calendar

Sreda 2. Oktobar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Boba Živojinović saslušan zbog prevare: Tereti se da je na prevaru “zaradio” 600.000 eura HYPE PAPARAZZO Milan Kalinić u JEKU priče o RAZVODU proveo noć OVDJE?! Napadnuta djevojčica u Trebinju, otac izjavio: U strahu smo Mama Džehva u suzama! Sin i snaha se preselili sa bebom u Dubai! Nakon priče da se Janjušev lokal zapalio: Provjerili smo sve, šta radi i šta je poručio Terzi? ŠOK Fatima tužna došla da se igra sa papagajem, suze same krenule! “UDALA SAM SE ZA ČOVJEKA KOJEG NAJVIŠE VOLIM” Mladenci ekskluzivno za Hype TV: “Odmah smo znali da je to to” Potresno oglašavanje trudne Milice Veličković! Njene riječi tjeraju suze na oči KRISTIJAN SAZNAO DA JE KRISTINA IMALA SAOBRAĆAJNU NESREĆU! Evo kako je reagovao! Njegove riječi govore sve! Ljubav stanuje tu, ovo svi detalji početka ove velike ljubavi! Gastozz samo ima strah od Zvezdana? POZNATI STIGLI NA VJENČANJE ALEKSANDRE BURSAĆ! Pjevačice u izazovim kombinacijama, šokirale priznanjima! (FOTO) Sedam godina od smrti Donne Ares: Dostojanstvena i nepokolebljiva – Ja nisam ona što bi pala na koljena TERZINA LJUBAVNICA SE, BEZ SRAMA, JAVNO OBRATILA TRUDNOJ MILICI! Nakon što su ozvaničili vezu, Sofija poručila Veličkovićevoj samo jedno! KAKO JE NIJE SRAMOTA?! Ilda Šaulić pred solistički koncert! “Moj otac neće biti sa mnom fizički, ali će biti prisutan!” “DEČKO IMA OZBILJNE PROBLEME” Anita razvezala jezik nakon raskida, priznala sve o Anđelu: “Prošla sam sve i svašta” Najbolja prijateljica Bojane Barbi otkriva njen plan veze sa Karićem: Ona zaslužuje najbolje

Italijan u podrumu pronašao sliku Pabla Pikasa vrijednu šest miliona dolara

Objavio: RHT
02/10/2024 5:15 PM

Italijan u podrumu pronašao sliku Pabla Pikasa

Italijan u podrumu pronašao sliku Pabla Pikasa

Italijan u podrumu pronašao sliku Pabla Pikasa

Luiđi Lo Roso pronašao je umjetničko djelo dok je čistio podrum u kući na Kapriju 1962. godine te je godinama držao u svom domu ne znajući da je riječ o djelu Pabla Pikasa vrijednom šest miliona dolara.

Jeftin okvir

U gornjem lijevom uglu nalazio se prepoznatljivi potpis španskog slikara, ali ga Luiđi nije prepoznao. Do otkrića je došao u svojoj kući na Kapriju u Italiji. Međutim, sliku je stavio u jeftini okvir koji je decenijama visio na zidu njegove dnevne sobe u novom domu u Pompejima.

Foto: Profimedia

Luiđi je preminuo prije nego što je slika potvrđena, ali je njegov sin obećao da će nastaviti svoju misiju.

“Moj otac je bio s Kaprija i skupljao je svakakve starine koje bi kasnije prodavao. Pronašao je sliku prije nego što sam se uopšte rodio i nije imao pojma ko je Pikaso. Nije bio pretjerano obrazovan”, naveo je Luiđijev sin.

Trezor u Milanu

On je kazao da je kroz odrastanje čitao o Pikasovim djelima te ih je upoređivao s slikom iz svog doma.

“Dok sam čitao o Pikasovim djelima u enciklopediji, pogledao bih sliku i uporedio je s njegovim potpisom. Stalno sam govorio ocu da je slično, ali on to nije vidio. Kako sam odrastao, stalno sam se pitao da li je to njegova slika. Moja majka sliku nije htjela zadržati te je stalno govorila da je užasna”, istakao je.

Slika se trenutno čuva u trezoru u Milanu dok se porodica obraća Pikaso fondaciji u Malagi koja će imati konačnu riječ o njenoj autentičnosti.

Pablo Pikaso je bio jedan od najpoznatijih umjetnika 20. vijeka, poznat po osnivanju kubističkog pokreta i ostavljanju zaostavštine umjetničkih djela koja danas donose milione na aukciji. Pikaso je proizveo preko 14.000 djela prije svoje smrti 1973. godine.

BONUS VIDEO:

Hypebih.ba/cdm.me/A.H.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS