calendar

Sreda 4. Septembar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
DRAMA U VETERNIKU! VATRENA STIHIJA GUTA LOKAL BILJANE DRAGOJEVIĆ! Dejanova mama VAN SEBE! Vatrogasne službe i policija NA LICU MJESTA! (EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE) “Dečko me PREVARIO SA Majom Marinković!” Za HYPE TV se oglasila ONA i sve otkrila?! (VIDEO) JANJUŠEV BRAT SLOMLJEN! Nikad emotivniji prizor kida na dijelove! (FOTO) UMRO POZNATI YOUTUBER: Morbidnim snimkom najavio svoju smrt: Ako me gledate, mrtav sam! Djevojka u suzama dočekala maturu: Razvedeni roditelji joj priredili iznenađenje koje nikada neće zaboraviti RANI RADOVI MIONE JOVANOVIĆ! Niko je ne bi prepoznao, ovu fotku bi spalila da može! ŠOK! KONAČNO OTKRIVEN RAZLOG RASKIDA MILANA I RADE! Pjevačica nikad iskrenije “Tanka jufka kao moji živci? Elmedin nek od sad pravi pitu! Ja ću sad ovu sikterušu završit i kraj!” Ismail Barlov osvojio srebrenu medalju na Paraolimpijskim igrama u Parizu! MEDIJI U HRVATSKOJ UDARILI NA BORU ĐORĐEVIĆA: Nakon smrti osvanuli OVAKVI NASLOVI, užasnim riječima opisuju rokera! Slavko Banjac će zapjevati u Beogradu: NIKAD NISAM BIO NAPADAN SAŠA MIRKOVIĆ NAJAVIO SPECIJALNOG GOSTA NA PREMIJERI FILMA “STRAVIČNO” I KONCERTU ACE LUKASA! Iznenađenjima nikad kraja PJEVAČICIN SIN ULAZI U RIJALITI: ”Treba mi neka brza lova” Gleda li žena pravo ili desno? Test otkriva najdublje tajne vaše ličnosti Ako imate ova tri broja u datumu rođenja, u septembru vas očekuje nešto posebno SRCEPARAJUĆE SCENE ISPRED DOMA BORE ĐORĐEVIĆA! Tuga do neba, evo šta stoji ispred vrata!

Kontroverzni slovenački biznismen sveti se BiH preko ćevapa!

Objavio: RHT
04/09/2024 3:40 PM

Sveti se BiH preko ćevapa!

Kontroverzni slovenački biznismen Rok Snežič iz protesta što je bio protjeran iz BiH pokušava da se bh. osveti vlastima i to preko sarajevskog ćevapa, saznaje portal “Capital“.

Foto: Franzferdinandhostel.com

Bosna i Hercegovina planira da ovo tradicionalno jelo zaštiti na nivou Evropske unije, a Snežič se potrudio da jednog dana kada do toga dođe, promocija ovog brenda bude maksimalno otežana. Naime, on je kupio veliki broj domena sa imenom “sarajevski ćevap” i sa najčešćim ekstenzijama u svijetu, kao što su “.net”, “.com”, “.org”, “.eu”.

Sveti se BiH preko ćevapa!

Takođe, zauzeo je i domen sarajevskicevap.ba, a na kojem je postavio tekstove domaćih i slovenačkih portala o procesima koje vodi sa bivšim direktorom Obavještajno – bezbjednosne agencije BiH Osmanom Mehmedagićem Osmicom kojeg je targetirao kao glavnog krivca što je krajem 2020. godine okarakterisan kao osoba koja može predstavljati opasnost po sigurnost BiH.

Zbog toga sve do juna ove godine nije mogao ući u BiH. Kako je sud BiH presudio u njegovu korist, a Mehmedagić u međuvremenu smijenjen, Snežič je u junu ove godine skinut sa svojevrsne “crne liste”.

U izjavi za Capital Snežič kaže da će domene besplatno ustupiti Bosni i Hercegovini kada dobije javno izvinjenje zbog zabrane ulaska, a zbog koje nije mogao viđati porodicu koja živi u Banjaluci.

“Zabranu ulaska je naredio Osmica, čovjek koji je bio u pritvoru i koji ima zabranu ulaska u EU. A nalazi se i na američkoj crnoj listi. Zbog njega moje dvoje maloljetne djece nije moglo viđati oca tri i po godine. Tako su im prekršena ljudska prava osigurana evropskom konvencijom”, kaže on.

Tvrdi da je neosnovano sankcionisan te da u BiH nije imao ni saobraćajnog prekršaja. Dodaje da je doktorirao pravo u Banjaluci, gdje se krstio i postao pravoslavac. Tu su mu rođena i djeca, a što je po njegovom mišljenju, uzrok svih problema.

“Javno izvinjenje”

“Ja ću da predam besplatno sve ove domene koji su u mom vlasništvu. Samo tražim od bošnjačke vlade javno izvinjenje mojoj maloljetnoj djeci”, zaključio je Snežič.

Podsjećamo, Snežič je bezbjednosnim agencijama u BiH postao interesantan zbog njegovih poslova ovdje. O njegovim poslovima u Republici Srpskoj Capital je pisao 2020. godine. Priča je privukla veliku pažnju domaće i strane javnosti. Ali, i nadležnih organa koji su u njoj vidjeli elemente pojedinih krivičnih djela poput prevare i poreske utaje.

Iako je bio predmet interesovanja istražnih organa, Snežič do sada nije optuživan niti osuđen u BiH.

Pročitajte i: Kako je Bora Čorba pjevao o vlastitoj smrti: “Moje telo pošaljite u Čačak, u Ljubljani ostavite srce”.

BONUS VIDEO:

(Capital/hypebih.ba/G. Š.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS