calendar

Ponedeljak 19. Avgust, 2023

KSBiH hitno traži pomoć: Zbog duga upitan i dvomeč s Hrvatskom

Objavio: RHT
19/08/2024 1:00 PM

KS BiH hitno traži pomoć

U Košarkaškom savezu Bosne i Hercegovine održna je vanredna press-konferencija na kojoj su pozvali na hitnu pomoć zbog blokiranih računa.

Foto: KSBiH

KS BiH hitno traži pomoć

Inače, dvomeč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Hrvatske, koji je na programu u novembru, mogao biti pod velikom znakom pitanja.

Računi su blokirani zbog duga koji datira iz perioda 2014-2017. godine. Najveći problem je dug prema Hotelu Ilidža, koji ne pristaje na reprogram i traži da se odmah isplati ne samo glavnica dugovanja. Nego i sve kamate u iznosu od 330.000 KM.

“Došlo smo u situaciju da ne možemo preći narednu prepreku, to je blokada od Hotela Ilidža. Neosporno je da taj dug postoji i da je star 13 godina. Pokušali smo napraviti neki sporazum sa menadžmentom, ali nismo uspjeli u tome. Situacija je takva da taj dug koji imamo, postoji zahtjev da se isplati odjednom. To je veliki iznos, koji u ovoj situaciji ne možemo riješiti. Zbog toga smo organizovali ovu konferenciju, da upoznamo javnost i da apelujemo za pomoć, od svih onih koji smatraju da treba pomoći reprezentaciji Bosni i Hercegovine”, kazao je v. d. generalnog sekretara Dževad Alihodžić.

Dodao je da je KSBiH potrebna hitna pomoć kako bi spremni dočekali dvomeč kvalifikacija za EP protiv Hrvatske u novembru.

“Nama treba hitna pomoć. Vrlo brzo moramo krenuti u organizaciju utakmica protiv Hrvatske u okviru kvalifikacija. Doći će u pitanju odigravanje tih utakmica ako ne riješimo probleme. Ne želim da lažem javnost, ne želim da bilo šta ide pod tepih. Može se desiti da moramo predati te utakmice i Hrvatska će ići direktno na Evropsko prvenstvo. Apelujemo na sve da nam pomognu da prebrodimo ovu krizu. Mislili smo da ćemo to moći, ali ova zadnja stepenica je jednostavno previsoka”, objasnio je Alihodžić.

Deblokada računa

Dug od 330.000 KM prema Hotelu Ilidža se mora isplatiti kako bi se račun deblokirao.

“Ta sredstva nemamo. Bili smo na nekoliko sastanaka, bio je to civilizovan sastanak, dug priznajemo. Pokušali smo objasniti u kakvoj smo situaciji, pokušali smo naći neko rješenje, ali jednostavno, njihov stav je da više ne žele da čekaju. S te strane, pravno gledano, ne mogu ništa reći, to je tako, to smo morali prihvatiti”, jasan je Alihodžić.

Podsjetimo, nakon dvomeča s Hrvatskom (21. i 24. novembra) našoj selekciji su preostali dueli u februaru naredne godine protiv Kipra i Francuske.

Pročitajte i: OBJAVLJENA NOVA ATP LISTA: Damir Džumhur ostvario najbolji plasman u posljednjih pet godine.

BONUS VIDEO:

(hypebih.ba/G. Š.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS