calendar

Utorak 6. Avgust, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
IVAN JAVNO STARTOVAO ANELI: Otkrio gdje su imali tajni susret i šta je dobio od nje! HAOS U NAJAVI RASKINULI INDI I ZORAN MARJANOVIĆ?! Otkriveni svi detalji Maja i Stanislav otvoreno razgovarali o svadbi! ORGANIZOVANO TAJNO VJENČANJE U CRNOJ GORI?! (FOTO) Dnevni horoskop za utorak, 6. avgust 2024: Ovnovi raspoloženi za svađu, Rakovi moraju pripaziti na ishranu, Škorpijama emotivno težak dan ”Na svijetu nisi bio sam, putuj spokojan!” Janjuš istetovirao LIK POKOJNOG BRATA: “VELIKI SI, BRATE” (FOTO) Od 8:30 sati tramvaji voze samo na relaciji Čengić Vila – Ilidža DADO O POVRATKU U ISLAM I ŽIVOTNOM PUTU! Ekskluzivno u “D-Cast-u” otvorio dušu! Šta treba raditi ako je seks u braku ili vezi zaista loš? Armand Duplantis u Parizu srušio svjetski rekord u skoku s motkom ON JE DOŠAO KOD MIONE I ŠA U STAN! Hitno se oglasio i sve ispričao (FOTO) Ovo su najbolje kombinacije horoskopskih znakova za ljetnju šemu ZAŠTO TERZA I MILICA ODLAŽU SVADBU? Sve otkrio Muharem Serbezovski najavio povlačenje sa estrade: Publika me dovela, neka me sada i isprati Olimpijski i svjetski šampion završio u bolnici: “Ovo ne može biti istina…” IMAO PEH I NA OTVARANJU IGARA STANISLAV PRAVI SAČEKUŠU MAJU: “Budemo vidjeli” da li će preći granicu za Crnu Goru (FOTO) ŠOK! DA LI SU ŠAKO I DADO POLUMENTA BRAĆA?! Pjevač ekskluzivno u “D-Cast-u” otkrio istinu!

Košarkaški savez BiH blokiran zbog duga od 164.000 KM

Objavio: RHT
12/07/2024 10:29 PM

Košarkaški savez BiH blokiran

Računi Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine blokirani su zbog duga prema Hotelima Ilidža. Navedeni dug datira iz perioda 2014-2017. godina, prenose mediji.

Foto: Platforma X


Glavnica duga je 164.000 KM, a ukoliko blokada u skorije vrijeme ne bude skinuta, niti jedna omladinska selekcija neće otići na prvenstva Evrope.

Košarkaški savez BiH hotelu duguje 164.688 KM, kada je “prijenos zaplijenjenih sredstava”?

  • Rad svih selekcija za ovu godinu nam je upitan. Rješavanje ovog pitanja nam je prioritet, jer ako ga ne riješimo nijedna mlada selekcija neće otići na evropska prvenstva. Glavnica duga je 164.000 KM – rekao je predsjednik Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH Dalibor Miloš, prenosi Faktor.

Miloš se nada da će hotel prihvatiti ponudu Košarkaškog saveza za obročno plaćanje, baš kao što su to ranije učinili drugi hoteli, prijevoznici, bivši selektori.

  • Razgovaramo već 15 dana, ali nema pomaka – rekao je Miloš.

Blokada računa nacionalnih saveza u bh. sportu nije strana. U sličnoj situaciji je i Rukometni savez BiH čije funkcioniranje je pod znakom pitanja nakon izgubljenog spora sa bivšim selektorom muške rukometne reprezentacije BiH Ivicom Obrvanom. RSBiH je hrvatskom treneru dužan isplatiti 138.812,18 eura.

Foto: akta

Čitajte i TUGA U DOMU MIRE ŠKORIĆ: Nakon borbe sa opakom bolešću preminula joj je sestra

Tužna vijest pogodila je čitavu porodicu, ali i Mirine prijatelje, kolege i fanove koji su joj uputili najdublje saučešće.

Mira je skupila snage i oglasila se na društvenim mrežama, uz molbu da se ispuni želja njene preminule setre koja je porodicu prerano napustila.

“Ništa u životu vas ne može pripremiti za gubitak voljene osobe, niti umanjiti bol koji njihov odlazak ostavlja. Hvala na rečima utehe i saučešća koje nam upućujete. Želja moje pokojne sestre, ali i cijele porodice, jeste da njen ispraćaj protekne u miru, dostojanstveno, u krugu najbližih, daleko od očiju javnosti, kao što je i živjela”, napisala je Mira koja je imala posebnu molbu sa predstavnike medija.

“Molim sve predstavnike medija da pokažu saučešće i profesionalizam i visoku etiku i da ovu želju ispoštujemo, te da ne izvještavaju sa sahrane. Hvala na razumjevanju, Mira.”

BONUS VIDEO:

Hypebih.ba/faktor/A.K.H

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS