calendar

Ponedeljak 28. Oktobar, 2024

aktuelno ikonica Aktuelno
Mjesečni horoskop za novembar 2024: Šta donosi svakom znaku? Kakav komentar: Maja je diva, ovo su sve njene kopije i smrduše! Vandredno ubacivanje, a napašće Terzu? Zdravko Čolić i Miloš Biković mladencima priredili iznenađenje za pamćenje! Svatovi u TRANSU! (VIDEO) Bolna ispovijest za Hype: Žena ostala bez djece! Odveli su ih, šta se trenutno dešava? Nova romansa: Neću da budem treća, ali hoću sedma, zato Elmedine kreni više da dovodiš žene! Muškarci otkrili sve detalje: Sa ovakvom ženom bi najradije prevarili partnerku Nova pjesma Emira Lapsusa vas neće ostaviti ravnodušnim: Evo u kojem bh. gradu su snimljeni kadrovi FILIP CAR KONAČNO DOČEKAO KĆERKU U CRIKVENICI?! Slika razniježila sve (FOTO) DARKO LAZIĆ RAZLJUTIO FANOVE! Poveo petogodišnje dijete u noćni klub, pa doživio osudu (FOTO) “SVI NA NOŽICE I PRAVAC U STOŽICE!” Aca Lukas najavio SPEKTAKL U LJUBLJANI! Premijera filma “Stravično” i najveća žurka na Balkanu! (VIDEO) Najemotivnija objava trudne Milice! TERZA BI UMRO OD TUGE DA OVO MOŽE VIDJETI (FOTO) Njemački mediji otkrili: Reprezentativac BiH mjesečno troši hiljade eura na ishranu ŽIVOT SA DVIJE ŽENE Elmedin: Eto mene na konak! “Ja sam uvijek uz tebe…” (VIDEO) Adel zbog infekcije ne čuje dobro: To je najbolnija stvar koja mi se dogodila, bilo je gore od poroda ŠA UHVAĆEN U LAŽI! Miona za OVO ne smije NIKADA saznati Kako je Pablo Pikaso zaradio 12 boca vina iz Jugoslavije

Krvava drama: Ubijen načelnik, policija traga za napadačem, otkrivena i moguća pozadina sukoba

Objavio: RHT
28/10/2024 12:30 PM

Krvava drama

Krvava drama u Austriji/Foto: Raport

Ubijen je Franz Hofer, načelnik općine Kirchberg na Dunavu u Austriji. Odmah nakon strašnog otkrića alarmirane su sve hitne službe, koje su na teren izašle s oklopnim vozilom Cobra. Napadač je navodno upucao još dvoje ljudi.

Krvava drama

Načelnik je ubijen na livadi, a osumnjičeni počinitelj, inače lovac, u bijegu je i smatra se vrlo opasnim, izvijestio je Krone. Mjesto zločina je u susjednoj općini Altenfelden, otprilike 500 metara od glavne ceste. Tim za istragu i forenzički stručnjaci trenutno pomno pregledavaju mjesto ubistva.

Pozadina zločina vjerovatno je dugogodišnji spor između lovaca vezan za odstrijel jelena, a čini se da je stvar sada eskalirala.

“To je ludilo”

Zbog pucnjave su šokirani članovi Hoferove Austrijske narodne stranke. Voditelj ogranka stranke u Linzu Florian Hiegelsberger za sve je saznao u 9:15.

“To je ludilo”, rekao je.

U međuvremenu je o pokušaju atentata obaviješten i guverner Gornje Austrije Thomas Stelzer.

Amel Tuka predsjednik žirija Izbora najboljeg sportiste BiH

Pročitajte i: Amel Tuka predsjednik žirija Izbora najboljeg sportiste BiH.

Amel Tuka predsjednik žirija
Foto: Olimpijski komitet BiH

Amel Tuka najbolji atletičar Bosne i Hercegovine svih vremena i aktuelni predsjednik Komisije olimpijaca Olimpijskog komiteta BiH, predsjednik je žirija 24. Izbora najboljeg sportiste BiH u tradicionalnoj organizaciji “Nezavisnih novina” i Radio-televizije BiH.

Svojevremeno najbrži čovjek planete dva puta je u svojoj blistavoj i sjajnoj sportskoj karijeri proglašen za najboljeg (2015. i 2019.) upravo u najrelevantnijem izboru ovakve vrste u Bosni i Hercegovini, a sada mu je pripala obaveza da se nađe sa druge strane u ulozi selektora najvećih sportskih dostignuća u godini iza nas. Svojim znanjem, ulogom sportskog uzora mnogih, ali i autoritetom Amel Tuka u ulozi predsjednika daće dodatni pečat manifestaciji koja već više do dvije decenije gaji afirmaciju najvećih sportskih dostignuća najboljih bh. sportskih ambasadora na međunarodnoj sceni.

Više saznajte OVDJE.

BONUS VIDEO:

Hypebih.ba/Raport/A.H.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS