calendar

Subota 5. Oktobar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
CRNA SUBOTA Poginuo radnik rudnika u Omarskoj! Iz rijeke Željeznice na Ilidži izvučeno tijelo žene ALEKSANDRA NIKOLIĆ APELUJE ZA POMOĆ NASTRADALIM U POPLAVAMA U BIH! “Zajedno smo jači”  ŽIVOT SA DVIJE ŽENE Elmedin: Hejteri kažu da nemam snage, a sam oborim drvo i izrežem ga! “SVE DOKUMENTOVANO” Lejla Zalihić o borbi za život: Muž i kćerka su živi, svekrvu još nisu našli Jala Brat posjetio punkt Crvenog križa u Vogošći: Pozvao sve da pomognu nastradalim u poplavama “U filmu ‘Stravično’ naći će se PJESMA KOJU SAM NAPISAO PRIJE 35 GODINA!” Aca Lukas otkrio DIO IZNENAĐENJA koje vas očekuje! (VIDEO) “MC STOJAN I JA NISMO ZAJEDNO, NITI ĆEMO BITI!” Zorana Mićanović otkrila svoj ljubavni status, pa stavila tačku na špekulacije! Evo šta je rekla o reperu! Ispovijest vozača kamiona koji je preživio odron: Sve se odigralo u nekoliko sekundi, cesta ispred mene je nestala MILJANA NAJAVILA HAOS! Planira NAPAD na Sofiju? Isplivao VIDEO! Marija Šerifović otkazala koncert u Sarajevu za 28. decembar: Nije vrijeme za pjevanje dok neko pati Poplave u BiH: Žrtve sve brojnije, ali i pitanja Amra Jahić, supruga imama iz Donje Jablanice: Plivala sam sa djetetom do munare, tamo više nema života MIONA I GASTOZ UHVAĆENI NA DJELU! Najveća izdaja u historiji rijalitija, Ša divlja po Bijeloj kući! Donja Jablanica: ‘Istrčao sam vani, a samo se čuje jauk i vapaj u mraku …’ EKSKLUZIVNO: ŽIVOTNA PRIČA IZ BUTUROVIĆ POLJA: Majka plivala tri kilometra za kćerkom koju je odnijela poplava i spasila je! SADA SU NA SIGURNOM JANJUŠ POSLAO ANELI ŠIFRIRANU PORUKU U RIJALITI?! Sve uradio u strogoj TAJNOSTI, mislio je da se NEĆE SAZNATI!

Kako se intimni odnosi mijenjaju u zavisnosti od godina koje imate

Objavio: RHT
17/10/2023 11:55 PM

Intiman čin je jedan od najvažnijih aspekata jedne romantične veze. Kako se mi mijenjamo kao ličnosti, tako se mijenja i taj segment našeg života.

Foto: Facebook

U suštini, u našim 20-im, 30-im i 40-im godinama, ovaj intiman ljubavni čin može da se promijeni, i to drastično.

Pa šta možete da očekujete od intimnog čina u svakoj od decenija svog života?

Šta da očekujete u 20-im

U periodu od kasnog puberteta, pa do kasnih 20-ih, većina žena se nalazi u najplodnijem dobu svog života.

Vjerovatno baš zbog toga u ovom dobu žene mogu da budu izbirljivije. Pažljivije biraju sa kime će spavati, ali i nisu mnogo opuštene. To im pak ne dozvoljava da ostvare svoje seksualne želje.

Stručnjaci smatraju da, kako se smanjuje ženska plodnost, pri kraju 20-ih, tako se povećava njihov libido.

Ipak, u 20-im postoje i napetost i želja za otkrivanjem svoje seksualnosti i svojih želja.

Dobro je što većina žena u ovom periodu redovno koristi zaštitu prilikom seksa. S druge strane, hormonska kontracepcija može da smanji želju za seksom.

Šta da očekujete u 30-im

Tridesete su period kada se većina žena odlučuje na to da postanu majke. Ako postanu majke, to može da utječe na njihovu želju za seksom. Kada tome dodate i umor zbog brige o djetetu, jasno je zašto se libido smanjuje.

Poslije porođaja vagina se mijenja i njeni mišići mogu da oslabe. Ali to ne treba da predstavlja problem.

Dobre vijesti su da u 30-im većina žena tačno zna šta želi u krevetu. Ako su u vezi, velika je vjerovatnoća da će podijeliti svoje želje sa partnerom, a na taj način će i poboljšati svoj seksualni život, piše Prva.rs.

Šta da očekujete poslije 40-ih

U ovom periodu kod mnogih žena započinje predmenopauza, odnosno – period od oko 10 godina prije početka menopauze.

Predmenopauza dolazi sa mnogo hormonalnih promjena – smanjuje se nivo estrogena.

Ove promjene mogu da utječu i na želju za seksom. Istovremeno, smanjenje estrogena može da izazove i suhoću vagine i da tako seks učini neprijatnim.

Ipak, gotovo svaka žena kaže da je seks u 40-im najbolji.

Razlog za to je vjerovatno ta što su djeca odrasla, ženina karijera je stabilna i, najvažnije od svega, u 40-im je samopouzdanje kod žena na najvišem nivou, pa se ne plaše da kažu šta žele.

U ovom dobu nestaje i strah od neželjene trudnoće.

BONUS VIDEO:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS