calendar

Sreda 3. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
ŽIVOT SA DVIJE ŽENE Elmedin: Neću plodove mora, hoću plodove tora! (VIDEO) Perete li čarape izvrnute naopako: Ukoliko to ne radite rizikujete oboljenje ISPLIVAO TAJNI SNIMAK MIONE I STANISLAVA SA MEDENOG MJESECA Kako će reagovati Ša? Jedna od najljepših žena zablistala u vjenčanici: Preskočila sam maskaru i crtanje obrva Maja žestoko udarila na Mionu! Stanislav pokušao da je zaustavi, ali… GORE DRUŠTVENE MREŽE MAJKU OD INDI UMALO STREFIO MOŽDANI UDAR, KADA JE ČULA ZA VEZU NJENE KĆERKE I MARJANOVIĆA!? Šokantni detalji, skandal!? DRAMA KOD TRAVNIKA: Grom udario u prozor pod kojim je spavala beba (VIDEO) VELIKI USPJEH “FITNESS INSTAGRAMA”! Regionalna aplikacija postala globalni hit: Njeni kreatori potpisali ugovor sa svjetskom računarskom kompanijom ŽIVOT SA DVIJE ŽENE Elmedin: Volite li vi doručak u krevetu? IDU SULTANOVI SPECIJALITETI I KUĆNE ČAROLIJE (VIDEO) Osumnjičeni za dječiju pornografiju doveden u Tužilaštvo: Već optuživan za sek**alno uznemiravanje studentica UDRUŽILE SE BIVŠE DJEVOJKE OD ŠA! “Neka reper u pokušaju potraži stručnu pomoć” GOGA SEKULIĆ O OPERACIJI I KOMPLIKACIJAMA NAKON INTERVENCIJE:”Imala sam dug oporavak” STANISLAV MORA NA OPERACIJU! Nakon ovog udarca ništa više neće biti isto! “NAŠA LJUBAV SE RODILA U KOMBIJU!” Rada Manojlović o Milanu Stankoviću, otkrila čime ju je OČARAO (VIDEO) Zašto je Hrvatsko državno odvjetništvo odustalo od progona Luke Modrića zbog lažnog svjedočenja!? NAPADNUTA, TAKSISTA HTIO DA JE UDARI! JEZIVI DETALJI! Opšta pometnja, oglasila se influenserka nakon incidenta

NBA LIGA: Jusuf Nurkić oborio rekord karijere i ušao u istoriju Sansa (VIDEO)

Objavio: RHT
04/03/2024 9:20 AM

Jusuf Nurkić oborio rekord karijere

Košarkaši Finiks Sansa našeg Jusufa Nurkića poraženi su sinoć na domaćem parketu od Oklahoma Siti Tandera (110:118), a najbolji bh. košarkaša oborio je rekord karijere.

Jusuf Nurkić oborio rekord karijere / Foto: Phoenix Suns
Foto: Phoenix Suns

Jusuf Nurkić oborio rekord karijere

Nurkić je na terenu proveo 32 minute i postigao 14 poena, uz četiri asistencije i čak 31 skok.

“Bosanska zvijer” je bila nezaustavljiva i pod protivničkim koševima, tako da je ostvario 13 ofanzivnih skokova. 

Osim što je u tom segmentu igre oborio rekord karijere, Nurkić je oborio i rekord franšize Finiks Sansa. Postao je prvi igrač koji je imao više od 28 skokova u jednoj utakmici.

Tako je naš as obori dosadašnji rekord (23), koji je zabilježio još 2019. godine kao član Portlanda. 

Borba za plej-of

Što se se tiče ostalih igrača Sansa – u odsustvu Devina Bukera (Booker), najviše se istakao Bredli Bil (Bradley Beal) sa 31 poenom, dok je Kevin Durant ubacio 20. 

Najefikasniji na utakmici bio je bek Oklahome Šaj Gildžus-Aleksander (Shai Gilgeous-Alexander), koji je imao 35 ubačaja, a njima je pridodao još osam skokova i devet asistencija. 

Sansi su ovim porazom došli na omjer od 35 pobjeda i 26 poraza te do kraja sezone im slijedi žestoka borba za direktan ulazak u plej-of NBA lige

S druge strane, Tander je u samom vrhu Zapadne konferencije sa 42 pobjede i samo 18 poraza.

BONUS VIDEO:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS