calendar

Petak 19. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Koncertna arena jezera Modrac SPREMNA za doček NAJVEĆE BALKANSKE ZVIJEZDE! (FOTO/VIDEO) Drevna pošast čovječanstva: Šta su morbile, koji su simptomi i zašto ponovo ‘‘haraju‘‘ ? Nova pucnjava u Sarajevu, muškarac (70) pucao iz puške nakon svađe s komšijom SUPRUGA JALE BRATA OBJAVILA SNIMAK SA VJENČANJA: Evo čime je oduševio navijače Sarajeva “Mnogi su mi okrenuli leđa kada mi je bilo najteže” MAHRINA OTVORENO:”Sama vodim svoje bitke!” “Do posljednjeg trenutka sam mislila da NEĆEMO BITI U VEZI!” Lea Stanković u “CarCastu sa Va Vanom” PROGOVORILA O DEČKU DJEVOJČICA JE TVRDILA DA IMA ČUDOVIŠTA U SOBI Roditelji joj nisu vjerovali, ali uslijedilo je nevjerovatno otkriće! (VIDEO) JANJUŠ SE KONAČNO SUSREO I SA NJOM! Plašio se kako će reagovati zbog svega sa Aneli, a sada se ne razdvajaju! Klint Istvud objavio tužne vijesti: Preminula njegova partnerica VELIKI POŽAR U GRČKOJ: Vatru gasi 110 vatrogasaca, evakuisan dječiji kamp SVIJET ZAVIJEN U CRNO! Preminula slavna glumica, porodica saopšila tužne vijesti Totalno pijani Ljubušak udario mladog policajca šakom u glavu i razbio mu telefon DO SKORO BILA U BRAKU SA MATOROM! Anđelo priznao kako je njegova porodica reagovala zbog veze sa Anitom MANIJAK presreo KĆERKU GLUMCA, koji ga je PRIJAVIO POLICIJI! Otkrio DETALJE! Oni predstavljaju BiH na Olimpijskim igrama: Larisa Cerić i Mesud Pezer nose zastavu na otvaranju u Parizu PROCURIO VRELI SNIMAK DALILE DRAGOJEVIĆ I ZARUČNIKA: Na plaži se prepustili strastima i nisu obazirali na prolaznike (FOTO, VIDEO)

Kako Lagerfeldova mačka troši naslijeđene milione: Šapet uživa “za sve pare”

Objavio: RHT
19/07/2024 5:40 PM

Kako Lagerfeldova mačka troši naslijeđene milione

Šta se desilo sa mačkom koja je naslijedila milione Lagerfelda, šta sve posjeduje? Kako živi Šapet, mačka Karla Lagerfelda IZVOR: INSTAGRAM/CHOUPETTEOFFICIEL

Jedan od najpoznatijih dizajnera svih vremena Karl Lagerfeld preminuo je u februaru 2019. godine nakon borbe sa rakom pankreasa.

Svoju ekcentričnost pokazao tokom karijere pokazivao je nebrojeno puta. Ali je završni “udarac” zadao nakon smrti, kada je šokirao svijet odlukom da svoje bogatstvo ostavi nikom drugom do svojoj mački.

Lagerfeld je jednom prilikom i istakao da njegova ljubimica živi poput princeze, te da bi se, samo da je moguće, i oženio Šapet.

“Još ne postoji mogućnost braka između ljudskih bića i životinja… Nikada nisam mislio da ću se ovako zaljubiti u mačku”, rekao je svojevremeno Lagerfeld.

Baš iz tog razloga, ljudi su u ogromnom broju počeli da se raspituju šta je sa Šapet, pa čak i nudili da je udome. Međutim, veoma brzo se saznalo da je Šapet sa jednom od svojih dadilja i da joj ne nedostaje ništa, te da živi okružena pažnjom i ljubavlju.

Šapet je, inače, rođena 15. avgusta 2011. godine, a kod Karla Lafegrfelda je došla igrom slučaja. Iako se za njega smatralo da će biti, kako kažu njegovi poznanici, posljednja osoba koja će udomiti ljubimca.

Naime, Karlov prijatelj, model Baptist Điabikoni, dobio je mačku na poklon za svoj rođendan. A onda je prilikom posjete roditeljima u Parizu zamolio Lagerfelda da pričuva mačku. Iako se dizajner prvobitno protivio ideji, ipak je na kraju pristao da je pričuva. Ali se toliko vezao za nju da je Šapet postala njegovo “sunce”, kako je sam izjavio, do te mjere da se u nju i zaljubio. 

Koliko para i šta sve ima Šapet?

Mačka je naslijedila 13 miliona dolara, a život pahuljasto bijele birmanske mačke navodno uključuje tjelohranitelja. Ličnog kuhara, dvije sobarice i social media menadžere.

Večera bi isključivo mogla biti kavijar, dimljeni losos i kraljevski rakovi, a putuje privatnim avionom. Ima i svoje verifikovane naloge na društvenim mrežama, zbog čega je dobila nadimak “najrazmaženije mačke na svijetu”. Takođe ima redovan manikir i sopstveni iPad.

Prema New York Times-u, Šapet živi sa svojom dadiljom, bivšom Lagerfeldovom domaćicom Fransoa Kakot u Parizu

Kako Lagerfeldova mačka troši naslijeđene milione

U aprilu 2023. pojavila se u Vogue u naručju Naomi Kembel kao tribjut Lagerfeldu, a bila je pozvana na prošlogodišnju Met galu. Družila se čak i sa Kim Kardašijan, iako je isprva frktala na nju, a kako se čini po njenom Instagramu, danas ima više negozanimljivu svakodnevicu. Biće da u ovom slučaju važi – život je nekome mačka, a nekom maćeha.

BONUS VIDEO:

mondo/hypebih.ba/A.G.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS