calendar

Petak 22. Novembar, 2024

aktuelno ikonica Aktuelno
Enes Begović sa svojom ekipom odlazi iz Australije: Hvala do nekog novog druženja! DOKAD ĆEMO TRPJETI NASILJE U RIJALITIJU?! Jelena Ilić ponovo isprebijala Ivana Marinkovića, prevršila svaku mjeru svojim maltretiranjem! OPŠTI HAOS ISPRED RTS-a! Ne zna se ko koga udara, demonstranti obećali miran skup, ESKALIRALO NASILJE! Snažno nevrijeme zahvatilo dijelove BiH, napravljena velika šteta u Bihaću i Bugojnu Plate u FBiH će se povećati za 400 KM? U Banjaluci alarmantan nivo zagađenosti vazduha, gradska inspekcija najavila kontrole Danas planirana evakuacija dvije porodice sa područja Širokače zbog klizišta “Kratko, ali jako je zagrmilo!” Snažan zemljotres pogodio BiH, buka probudila građane – evo gdje je bio epicentar SVI UHAPŠENI ZBOG PADA NADSTREŠNICE BIT ĆE SASLUŠANI DANAS! Sud odlučuje o daljem pritvoru Zbog snijega za dva dana bilo više od 200 intervencija na terenu: Evo šta su sve ekipe KJKP ‘Park’ radile JANJUŠ ZAVRŠIO U BOLNICI?! Fotka iz jedne zdravstvene ustanove zabrinula sve! A evo i koje dvije osobe su sve vrijeme uz njega! (FOTO) STRAVIČNI DETALJI UBISTVA: Tijelo brata Milene Kačavende pronađeno u travi u poluraspadnutom stanju? Dnevni horoskop za 22. novembar 2024: Lavu se smiješi uspjeh, Škorpija da sluša intuiciju Ovo je poruka trudne Milice učesnicima rijalitija: Spominje i honorar IDE DO DISKVALIFIKACIJE: Jelena ZVJERSKI napala Aleksandru! Ona počela da JECA na sav glas! Luna Đogani razorena nakon njegove smrti: Posljednji put se oprostila slomljenog srca

Jeste li probali posoliti lubenicu prije jela: Evo zašto to trebate uraditi

Objavio: RHT
24/06/2023 11:59 PM

Priznajem, bila sam skeptična kada sam prvi put imala posoljeno parče lubenice u rukama. U to vreme je moj prijatelj insistirao na tome da to moram da probam tvrdeći da je tako još slađa. Probala sam i bio je u pravu, zaista je bolja posoljena – ispričala je Nikol Veston, poslastičarka iz Los Anđelesa nakon što je odlučila da uguši sve predrasude u svojoj glavi i proba tu kombinaciju.

Foto: Printscreen

– So čini lubenicu slađom jer kreira slano slatki kontrast i tako omogućava da slatkoća još više dođe do izražaja. Lubenica obično ima suptilnu slatkoću zbog toga što je puna vode, za razliku od jagoda i drugog voća, koje ima koncentriraniji, intenzivan ukus. So, također, potiče proizvodnju pljuvačke, što lubenicu čini još sočnijom – pojasnila je.

– Trik za uspjeh je staviti vrlo malo soli, odnosno raspršiti to ravnomjerno po cijelom komadu lubenice. Ako stavite previše soli, “ubit ćete” njenu slatkoću i morat ćete da uzmete novi komadom – dodala je na Bakingbites.com.

– Možete upotrebljavati bilo koji vrstu soli, uključujući kuhinjsku, ali ja radije koristim krupniju morsku ili košer so. Kuhinjsku so je lakše raspršiti po lubenici, ali krupna morska so daje veći slano-slatki kontrast, dok je u isto vrijeme potrebna manja količina. Također, lubenica odlično ide uz feta sir, ima sličan učinak – otkrila je ova poslastičarka.

BONUS VIDEO:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS