calendar

Nedelja 6. Oktobar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Policija trenutno ne dopušta prolazak do mjesta katastrofalnih klizišta Proglašena trodnevna žalost u Jablanici Tinejdžeri iz BiH, Srbije i Slovenije među osuđenim za brutalni napad u Austriji Uspostavljena cestovna komunikacija Mostar – Jablanica za spasilačke službe i hitne slučajeve Dnevni horoskop za 6. oktobar 2024: Bik u ljubavnoj turbulenciji, Djevica mora da “presječe” TIM ZA SPAŠAVANJE IZ SEKTORA ZA VANREDNE SITUACIJE SRBIJE PRITIČE U POMOĆ BOSNI I HERCEGOVINI po nalogu Aleksandra Vučića Maja priznala da je bila u DEPRESIJI zbog raskida sa Stanislavom: Osjećam se loše i bezvoljno! “Lažemo sami sebe” “To mi je STRAŠNA SLIKA koju zamišljam!” Vanja Bulić o OCU, GOLOM OTOKU I MAJCI koja je išla na DIVLJU KIRETAŽU (VIDEO) FILIPU CARU STIGLA ZABRANA?! Šokantni detalji, sve isplivalo u javnost (FOTO) “PONIO SAM 92 METKA I PLANIRAO SAM SVE DA IH ISKORISTIM”! Dječak-ubica Kosta Kecmanović do detalja ispričao kako je planirao zločin u “Ribnikaru”! SKANDALOZNO – Isplivao Anelin PRLJAV VEŠ! OVO će je UNIŠTITI! Novak Đoković se oglasio o katastrofalnim poplavama u BiH ŽIVOT SA DVIJE ŽENE Elmedin: Dobro sam skijao! “Mogao sam u tome uspjeti” SLAĐA PORŠELINA POSTALA PEDALINA! Ovakvo PONIŽENJE nije doživjela u svojoj rijaliti karijeri! IZ ARHIVA Izvještaj o poplavama u dolini Neretve iz 1937. godine: Voda je srušila brdo, odnesene kuće… OBEZBJEĐENJE JEDVA SAVLADALO TERZU! Neviđeni haos u rijalitiju! Lomi sve pred sobom i nasrće na učesnike!

Luka Dončić u idealnoj petorci NBA lige: Nikola Jokića uvršten u drugu ekipu

Objavio: RHT
11/05/2023 12:58 PM

Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks), Jayson Tatum (Boston Celtics), Joel Embiid (Philadelphia 76ers), Shai Gilgeous-Alexander (Oklahoma City Thunder) i Luka Dončić (Dallas Mavericks) čine idealnu prvu petorku NBA u sezoni 2022./2023.

Antetokounmpo je dobio 100 glasova za prvu ekipu od komisije sportskih novinara i televizijskih kuća. Tatum je zaostao za njim s 92 glasa za prvu ekipu, dok je također dobio osam za drugu ekipu. Za Antetokounmpa je to bio sedmi izbor All-NBA tim, a za Tatuma peti.

U 63 utakmice ove sezone, Antetokounmpo je imao prosjek karijere od 31,1 poena, 11,8 skokova i 5,7 asistencija. Milwaukee je ispao iz doigravanje, bolji od njih su u prvom krugu bili Miami Heat.

Nikola Jokić / Foto: Twitter

Tatum je bilježio prosjeke od 30,1 poena, 8,8 poena i 4,6 asistencija po utakmici tokom regularne sezone, što je sve bio rekord u karijeri. Boston je na rubu eliminacije, jer zaostaje 2-3 u polufinalnoj seriji za Philadelphia 76ersima.

Embiid je dobio 87 glasova, Shai Gilgeous-Alexander 6, a Luka Dončić 60.

Embiid i Dončić ostvarili su najveći prosjek strijelaca u NBA ligi tokom regularne sezone, s prosjekom od 33,1 odnosno 32,4 poena po utakmici. Gilgeous-Alexander je bio četvrti najveći prosjek (31,4) dok je vodio Thunder do nastupa na play-in turniru, gdje su pobijedili Pelicanse prije nego što su izgubili od Timberwolvesa.

U svojoj prvoj sezoni sa svojim novim timom, bek Cleveland Cavaliersa Donovan Mitchell dobio je 45 glasova za prvu ekipu, ali je završio u drugoj ekipi zajedno s centrom Denver Nuggetsa i dvostrukim MVP-jem Nikolom Jokićem, bekom Golden State Warriorsa Stephenom Curryjem, napadačem Heata Jimmyjem Butlerom i napadačem Celticsa Jaylenom Brownom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS