calendar

Sreda 28. Avgust, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Helikopter lociran u jezeru, sutra izvlačenje Srbin pretukao suprugu u Beču, pa je molio da ga odveze do kafane ONA JE NAJNIŽA PJEVAČICA NA ESTRADI! Visoka je 156 centimetara! ANELI MOLI ZA OPROŠTAJ! Slomljena Ahmićeva se KAJE…neočekivano Jusuf Nurkić proslavio 30. rođendan: Objavio djelić atmosfere, na uho mu pjevao Halid Bešlić HARIS JE KRIV!? Melina progovorila o detaljima života sa Džinovićem U osamdesetim je bila san većine muškaraca: I danas izgleda kao bomba, a bujne grudi i danas jedva zadržava “Opasnost još nije prošla”: U FBiH zabilježeno 7.000 slučajeva morbila, povećan broj vakcinisanih JANJUŠ NE MOŽE DA PREBOLI ANELI? Oglasio se emotivnim riječima! Niko ga ne pamti OVAKVOG PJEVAO SA UPALOM PLUĆA, HITNA SE NIJE ODVAJALA OD NJEGA Otkriveni novi detalji o stanju Bore Đorđevića SENIDAH EKSKLUZIVNO ZA HYPE TELEVIZIJU PRED KONCERT U BEOGRADU! Pjevačica otkrila svoj ritual nastup, publiku očekuje NEVIĐENI SPEKTAKL! Teška 190 kilograma: Iz mora kod Omiša uklonjena mina iz Drugog svjetskog rata (HYPE PAPARAZZO) Senidah stigla u Beograd! Ekskluzivni kadrovi pjevačice u najopuštenijem izdanju na ulicama prijestonice Stotine hiljada uginulih riba zatrpale turističko mjesto u Grčkoj OSNIVAČ TELEGRAMA PUŠTEN IZ PRITVORA Evo gdje se sada nalazi SOCIJALNO MI JE DOŠLO NA VRATA Slavica Ćukteraš prošla kroz agoniju zbog borbe za starateljstvo

Kako je “pjegava divljakuša” iz Brčkog postala legendarni model (FOTO)

Objavio: RHT
28/08/2024 6:00 PM

Kako je “pjegava divljakuša” iz Brčkog postala legendarni model

Kako je "pjegava divljakuša" iz Brčkog postala legendarni model (FOTO)
Foto: Screenshot/Instagram | Kako je “pjegava divljakuša” iz Brčkog postala legendarni model (FOTO)

Rođena je 28. avgust 1979. godine, u Brčkom , u “zemlji krvi i meda”, kako su, kaže, Amerikanci koje je kasnije upoznala zvali Balkan.

Kao 12-godišnjakinja pobjegla je od rata u BiH i preselila se u Beograd. I sve dalje liči na holivudski scenario o rađanju svjetskog top modela. Baš takvi su život i karijera Nataše Vojnović.

Prvi put je nastupila na Elite Model Look-u 1996. godine, što joj kao pobjednici polufinala otvara vrata za finale u Nici, gdje ulazi u top 15 takmičarki. Tri godine kasnije potpisala je ugovor sa agencijom NEXT Model Management. Otputovala je u Pariz i Milano kako bi učestvovala na “Fendi” i “Balensijaga” revijama. Njena prva kampanja bila je ni manje ni više nego za “Šanel”.

“Sjećam se da si me slala kod Karla Lagerfelda jedno 50.000 puta. Stalno sam se pitala, zašto idem toliko puta, da bi mi ti rekla, samo idi”, otkrila je Nataša u razgovoru s bivšom agentkinjom iz Pariza. U velikom intervjuu za “Vogue Adria”. Tad dijele i informaciju da je dobila tu “Šanel” reviju. A dan prije toga, pozvana je da radi lookbook, kao zamjena za djevojku koja je bila previše umorna.

Drugačiji plan

Kao tinejdžerka, željela je da bude filmska rediteljka, da upiše čuvenu filmsku školu u Lođu, u Poljskoj, ali život je za nju imao drugačiji plan – da krasi naslovne strane italijanskog, pa britanskog magazina “Vog” , “Ella”, da potpiše ugovor sa Kelvinom Klajnom, da radi za “Aquascutum”, “Blumarine”, Stelu Mekartni, Iva Sen Lorena, da na revijama nosi kreacije Kristijana Diora i Kristijana Lakroe. Djevojka koja je “imala problema sa agentima i klijentima zbog podočnjaka i raščupane kose” postaje lice koje ima šta da kaže. “Vidjela je glumicu sa karakterom”, kaže njena agentkinja.

Ujedno je dala i opis ličnosti jedne od naših najuspješnijih manekenki.

“Takve ljude ne pokušavaš da kontrolišeš, njima ne možeš samo da daš spisak zakazanih sastanaka i mapu grada. Moraš da radiš sa njima, da im objasniš čime se baviš i da ih poštuješ kao individue.”

Ono što ju je izdvajalo bio je upravo faktor koji je presudio njenom uspjehu. Sama Nataša je svojevremeno za “Elle” dala simpatičan opis sebe, kroz odrastanje i različitost u rodnom Brčkom:

”Ne znam da li sam se probudila kao model, ali sam sigurno već bila glumica. Šta ti drugo preostaje nego da se pretvaraš, kad si rođen mršav, i to u Brčkom. Gdje svi zbog toga upiru prstom u tebe i viču: Vidi nje, bolan! Ni dečku koji mi se sviđao nisam mogla da priđem jer sam mu bila ‘ortak’. Za kike me drugovi nisu vukli jer smo u svemu bili ravnopravni. Eto odakle je došla ta pjegava divljakuša koja je stalno morala da objašnjava da nije muško”.

Preselila se u Njujork

Na vrhuncu karijere, 2002. godine preseljava se u Njujork i uviđa svu realnost “grada koji ne spava”.

“Stigla sam tamo i vidjela da se sve vrti oko novca, svi su jako kompetitivni. Mnogo se više značaja pridaje agencijama nego modelima.”

Međutim, nalazi Nataša svoj način da se izbori sa surovošću industrije, čuvajući autentičnost od koje zavisi i ono što vidimo ispred foto-objektiva. A to s godinama ne blijedi, već dobija snagu. Sa 42 godine. Sa poznatim imenima među kojima su i Kloi Sevinji, Bela Hadid, Dominik Džekson, Šalom Harou pojavljuje se kao jedna od zvijezda nove kampanje brenda “Mugler”.

Za isti brend prošle godine, na Nedjelji mode u Parizu našla se u odabranom društvu sa Irinom Šajk i Evom Hercigovom. Bila je to prva “Mugler” revija koju je francuska modna kuća održala nakon smrti njenog tvorca. Tijerija Mjuglera u januaru 2022, i veliki povratak, nakon tri godine od pandemije, kreativnog direktora Kejsija Kadvoledera.

Bogata karijera

Nataša danas ima privilegiju žene bogate karijere koja je zadržala ekskluzivnost i mogućnost da još radi i da bira sa kime radi. Njeni dani su raspoređeni između Beograda, Kopaonika i Ade Bojane, a usredsređeni na dvije osobe – partnera Miljana Boškovića i ćerku Goru.

BONUS VIDEO:

nezavisne/hypebih.ba/A.G.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS