calendar

Petak 11. Oktobar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Zavezao trakama cijelu kuću kako bi je sačuvao od uragana: On razmišlja van okvira, apsolutna legenda ŽESTOK OKRŠAJ U RIJALITIJU: Skočila na njega – obezbjeđenje ponovo aktivno! BRUTALNE UVREDE BRUTALNE PROZIVKE NA RAČUN SOFIJE I TERZE: ”Žaba ostaje žaba, ne treba vjerovati vuku u jagnjećoj koži” EKSPLOZIJA U SARAJEVU Mero Beganović: Žena i ja smo spavali, bomba nam je pukla kod prozora, beba se prepala Vedrana Rudan iznenadila priznanjem: Za četiri mjeseca moje bolesti ne može naći 15 minuta za mene ŽIVOT SA DVIJE ŽENE Fatima objasnila Elmedinu kako se postaje pobjednik: Jana nije svjesna koliko si ti poznat! “ŽELIM SAMO MIR I TOPLINU” (VIDEO) Iver ne pada daleko od klade: Almein Cerić uspješno plovi estradnim vodama Pas odgrizao ruku svojoj vlasnici: Bore joj se za život “Da sam ja neko” deseti put u BKC-u: Enis Bešlagić i publika odali počast žrtvama poplava OBEZBJEĐENJE HITNO INTERVENISALO U BIJELOJ KUĆI! Jelena i Ivan u nikad žešćem okršaju! ŽIVOTNA PRIČA MILICE VELIČKOVIĆ LEDI KRV U ŽILAMA! Bivša rijaliti učesnica progovorila o gubitku! TUGA! ANITA PREBOLJELA ANĐELA: Već ljubi drugog MUŠKARCA! ŠOKANTNA FOTOGRAFIJA “PSIHOAFEKTIVNA PSIHOZA” Detalji LJEKARSKOG IZVJEŠTAJA Miljane Kulić iz GAK NARODNI FRONT Vlada FBiH danas donosi odluku o otvaranju dionice puta M17 Jablanica – Mostar: Cesta će biti otvorena samo noću!? Otkriveni detalji iz optužnice Marka Miljkovića! Sve objelodanio javno pa poručio: “Da li ovo liči na mene?” (FOTO) Nijemci pred duel sa “Zmajevima” prošetali Zenicom: Oduševljeni suhim mesom, sudžukama, sirom iz mijeha…

IN MEMORIAM Jablanica i BiH neće zaboraviti rahmetli Ernada Begovića koji je uvijek bio tu za sve: “Nismo ni znali kakvi su heroji među nama”

Objavio: RHT
11/10/2024 9:45 AM

Jablanica i BiH neće zaboraviti Ernada

Ernada je bujica odnijela ispred očevih očiju nakon što su spasili deset osoba

Jablanica i BiH neće zaboraviti Ernada

Foto: Facebook

U Jablanici je tragična sudbina pogodila mladog Ernada Begovića koji je izgubio život dok je nesebično pokušavao spasiti svoje komšije od poplava.

Jablanica i BiH neće zaboraviti Ernada

Njegovo tijelo pronađeno je juče u Jablanici…

Podsjetimo, Ernada je bujica odnijela ispred očevih očiju nakon što su spasili deset osoba. Davao se za druge, ali nažalost, nije mogao izbjeći bujicu koja ga je odnijela.

Javno preduzeće Komunalno d.o.o. Mostar objavilo je in memoriam za svoga djelatnika Ernada Begovića koji je nestao u tragičnim poplavama na području Jablanice.

”Javno preduzeće Komunalno d.o.o. Mostar s ponosom ističe herojsku i nesebičnu gestu našeg djelatnika Ernada Begovića, koji je svojim djelovanjem pomagao ne samo svojoj obitelji, već i susjedima i prijateljima tijekom tragičnih događaja u Jablanici. Njegova požrtvovnost i humanost ostat će trajno u sjećanju svih koji su ga poznavali. Kao kolektiv, stojimo uz njegovu obitelj u ovim teškim trenucima i pružat ćemo im podršku i ubuduće. Svi koji ste poznavali našeg neustrašivog Begu i želite pomoći njegovoj obitelji, možete to učiniti uplatom.

Kobni veliki val

Ernad i njegov otac Muhamed su spašavali susjede nakon poplava. Nažalost, nakon spašavanja Ernad je upao u bujicu koja ga je odnijela.

Dao je posljednji atom snage da spasi tuđe živote, ali, nažalost, svoj nije uspio…

Muhamed Begović ispričao je kako su u kući bili njegov sin, snaha, supruga, unuk i unuka. Počeli su izlaziti iz kuće i udaljavati se.

“Sin je išao iza mene, nešto se okrenuo, i tada je naišao veliki val. Bio je visok sigurno tri metra, i jednostavno je nestao”, izjavio je ranije Muhamed Begović.

Ernadovi prijatelji i poznanici oprostili su se od ovog heroja putem društvenih mreža.

“Nismo ni znali kakvi su heroji među nama”, glasila je jedna mnogobrojnih poruka na društvenim mrežama.

Pročitajte i: Dnevni horoskop za petak, 11. oktobar 2024: Biku teško da se navikne na promjene, Lav dobiva najbolju ponudu, Strijelcu nije vrijeme za eksperimente, a Vama?

BONUS VIDEO:

(hypebih.ba/G. Š.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS