calendar

Četvrtak 3. Oktobar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Kćerka Nikol Kidman debitovala na modnoj pisti: Tek joj je 16 godina, a već je zvijezda Najviša isplaćena mjesečna plata u Republici Srpskoj skoro 250.000 KM! NA SEDAM SPRATOVA! Evo kako izgleda mladenačka torta Aleksandre i Stevana! (FOTO) Đole Đogani: Nisam ja bio taj zbog koga se desio razvod… “Bio sam izgubljen, nisam znao kako dalje!” ŠOKANTNI DETALJI “MIONA ĆE ZAVRŠITI ISTO KAO ŠA” Krofak nikad BRUTALNIJI “Čim sam čuo njihovu novu pjesmu, odmah sam je UGASIO” Ekskluzivno u emisiji “ShowBLIZ” Dnevni horoskop za četvrtak, 3. oktobar 2024: Lavovi pronalaze balans između poslovnog i privatnog života, Jarčevima se svi dive, Ribama potreban predah, a Vama? Britanija u suzama zbog Kejt Midlton! Svijet zanijemio zbog nove fotografije voljene princeze! Elmedin intelektualac! Igramo igre, a vas dvije ovako učite! Ovo vam je kao škola, jer nema profesora koji ovo zna Dokazano! Znate li koja je najpopularnija poza u seksu? Boba Živojinović saslušan zbog prevare: Tereti se da je na prevaru “zaradio” 600.000 eura HYPE PAPARAZZO Milan Kalinić u JEKU priče o RAZVODU proveo noć OVDJE?! Napadnuta djevojčica u Trebinju, otac izjavio: U strahu smo Mama Džehva u suzama! Sin i snaha se preselili sa bebom u Dubai! Nakon priče da se Janjušev lokal zapalio: Provjerili smo sve, šta radi i šta je poručio Terzi? ŠOK Fatima tužna došla da se igra sa papagajem, suze same krenule! “UDALA SAM SE ZA ČOVJEKA KOJEG NAJVIŠE VOLIM” Mladenci ekskluzivno za Hype TV: “Odmah smo znali da je to to”

Koliko dugo traju “leptirići u stomaku”? Šta kaže nauka

Objavio: RHT
21/05/2024 11:20 PM

Koliko dugo traju “leptirići u stomaku”

Koliko dugo traju “leptirići u stomaku” / Foto: Pexels/Ilustracija
Koliko dugo traju “leptirići u stomaku” / Foto: Pexels/Ilustracija

Dok se neki nadaju da će osjećaj leptirića u stomaku trajati zauvijek, drugi se suočavaju sa stvarnošću da strast može opadati tokom vremena.

Koliko dugo traju “leptirići u stomaku”

Ali koliko dugo ta strast zapravo traje?

Istraživanja su pokazala da je početna faza zaljubljenosti obično najintenzivnija, trajući negdje između šest mjeseci i dvije godine. Ovo je period kada se osjećaju intenzivne emocije, privlačnost je najjača, a svaki trenutak proveden sa partnerom izgleda kao bajka. Međutim, kako se vrijeme prolazi, ova faza polako jenjava, a strast postaje manje dominantan dio veze.

Studija sprovedena na Univerzitetu u Pitsburgu pratila je 64 para tokom perioda od 10 godina i otkrila da se intenzitet strasti smanjivao tokom vremena. Međutim, istraživači su takođe primijetili da su se parovi često povezivali na dubljem nivou tokom tog procesa. Ova faza, poznata kao partnerska ljubav, karakteriše veća stabilnost, međusobno razumijevanje i podrška.

Početna faza zaljubljenosti

Druga studija, sprovedena na Univerzitetu u Sijetlu, istraživala je faktore koji doprinose dugotrajnoj sreći u vezi. Otkriveno je da parovi koji aktivno rade na održavanju bliskosti, dijeljenju interesa, i pružanju podrške jedno drugom, često imaju trajniju i zadovoljavajuću vezu.

Dakle, iako početna faza zaljubljenosti može biti intenzivna i uzbudljiva, ključ dugoročne sreće leži u dubljem povezivanju i aktivnom ulaganju u odnos. To podrazumijeva otvorenost, komunikaciju, povjerenje i kontinuirano negovanje ljubavi i poštovanja prema partneru.

Pročitajte i: Muškarci priznali kakve žene biraju za ljubavnice: To je za njih veoma složen proces.

Čitajte Hypebih.ba

Čitajte Hypebih.ba i Hypetv.rs, koji je najbrži portal u Srbiji i regionu – sa najvećim rastućim rezultatima i ekskluzivnim vijestima.

SVE! SAD! VAŠ HYPE TV.

BONUS VIDEO:

(Daily Mail/hypebih.ba/G. Š.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS