calendar

Nedelja 7. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Iz štale na maturu: Učenica iz Srbije transformacijom oduševila regiju “AFERA JELENE I UROŠA JE NAMJEŠTALJKA, A OVO JE DOKAZ” Isplivao snimak Marka Đedovića, sve priznao: “E zato sam ja najbolji dosad” “BIĆU UZ FILIPA KADA SE BUDE BORIO ZA SVOJE DIJETE!” Dejan Dragojević o RASKIDU Cara i Aleksandre “Mnogo mi je pomogao dva puta u životu!” (VIDEO) PRVI NASTUP CIPKE NAKON SMRTI MUŽA! Pjevačica otkrila kako se osjeća nakon teškog perioda MARKO I DIVNA DNK SU NOVI UČESNICI “IMANJA”! Zvanično potpisali ugovor, oglasio se i Saša Mirković! Baki iz Sarajeva ukrali cvijeće, a ona ostavila hit poruku lopovu Stižu PAKLENE vrućine, temperatura ide do 42 stepena Celzijusa LUNA ĐOGANI LIJE SUZE ZBOG KĆERKE! Miljkovići otišli na odmor, evo gdje se nalaze! ALEKSANDRA I CAR ZAUVIJEK STAVILI TAČKU! Nikolićeva otkrila sve o njegovom pomirenju sa bivšom, pa rekla da bi mogla da im kumuje! Poznat identitet žene koja je poginula u stravičnoj nesreći u Tuzli Duge kolone na izlazu iz BiH na nekoliko graničnih prijelaza “LJUBOMORNA SAM! Moj muž je SAMO MOJ!” Veliki intervju Nadice Ademov! Pjevačica otkrila šta se dogodi kada ona “uđe u flašu” DNEVNI HOROSKOP ZA 7. JULI: Vage čekaju srećne “slučajnosti”, Vodolije rizikuju zbog emocija… “ON JE MAJIN FAN, JEDAN OBIČAN STARLETAN” Taki Marinković žestoko udario na Stanislava, objelodanio strašne stvari “NAS DVOJE VIŠE NE FUNKCIONIŠEMO” Aleksandra Nikolić nikad iskrenije o Filipu, ne može da šuti! Nizozemska nakon preokreta pobijedila Tursku i zakazala evropski klasik u polufinalu

Izdato upozorenje na oluje širom regiona: Meteo alarm upaljen i za veći dio BiH

Objavio: RHT
24/09/2023 11:29 AM

Prije podne u našoj državi je bilo pretežno oblačno vrijeme. Kiša je uglavnom padala na području Krajine i jugu Hercegovine.

Foto: FHMZBiH

– Temperature zraka izmjerene u 11 sati (°C): Bjelašnica 5; Ivan Sedlo 11; Bihać i Sanski Most 12; Banja Luka, Bugojno i Sokolac 13; Tuzla 14; Sarajevo 15; Zenica 16; Neum 17; Trebinje 18; Široki Brijeg 20; Mostar 21°C.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme, povremeno sa kišom ili lokalnim pljuskom praćenim grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19°C, na jugu zemlje do 24°C.

Inače, danas je u većem dijelu bih upaljen meteo alarm.

Foto: FHMZBiH

Posebno upozorenje je izdato za regiju Bihać, gdje se očekuju padavine između 30 i 60, lokalno do 70 l/m2.

Federalni hidrometeorolški zavod upozorio je građane da preduzmu mjere opreza i prate aktuelnu prognozu vremena, da budu spremni da obustave aktivnosti na otvorenom, jer je moguće plavljenje imovine i saobraćajnih mreže. Moguć je poremećaj u snadbijevanju električnom energijom, vodom i u komunikacijama, a može biti potrebna manja evakuacija.  

Moguće su poplave i u regiji Mostar, te regiji Sarajevo i Tuzla.

Za regiju Banja Luka se očekuje 30 do 60 mm kiše za 24 časa, te građane pozivaju da preduzmu mjere opreza.

“Budite spremni da zaštitite sebe i svoju imovinu. Plavljenje imovine i saobraćajnih mreža su moguće. Poremećaj u snadbijevanju električnom energijom, vodom i u komunikacijama je moguć. Može biti potrebna manja evakuacija. Teški uslovi za vožnju uslijed smanjenje vidljivosti i nekontrolisanog kretanja vozila uslijed vode”, navodi se u upozorenju.

U regiji Foča moguće je lokalno plavljenje manjeg broja imovine, sa lokalnim ometanjem u aktivnostima na otvorenom, a u Prijedoru je moguće plavljenje imovine i saobraćajnih mreža. Kako se navodi možda će biti potrebna i manja evakuacija.

Mogućnosti za lokalno plavljenje manjeg broja imovine postoji i u regiji Trebinje, te regiji Višegrad.

I u Hrvatskoj i Srbiji izdata su upozorenja da stiže nevrijeme…

BONUS VIDEO:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS