačkog, ali i regionalnog fudbala.

Kao igrač proslavio se u dresovima Veleža i Hajduka, a tokom trenerske karijere – između ostalog, radio je i kao selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Trenutno je bez posla. Posljednji angažman imao je u sarajevskom Željezničaru prije gotovo tri godine. Nešto ranije bio je u Hong Kongu…

Više saznajte OVDJE.

BONUS VIDEO:

(hypebih.ba/G. Š.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS