calendar

Utorak 10. Septembar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Amerikanke otkrile koja veličina muškog ponosa je idealna: Odgovor će vas sigurno iznenaditi SKANDAL! Katastrofa! Janjuš na Pinku: “Nabijem na k*rac cijeli Beograd” (VIDEO) Inovacija u bh. omladinskom fudbalu: FK Željezničar i AK Novi Grad uvode novitete kroz projekt Atletska ABCDa “NENAD JE UPOZNAO NAŠU FAMILIJU!” Prvo oglašavanje Site Ahmić! Evo kako gleda na druženje Gastoza i Aneli BEBICA NAPAO TEODORU! BLAM! Nevolje u raju, svi se samo smiju! Nives Celzijus objavila spot za pjesmu “Moju pilu”: “Sve prska, kaplje, klizi” (VIDEO) ŽIVOT SA DVIJE ŽENE Elmedin otkrio kakve voli automobile: Promijenio sam ih vala k’o čarapa… (VIDEO) (18+) EKSPLICITNI SNIMAK RIJALITI UČESNICE SA NAJVEĆIM GRUDIMA! Vidi se sve Otac “Zmaja” Anela Ahmedhodžića ogorčen: KAO DA JE POD SIHIRIMA, VIŠE SLUŠA PUNICU NEGO MENE EKSKLUZIVNO Pogledajte šta Janjuš radi u Prijepolju? IZNENADIĆETE SE! ANELI ILI MAJA? (VIDEO) “REKLA SI DA PLJUJE KRV, A ON PUŠI CIGARU!” Marija Kulić otkrila kako je nastala slika ispred Zemunske bolnice Kraljica Njujorka ludo zaljubljena, poljupci zasladili titulu: Tako sam sretna Neno Murić najavio goste na koncertu u Domu mladih: “Veliki izazov” KONAČNO ZAVRŠENA VJEŠTAČENJA U SLUČAJU DANKE ILIĆ: Tri kamere snimale u vrijeme njenog nestanka! Stigli rezultati iz Beograda Mašina usmrtila radnika u Gračanici: Tijelo potpuno smrskano Direktor banke u BiH osumnjičen da je oštetio šest osoba za 668.199 KM

Jutros na Bjelašnici izmjereno samo 8 stepeni Celzijusa: Objavljena prognoza do subote! GDJE BI MOGLO BITI SNIJEGA?

Objavio: RHT
10/09/2024 10:00 AM

Na Bjelašnici samo 8 stepeni

U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno oblačno vrijeme. Kiša pada u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne.

Foto: FHMZBiH

Na Bjelašnici samo 8 stepeni

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 8; Ivan Sedlo 11; Sokolac 12; Bugojno i Sarajevo 14; Bihać, Jajce, Livno, Srebrenica i Tuzla 15; Bijeljina, Doboj, Drvar, Gradačac, Prijedor, Sanski Most, Široki Brijeg, Zenica i Zvornik 16; Banjaluka i Trebinje 17; Mostar 21°C.

Bioprognoza: Tmurno vrijeme, praćeno padavinama i hladnijim strujanjem, uslovljavaće lošiju biometeorološku prognozu u prvom dijelu dana. Tegobe kod hroničnih bolesnika djelimično će se pojačati. Moguće su meteopatske reakcije u vidu reumatskih i bolova na mjestu ozljeda, promjene raspoloženja, dekoncentracije. Sa poslijepodnevnim satima slijedi djelimična stabilizacija, temperature zraka će porasti, što bi trebalo postepeno umanjiti negativne efekte promjene vremenskih prilika. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima.

Danas prije podne pretežno oblačno vrijeme. Slaba kiša će padati u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. U drugom dijelu dana postepeno smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25°C, na jugu zemlje do 28°C. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Slaba kiša u jutarnjim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 20°C.

U srijedu prije podne pretežno oblačno se očekuje u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima gdje u ranim jutarnjim satima rijetko može pasti malo kiše. U ostatku zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove je moguća magla. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28°C. 

Oblačno vrijeme

U četvrtak prije podne više oblačnosti se očekuje na području Hercegovine, Krajine i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne mala do umjerena oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. U poslijepodnevnim satima kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju prvo na području Hercegovine, Krajine i jugozapadu Bosne i padavine će se tokom noći na petak proširiti na cijelu zemlju. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Povremeno su mogući i jaki udari juga na zapadu, jugozapadu i centralnim područjima Bosne. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 30°C. 

U petak u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. U večernjim satima na vrhovima planina je moguć i snijeg. Prije podne jakog juga može biti na području Hercegovine i istoku Bosne. U većem dijelu Bosne vjetar je sjevernog smjera. Temperatura zraka većinom između 11 i 18°C, na jugu zemlje od 18 do 25°C.  

U subotu pretežno oblačno u Bosni i sjeveru Hercegovine. Slaba kiša će padati u Bosni, većinom se očekuje u sjevernim područjima. U većem dijelu Hercegovine sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C, na jugu zemlje od 18 do 23°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Pročitajte i: Dnevni horoskop za utorak, 10. septembar 2024: Vaga se upliće u nove stvari, Vodolija dobija odličnu ponudu, a Vi?

BONUS VIDEO:

(hypebih.ba/G. Š.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS