calendar

Petak 11. Oktobar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Englez dijeli pravdu na meču BiH – Mađarska, već je jednom sudio “Zmajevima” Puca između Elmedinovih žena: Ovo je dokaz da me niko ne doživlja Zera detaljno opisala SUKOB sa Breskvicom: Va Vani priznala u kakvom su sada odnosu! (VIDEO) Ispovijest heroja: Sabahudin Sabko spasio četiri života! Đoković teže od očekivanog došao do pobjede: Zakazao polufinale s Amerikancom Ša izgorio od LJUBOMORE: Nazvao Mionu RAZMAŽENIM DERIŠTEM! Nema razloga za strah: Hirurg nakon laserske operacije istu operaciju obavio na sebi (VIDEO) Svađa u rijalitiju zbog lične higijene: Stavljena na stub srama! “Nisi napolju, nego ovdje u prljavštini – dobićeš vaške pa ćemo svi da naj**emo” Seks svaki dan: Da li je to dobro ili loše? Zavezao trakama cijelu kuću kako bi je sačuvao od uragana: On razmišlja van okvira, apsolutna legenda ŽESTOK OKRŠAJ U RIJALITIJU: Skočila na njega – obezbjeđenje ponovo aktivno! BRUTALNE UVREDE BRUTALNE PROZIVKE NA RAČUN SOFIJE I TERZE: ”Žaba ostaje žaba, ne treba vjerovati vuku u jagnjećoj koži” EKSPLOZIJA U SARAJEVU Mero Beganović: Žena i ja smo spavali, bomba nam je pukla kod prozora, beba se prepala Vedrana Rudan iznenadila priznanjem: Za četiri mjeseca moje bolesti ne može naći 15 minuta za mene ŽIVOT SA DVIJE ŽENE Fatima objasnila Elmedinu kako se postaje pobjednik: Jana nije svjesna koliko si ti poznat! “ŽELIM SAMO MIR I TOPLINU” (VIDEO) Iver ne pada daleko od klade: Almein Cerić uspješno plovi estradnim vodama

LIGA NACIJA Selektor Barbarez pred večerašnji duel sa Njemačkom: Spremljen je plan – možda i neko iznenađenje bude na terenu

Objavio: RHT
11/10/2024 11:45 AM

Barbarez pred duel sa Njemačkom

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras (20.45 sati) će protiv Njemačke na stadionu „Bilino polje“ u Zenici, u okviru 3. kola Lige nacija – grupa A, prvi put igrati i pred domaćim navijačima pod vodstvom novog selektora Sergeja Barbareza.

Barbarez pred duel sa Njemačkom / Foto: N/FSBiH

Foto: N/FSBiH

Zenički stadion odavno je rasprodat, a selektor Barbarez je u najavi za ovu utakmicu istakao kako je uživao i kao igrač igrati u Zenici.

Barbarez pred duel sa Njemačkom

– Spremljen je plan kako se želi igrati, kao i plan B, ali opet sve zavisi od razvoja situacije na terenu. Da ne ulazim u neke detalje, možda i neko iznenađenje bude na terenu što se tiče taktike – kazao je Barbarez.

Nijemci su, dodao je, dominantni pa će i pritisak rezultata biti na njima te da ne smatra kako će mijenjati svoju igru ni protiv bh. tima u odnosu na meč s Nizozemskom, koji je okončan 2:2.

– Individualna kvaliteta će mnogo značiti i s njihove i s naše strane. Kažem momcima, nije važno imati duel, nego imati volju da se taj duel dobije. Ta razlika odlučuje utakmicu, željeti dobiti duel i ako budemo dobri u tom segmentu, možemo izvući nešto pozitivno – podvukao je Barbarez.

Nikakvu ulogu, dodao je, ne igra što su Nijemci u Zenici stigli s izmijenjenim sastavom i nekoliko debitanata.

Nada se da će pred domaćom publikom ostvariti sve kako su zamislili i kako žele, a atmosfera u timu je jako dobra.

– Konačno igramo kući! Sigurno nam je veliki adut naša publika i ovo što je prepoznatljivo kako radimo. Nadamo se dobroj atmosferi i vidjet ćemo kako će to završiti – istakao je Barbarez.

Oslabljeni Nijemci

Selektor Njemačke, koja je jučer doputovala Zenicu te odradila trening na stadionu “Bilino polje”, neće ovog puta računati na osam igrača. Zbog povreda su otpali Marc-Andre Ter-Stegen, Kai Havertz, Robin Koch, Jamal Musiala i Nicklas Füllkrug. Dok su David Raum i Benjamin Henrichs selektora Juliana Nagelsmanna obavijestili da ne mogu doći.

Golman Bernd Leno odlučio je otkazati nastup zbog činjenice da nije dobio garancije da će biti i prvi golman. Večeras će među stativama debitovati golman Alexander Nubel…

Janis Blaswich, Jonathan Burkardt, Tim Kleindienst te Jamie Leweling su prvi put pozvani u A-tim.

– Ne znam kakav će uticaj imati sve povrede i izostanci, ali to nam može biti i šansa, s obzirom da je tu okosnica tima koja je igrala i na Svjetskom prvenstvu. Želimo da prenesemo atmosferu sa Svjetskog prvenstva – kazao je Julian Nagelsmann.

Zahvalio je domaćinima na gostoprimstvu te izrazio zadovoljstvo što će biti u prilici da pruže “makar malo sreće i zadovoljstva narodu BiH.” Koji je ovih dana u žalosti zbog teških poplava i žrtava koje su izazvale poplave i klizišta u nekoliko gradova Hercegovine i srednje Bosne.

Ne žali se zbog izostanaka nekih igrača, jer, kazao je, treba imati u vidu njihovo opterećenje. Zbog velikog broja odigranih utakmica pa svi žele sanirati svoje povrede. Najavio je i kako će, osim golmana Nubela, priliku da počne večerašnju utakmicu vjerovatno dati još barem jedenom debitantu.

Nagelsmann: Džeko je definitivno veliki igrač

Pohvalno se izrazio o bh. timu i igračima, kao i navijačima, za koje je kazao kako ih nema puno, ali da su jako bučni. Kako kaže, zdušno navijaju za svoj tim. Poznato mu je i da će selektor Barbarez večeras debitovati pred domaćom publikom… No, dobro je analizirao igru bh. tima te neke taktičke zamisli koje je unio novi selektor. Nada se uspjehu svoga tima, odnosno pobjedi.

– Kada su u pitanju igrači, ne bih nikoga posebno isticao od bh. igrača. Ali, Džeko je definitivno veliki igrač i bez obzira na godine jako je opasan i efikasan. Demirović mu otvara prostor i definitivno su opasni u tandemu – kazao je Nagelsmann.

Njemačka je u 1. kolu na svom terenu deklasirala Mađarsku s 5:0, dok je u 2. kolu kao gost kod Nizozemske odigrala neriješeno 2:2. BiH je nakon 2:5 poraza od Nizozemske, kod Mađarske u gostima odigrala bez golova te osvojila prvi bod.

Večerašnja utakmicu, koju će suditi francuski arbitar Francois Letexier, ujedno će biti i prvi takmičarski duel selekcija BiH i Njemačke.

Dvije pobjede Njemačke

Ove dvije selekcije do sada su odigrale samo dva međusobna prijateljska meča, u kojima je oba puta domaćin bila Njemačka.

Bilo je to 2002. godine (1:1) te 2010. godine (3:1 za Njemačku), a sada će prvi put igrati i za bodove, odnosno takmičarsku utakmicu.

U okviru ove grupe u istom terminu Mađarska će ugostiti Nizozemsku.

Tabela grupe 3: Njemačka i Nizozemska po 4, BiH i Mađarska po 1 bod.

BONUS VIDEO:

(hypebih.ba/G. Š.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS