calendar

Sreda 2. Oktobar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Elmedin intelektualac! Igramo igre, a vas dvije ovako učite! Ovo vam je kao škola, jer nema profesora koji ovo zna Dokazano! Znate li koja je najpopularnija poza u seksu? Boba Živojinović saslušan zbog prevare: Tereti se da je na prevaru “zaradio” 600.000 eura HYPE PAPARAZZO Milan Kalinić u JEKU priče o RAZVODU proveo noć OVDJE?! Napadnuta djevojčica u Trebinju, otac izjavio: U strahu smo Mama Džehva u suzama! Sin i snaha se preselili sa bebom u Dubai! Nakon priče da se Janjušev lokal zapalio: Provjerili smo sve, šta radi i šta je poručio Terzi? ŠOK Fatima tužna došla da se igra sa papagajem, suze same krenule! “UDALA SAM SE ZA ČOVJEKA KOJEG NAJVIŠE VOLIM” Mladenci ekskluzivno za Hype TV: “Odmah smo znali da je to to” Potresno oglašavanje trudne Milice Veličković! Njene riječi tjeraju suze na oči KRISTIJAN SAZNAO DA JE KRISTINA IMALA SAOBRAĆAJNU NESREĆU! Evo kako je reagovao! Njegove riječi govore sve! Ljubav stanuje tu, ovo svi detalji početka ove velike ljubavi! Gastozz samo ima strah od Zvezdana? POZNATI STIGLI NA VJENČANJE ALEKSANDRE BURSAĆ! Pjevačice u izazovim kombinacijama, šokirale priznanjima! (FOTO) Sedam godina od smrti Donne Ares: Dostojanstvena i nepokolebljiva – Ja nisam ona što bi pala na koljena TERZINA LJUBAVNICA SE, BEZ SRAMA, JAVNO OBRATILA TRUDNOJ MILICI! Nakon što su ozvaničili vezu, Sofija poručila Veličkovićevoj samo jedno! KAKO JE NIJE SRAMOTA?! Ilda Šaulić pred solistički koncert! “Moj otac neće biti sa mnom fizički, ali će biti prisutan!”

JELISAVETA ORAŠANIN OPET PROVOCIRA! Glumica sve iznenadila novim slikama IZ NOĆNOG PROVODA (FOTO)

Objavio: RHT
02/10/2024 5:45 PM

JELISAVETA ORAŠANIN OPET PROVOCIRA!

JELISAVETA ORAŠANIN OPET PROVOCIRA! Foto:Instagram

Poznata glumica Jelisaveta Orašanin Teodosić veoma je aktivna na društvenim mrežama na kojima redovno dijeli svoje snimke i fotografije iz privatnog života. Tako atraktivnu crnku pratioci na društvenim mrežama mogu vidjeti u najrazličitijim izdanjima. Ipak, od fotografija iz noćnog provoda mnogima srce preskoči. A ovom prilikom ona je pokazala svoje trbušnjake, ali i pločicfe na stomaku.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Jelisaveta Orašanin Teodosić (@jagodenamagli)

Poznato je da Jelisaveta redovno trenira, pa je u izlasku sa drugaricama u prestižnom beogradskom lokalu, odlučila da pokaže svoje izvajano tijelo. Na sebi je imala zvonaste farmerike koje je uparila sa crnim topom cvijetnog desena koji je modni hit i detalj koji su svi primijetili. A stajling je kompletirala moćnom roze malom pismo torbicom. Jelisaveta je ovom kombinacijom istakla svoj tanak struk i bujne grudi.

Naravno odmah su krenuli komentari na račun njenog izgleda, a bilo je i onih koji smatraju da jedna majka ne bi trebalo tako provokativno da se oblači.

Čitajte i Bosna i Hercegovina leži na “zlatu” 21. vijeka

“Zlatni” rudnik u Varešu investitorima, ali i BiH u narednom periodu, mogao bi donijeti i veća sredstva, nego što su ranije procjene pokazivale.

Naime, iako je prvobitnim istraživanjem ovog područja utvrđena velika količina cinka, barita i olova, dodatna otkrića su pokazala značajne količine srebra, zlata i bakra.

Bosna i Hercegovina leži na “zlatu”

Iako mnogi misle da je zlato ključno u cijeloj ovoj priči. Jedan drugi metal mogao bi postati broj jedan po potražnji.

Sve veći naglasak na prelazak na klimatski neutralnu ekonomiju dovodi do rasta potražnje za bakrom u svijetu. Bakar, poznat kao crveni metal, postaje ključna sirovina u borbi za dekarbonizaciju ekonomije. Očigledno je da elektrifikacija ekonomije, ključni korak ka održivijem energetskom sistemu, zahtijeva značajnu količinu bakra, piše Večernji list.

Ako se proizvodnja energije želi odvojiti od korišćenja fosilnih izvora. To se može postići samo elektrifikacijom ekonomije, a za nju je nužan “crveni metal”.

Joachim Berlebach iz kompanije “Earth Resource Investments” iz Ciriha, u razgovoru za DW, nedavno je izjavio kako je bakar, na osnovu svojih fizičkih osobina, prije svega svoje električne vodljivosti, najvažnija sirovina za energetski preokret.

“Ako stvarno želimo napustiti korišćenje fosilnih izvora energije, trebalo bi nam u naredna tri decenije otprilike jednaka količina bakra. Kao u cijeloj dosadašnjoj ljudskoj istoriji”, smatra Berlebach.

Ulaganja u nove rudnike

Svoju ulogu u sve većoj potražnji za bakrom imaju i električni automobili. Naime, električni automobil više klase može sadržati oko 78 kg bakra. U poređenju sa oko 22 kg u ekvivalentnom modelu vozila koje pokreće benzin, prema podacima globalne baze podataka i analitike vezane za energetsku tranziciju “Wood Mackenzie”.

Prema podacima Međunarodne agencije za energiju (IEA), godišnja potražnja za bakrom do 2050. godine zahtijeva znatna ulaganja u nove rudnike. Ali, investicije su se posljednjih godina smanjivale.

Pročitajte i: Za sutra u Bosni i Hercegovini izdat narandžasti meteoalarm.

BONUS VIDEO:

Hypebih.ba/Hypetv.rs/I.S.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS