calendar

Subota 10. Avgust, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Ralf Schumacher uživa sa svojim momkom, razmjenjivali poljupce na jahti Rijeka ljudi na dženazi bivšem igraču i treneru Sarajeva Dženanu Uščupliću LUKASOVA KĆERKA SA ĐOKOVIĆEM Viktorija u Novakom društvu, njena majka objavila sve javno, pa poslala jaku poruku! Nina Badrić pokazala čime raspolaže: Skinula se u bikini pa izazvala lavinu komentara BOGDAN SPREMIO JOVANI SPECIJALNO IZNENAĐENJE NAKON SAZNANJA POLA BEBE! Ona je ovo dugo priželjkivala, a sada će joj on to i ostvariti! EKSKLUZIVNO U EMISIJI D-CAST KARAĐORĐE SUBOTIĆ: Progovorio o kćerci Aleksandri, kriminalnoj prošlosti, kao i o ocu svoje unuke Magdalene! Uhapšena nastavnica srednje škole,iskoristila maloljetnog učenika: “Idem u zatvor, jel da? Idem? Izgubit ću sve, posao, porodicu, supruga…” JELENA ĐOKOVIĆ PITALA VIKTORIJU BEKAM ZA SAVJET! Žena najboljeg tenisera svijeta otkrila da je bila anksiozna zbog ovoga! Evo ko se najviše u Evropi ljuti, a ko je pod stresom: U koju grupu spada BiH “MOŽETE DA ME VIDITE SAMO U CRKVI!” Sin Dragane Mirković šokirao odgovorom na pitanje koje je dobio, pa pokrenuo lavinu komentara! (FOTO) Lijepa Ana ostavila najboljeg na svijetu? Povukao se sa Olimpijskih igara, a sad je ostavio sve u šoku “PRAVO SA JULIJSKIH ALPA U LISOVIĆE STIŽE!” Saša Mirković ima novi kec u rukavu! Evo ko stiže na IMANJE, bez nje ne može da počne! (FOTO) Košarkaši Srbije osvojili bronzu na Olimpijskim igrama Gužve na nekoliko graničnih prijelaza na izlazu iz BiH MILJANA I IVAN SE NE RAZDVAJAJU! Marinković postavio pitanje Kulićki, a zbog njenog odgovora ostao u čudu! Stravična nesreća kod Sjenice: Poginulo troje ljudi, među njima i djevojčica, njena sestra prevezena u Beograd

Košarkaši Srbije osvojili bronzu na Olimpijskim igrama

Objavio: RHT
10/08/2024 12:58 PM

Košarkaši Srbije osvojili bronzu na Olimpijskim igrama

Credit line: Federico Pestellini / Panoramic / Bestimage / Profimedia

Košarkaši Srbije su pobjedom nad Njemačkom rezultatom 93:83 osvojili bronzu na Olimpijskim igrama u Parizu.

Srbija je odlično otvorila utakmicu i veoma brzo povela sa šest poena razlike (9:3). A nakon prvih 10 minuta igre je vodila sa devet poena razlike (30:21).

Početkom druge četvrtine izabranici Svetislava Pešića su otišli na plus 14 (37:23). Nijemci su do poluvremena uspjeli smanjiti na osam poena razlike. Te će se u drugo poluvrijeme ući s prednošću Srbije rezultatom 46:38.

U prve dvije i po minute treće četvrtine Srbija je napravila seriju 6:0 i povela sa 52:38. No, kada su Nijemci došli ponovo do jednocifrenog minusa (54:45), Aleksa Avramović je u samo 30 sekundi pogodio trojku, pa dva put položio za 61:45, a Ognjen Dobrić je potom trojkom povisio na maksimalnih +19 (64:45).

No, Nijemci su ekspresno za samo minutu smanjili na 10 poena zaostatka (67:57), a u posljednju četvrtinu se ušlo s prednošću Srbije od devet poena razlike (72:63).

Sredinom posljednje četvrtine Nijemci su smanjili na osam poena razlike (82:74), no više od toga nisu mogli i Srbija je sasvim zasluženo osvojila treće mjesto.

Srbiju su do bronze predvodili fenomenalni Nikola Jokić koji je ostvario triple-double učinak (19 poena, 12 skokova, 11 asistencija), Vasilije Mićić (19 poena) i Bogdan Bogdanović (16 poena).

Ovo je drugi put da Srbija pod tim nazivom osvaja olimpijsku medalju jer su prije osam godina u Riju osvojili srebro. Ranije su kao SR Jugoslavija 1996. godine u Atlanti osvojili također srebro. A oba puta su poraženi u finalu od Sjedinjenih Američkih Država.

Podsjetimo, u borbi za zlato večeras će se u 21:30 sati sastati Sjedinjene Američke Države i Francuska.

BONUS VIDEO:

klix.ba/hypebih.ba/A.G.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS