calendar

Sreda 3. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Za ovaj telefon kažu da će biti najmoćniji na svijetu: Evo kako će izgledati ANELI RASKRINKALA JANJUŠA! Čula njegov tajni razgovor sa cimerom, pa sve ispričala Hrvatska Monika Beluči je prosto neodoljiva: Ovu sliku treba gledati cijele godine Turska u fantastičnom meču srušila Austriju za veliko četvrtfinale “BOLJE SINU DA ŠALJEM PAKETE U ZATVOR, NEGO…” Tara Simov razbjesnila pratioce izjavom! INDI JE OVO PORUČIVALA ZORANU DOK JE BIO IZA REŠETAKA!? Marjanović nije gubio vrijeme, evo šta je uradio! NIKAD VIĐENA FOTKA DJECE DRAGANE MIRKOVIĆ! Marko podijelio Manuelinu objavu iz djetinjstva, pratioci oduševljeni! KONAČNO ISTINA! Jelena Karleuša LAŽNO PRIJAVILA Duška Tošića kako bi ZAŠTITILA SVOG J*BAČA Nikolu Jovanovića?! Evo šta se zaista dogodilo u porodičnoj kući Tošić-Karleuša OD PRIZORA NINE ĐOGANI MOŽE DA SE UMRE: Zbog Lunine sestre ZASTAJE DAH! Da li je realno (FOTO) Ovo objavljuju depresivne osobe na društvenim mrežama ALEKSANDRA NIKOLIĆ MOKRA DO GOLE KOŽE Snimala se u ogledalu, ljudi u šoku ANJA BLA DOŽIVLJAVA LINČ NA MREŽAMA ZBOG RASKIDA SA BAKOM PRASETOM! Influenserka dobija stravične uvrede, sada se oglasila i zamolila samo jedno! Nizozemci održali čas fudbala Rumunima i plasirali se u četvrtfinale Prizori kao iz horor filma: Pogledajte trenutak dolaska nevremena u Trebinje ASMIN SA STANIJOM POSJETIO RODNO MJESTO ANELI AHMIĆ! Kreće opšti haos, evo gdje se trenutno nalaze: “Ovo rade namjerno” LUNA JAVNO PRIZNALA SIMPATIJE! Miljković potvrdio – Luna NAŠLA DRUGOG

Izložba “Bata u 90 slika” u Istočnom Novom Sarajevu

Objavio: RHT
08/11/2023 4:20 PM

Izložba fotografija pod nazivom “Bata u 90 slika” posvećena velikom glumcu Velimiru Bati Živojinoviću biće otvorena večeras u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo, u okviru manifestacije “Dani Srbije u Republici Srpskoj”.

Foto: Tanjug/AP 

Otvaranje izložbe predviđeno je u 19 sati, najavljeno je iz Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo.

Postavka izložbe “Bata u 90 slika” sastoji se od fotografija slavnog glumca mnogih do sada i neobjavljenih iz arhiva “Borbe”, jedne od najstarijih novinskih kuća sa ovih prostora. Ove godine navršava se 90 godina od rođenja Živojinovića, glumca koji je odigrao gotovo tri stotine filmskih i televizijskih uloga.

– Izložba je urađena u saradnji sa porodicom slavnog glumca i kao takva idealan je način da se podsjetimo njegovih dostignuća kroz prizmu fotografija koje čine postavku izložbe – dodaje se u saopštenju.

Isto veče biće prikazan dokumentarni film posvećen Bati Živojinoviću.

U okviru manifestacije “Dani Srbije u Srpskoj” 1. novembra u Doboju nastupio je Nacionalni ansambl “Kolo” iz Srbije.

Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Srbije uz podršku Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.

Ministar kulture Srbije Maja Gojković ranije je rekla Srni da će manifestacija “Dani Srbije u Srpskoj” biti održana širom Republike Srpske od Banjaluke do Trebinja, uz različite kulturne sadržaje, te istakla da je riječ o jedinstvenom kulturnom prostoru i jednom narodu.

– Mi se u Republici Srpskoj osećamo kao kod kuće. Sve u svemu, sigurno smo jedan jedinstveni kulturni prostor, zbog toga što je to jedan narod, jedan jezik i kultura, koji se istorijski preprliću – istakla je Gojkovićeva.

BONUS VIDEO:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS