calendar

Petak 30. Avgust, 2023

Kolaps na nekoliko graničnih prijelaza: Očekuje se pojačan promet na ovim putevima

Objavio: RHT
30/08/2024 11:59 AM

Kolaps na nekoliko graničnih prijelaza

Danas do 17 sati izvode se radovi na izlazu iz Orašja prema Bosanskom Šamcu, zbog čega se saobraća usporeno-jednom trakom

Foto: BIHAMK

Vikend je pred nama, pa nas danas očekuje znatno frekventniji saobraćaj, nego što to bude ostalim danima u radnom dijelu sedmice.

Kolaps na nekoliko graničnih prijelaza

Mnogi će u popodnevnim satima na put, a posebno pojačanu frekvenciju saobraćaja očekujemo na putnom pravcu Sarajevo-Mostar, kao i na putevima koji gravitiraju prema graničnim prijelazima, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Danas do 17 sati izvode se radovi na izlazu iz Orašja prema Bosanskom Šamcu, zbog čega se saobraća usporeno-jednom trakom. Sanacioni radovi aktuelni su na magistralnim putevima: Kladanj-Vlasenica, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Foča-Ustikolina, Dobro Polje-Miljevina, Olovo-Semizovac i Međeđa-Višegrad.

Na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača, zbog oštećenja mosta, vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen. Na magistralnom putu M-14, na ulazu u Bosansku Krupu iz pravca Bihaća, zbog minerskih radova, danas do 13 sati dolazi do povremmenih 15-minutnih obustava saobraćaja.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz naše zemlje na graničnim prijelazima: Bosanska Gradiška, Izačić i Velika Kladuša. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. Još danas i sutra, za putnički saobraćaj otvoren je granični prijelaz Krstac (na putu Gacko-Nikšić).

Vozila preko 5 tona ne mogu na GP Karakaj

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prijelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 tona preusmjeravaju se na granične prijelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Pročitajte i: Sve veći broj slučajeva ove spolne bolesti: Povećava se i broj osoba koje su otporne na lijekove.

BONUS VIDEO:

(hypebih.ba/G. Š.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS