calendar

Nedelja 6. Oktobar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
“MOJE MISLI I MOLITVE SU UZ TRAGIČNO NASTRADALE I NJIHOVE PORODICE!” Mira Škorić pružila podršku UNESREĆENIM LJUDIMA u Bosni i Hercegovini JANJUŠ HITNO HOSPITALIZOVAN! Doživio NESREĆU! Prva slika s lica mjesta! (FOTO) KAO BLIZNAKINJE SU! Svi ste videli MAJKU Ane Ćurčić, a tek da vidite NJENU SESTRU! One su IDENTIČNE Pokrenulo se novo klizište u Jablanici! (VIDEO) Aktivista iz Fojnice prije mjesec dana objavio ‘proročansku’ poruku o poplavama: “Rijeka i beton ne idu zajedno” ŽIVOT SA DVIJE ŽENE Fatima otkrila planove: Kad se preselim u Sarajevo onda ću se zaposliti u … “NISAM GLUPA ŽENA” Potresna scena: Nermin iz sela Trusina, kojem je bujica odnijela štalu i stoku, dobio kravu Preminuli su zagrljeni: Ovo su Irmela i Jasmin, spasioci su njihova tijela pronašli ispod ruševina OTKRIVENA BRUTALNA INFORMACIJA O RASKIDU ANITE I ANĐELA! Isplivala sva SRAMOTA na vidjelo, dugo se ŠUTJELO o ovome (FOTO) Horde zla slave 37. rođendan: Uvijek su tu kada nešto treba za državu Bosnu i Hercegovinu, ljubavlju bodre FK Sarajevo, a imali su veliki ugled na YU sceni PRVO OGLAŠAVANJE ŽENE MILANA KALINIĆA! Nakon njene objave usijale se društvene mreže (FOTO) Ovo je trudnica (29) koja je izgubila život u Jablanici, iza nje ostala kćerkica MAJA MARINKOVIĆ UHVAĆENA S NEPOZNATIM MUŠKARCEM! Isplivale prve zajedničke fotografije, javnost u šoku! Ministar sigurnosti Nenad Nešić će obići spasilačke timove RASTE BROJ STRADALIH: Pronađena još tri tijela MILJANA KULIĆ PROKRVARILA UŽIVO U PROGRAMU! Hitno prekinute nominacije, voditeljica povikala na sav glas!

INFLUENSERICA IZ BIH: Sabrina Tubić iz Kalesije osvaja svijet, preseljenje u Dubai donijelo joj mnoštvo novih kontakata

Objavio: RHT
18/11/2023 10:00 PM

Životni put Sabrine Tubić nije bio nimalo lagan i priznaje da je godinama trpjela vršnjačko nasilje i da su je djeca u školi maltretirala zbog debljine. Rođena je 4. februara 1989. godine u Tuzli, a odrasla u Kalesiji.

Foto: Instagram

Sabrina Tubić, inače diplomirana pedagoškinja, danas je jedna od najpopularnijih influenserki ne samo na našim prostorima, već polako osvaja i svijet. Iako joj nimalo nije bilo lako suočavati se sa podsmjesima na samom početku, svima je pokazala na djelu da sve što se radi srcem uz puno truda, mora jednom da se isprali. Da je jedna od vodećih lica u ovoj vrlo popularnoj branši govori i činjenica da je o zanosnoj brineti pisao i “Vouge Arabia”.

Ipak, njen životni put nije bio nimalo lagan.

“Bila sam debela, imala sam perut u kosi, nisam bila kao lijepe djevojčice koje imaju ravnu kosu i svijetle oči. Zbog toga sam postala predmet vršnjačkog nasilja u školi. Djeca su me nazivala ružnim imenima, govorili su mi svakakve gadosti. Svaki dan sam dolazila kući uplakana”, priznala je prije nekoliko godina Sabrina i dodala:

“Moja mama je to primijetila, pa sam odlučila da joj kažem šta se događa. Pao mi je kamen sa srca. Jednom sam se vraćala autobusom kući iz muzičke škole, a grupa koja je sjedila iza mene počela je da me zadirkuje. Bacili su mi papire i nazivali me raznim pogrdnim imenima, a najglasniji je bio jedan dječak. Svi u autobusu su se smijali. U trenutku sam se okrenula i rekla: ‘Ok, ja sam takva kakva jesam, ali pogledaj sebe na šta ličiš, kao slamka si” – kaže Sabrina i dodaje da joj je trenutak u kojem je shvatila da se od maltretiranja može braniti sama potpuno promijenio život.

Vrtoglavi uspon u karijeri

Odlučila da je da rizikuje, ali ipak da slijedi svoje snove. Formalno obrazovanje joj je značilo zbog rada na sebi, ali nije se vidjela u toj struci. Njene želje su bile drugačije, i uprkos komentarima tradicionalne sredine, nije odustala. Danas je jedna od najuspješnijih influenserki.

A kako je sve počelo?

Tokom treće godine fakulteta Sabrina je počela da čita blogove na sajtu „lookbook.nu“, te da istražuje načine na koje funkcioniše takva vrsta posla. Već sljedeće godine je pokrenula vlastiti blog pod nazivom „sabrinatubic.com“.

S obzirom na to da je pasionirani ljubitelj šminke, kozmetike i mode, nije joj teško padalo da svakodnevno pronalazi nove ideje za blogove i snimanja. Zahvaljujući društvenim mrežama, stekla je pratioce iz cijele Bosne i Hercegovine, a sve češće su joj se javljale blogerke iz regiona sa kojima je sarađivala. Pored modnih fotografija, Sabrina je pisala savjete o nezi kose, kože i tijela, o šminki, ishrani i drugim temama.

Nakon toga je krajem 2014. pokrenula i Youtube kanal „Sabrina Tubic“, a u oktobru 2015. godine je shvatila da je vrijeme da odluči da li da se potpuno posveti blogovanju i Youtubeu ili da se drži sigurne zarade. Poslušala je srce i, kako se kasnije ispostavilo, nije se pokajala.

Sabrini su sve češće stizali poklon paketi od raznih kozmetičkih kuća koje je predstavljala i testirala na svom blogu i kanalu, a pozivi za saradnju najčešće su stizali iz Velike Britanije i Sjedinjenih Američkih Država. U jednom intervjuu bh. medijima mlada blogerka je priznala da zbog administrativnih „peripetija“ i problema koje ima sa domaćom carinom sve češće razmišlja o tome da se zbog posla preseli u neku drugu zemlju.

U septembru 2019. godine Sabrina je nominovana za najbolju blogerku/influenserku u Dubaiju. Nagrada se dodjeljuje u sklopu svjetskog festivala mode u Dubaiju (World Fashion Festival Award).

BONUS VIDEO:

Hypebih.ba/nezavisne.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS