calendar

Utorak 1. Oktobar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Sve za ljubav: Fatima aminovala da dođe treća žena! Sarajevo: Sudar dva automobila na raskrsnici kod Željezničke stanice Kontroverzni lijek uništava Kristinu Agileru, javnost zabrinuta: Je li to stvarno ona? Otkrivamo s kim je sada već bivša supruga prevarila Milana Kalinića? Kad treća žena ulazi u Elmedinov harem? Ovo je njegova budućnost, sada je to svima jasno! FATIMA I JANA U ŠOKU! OVDJE SADA ŽIVE SAVA I ADRIANA! Džehverovići preko noći napustili Srbiju i otišli za Dubai, njihova porodica neutješna! (FOTO) CITY HYPE: Aca Živanović ekskluzivno za Hype otkrio da čeka treće dijete! Prvi intervju Vladimira Tomovića, nakon medijske ilegale Fatima ronca: Jano, ja čim sve završim, ti se pojaviš i glumiš radnicu! Imaš li obraza?! POTRESNA OBJAVA PJEVAČICE! Nadežda Biljić se slomila pa samo izustila: “U šoku sam…” Anđela ovdje otkrila da želi bebu u rijalitiju? Zvezdan sve priprema da joj saspe u lice Šta su pokazali podaci Federalnog zavoda za statistiku: Evo koliko je u augustu bilo turista Regionalni mediji pišu: Nastavak filmske trilogije “Kafana na Balkanu” željno se iščekuje u Hrvatskoj ĐOKOVIĆ PONOVO U KINI Novak stigao u Šangaj, evo kako su ga dočekali (VIDEO) Primož Ulaga: Lijepo je u Sarajevu, vraćaju mi se sjećanja na početak Olimpijade “JEDVA ČEKAM, SVE JE SPREMNO” Rialda se hitno oglasila nakon što je ušla u deveti mjesec trudnoće, evo šta je poručila Fatima objašnjava zašto je u posljednje vrijeme nervozna: Želi da se preseli u Sarajevo!

Jeste li probali posoliti lubenicu prije jela: Evo zašto to trebate uraditi

Objavio: RHT
24/06/2023 11:59 PM

Priznajem, bila sam skeptična kada sam prvi put imala posoljeno parče lubenice u rukama. U to vreme je moj prijatelj insistirao na tome da to moram da probam tvrdeći da je tako još slađa. Probala sam i bio je u pravu, zaista je bolja posoljena – ispričala je Nikol Veston, poslastičarka iz Los Anđelesa nakon što je odlučila da uguši sve predrasude u svojoj glavi i proba tu kombinaciju.

Foto: Printscreen

– So čini lubenicu slađom jer kreira slano slatki kontrast i tako omogućava da slatkoća još više dođe do izražaja. Lubenica obično ima suptilnu slatkoću zbog toga što je puna vode, za razliku od jagoda i drugog voća, koje ima koncentriraniji, intenzivan ukus. So, također, potiče proizvodnju pljuvačke, što lubenicu čini još sočnijom – pojasnila je.

– Trik za uspjeh je staviti vrlo malo soli, odnosno raspršiti to ravnomjerno po cijelom komadu lubenice. Ako stavite previše soli, “ubit ćete” njenu slatkoću i morat ćete da uzmete novi komadom – dodala je na Bakingbites.com.

– Možete upotrebljavati bilo koji vrstu soli, uključujući kuhinjsku, ali ja radije koristim krupniju morsku ili košer so. Kuhinjsku so je lakše raspršiti po lubenici, ali krupna morska so daje veći slano-slatki kontrast, dok je u isto vrijeme potrebna manja količina. Također, lubenica odlično ide uz feta sir, ima sličan učinak – otkrila je ova poslastičarka.

BONUS VIDEO:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS