calendar

Četvrtak 8. Avgust, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Srbijanski sportista se utopio tokom takmičenja u Americi LIDIJA VUKIĆEVIĆ SE SKINULA U 62. GODINI! U minijaturnom bikiniju pokazala čime raspolaže, atributi sjevaju na sve strane! ZEMLJOTRES POGODIO PELJEŠAC: Oglasila se Seizmološka služba, prve informacije Policijski službenici iz Bosne i Hercegovine spasili ženu od utapanja u Makarskoj ZADOBILA ŠOKANTNE POVREDE! Pjevačicu kćerka ubola u oko, ovo svi detalji Saša Mirković PODSJETIO NA VAŽNU STVAR! Ovo je NAJVEĆI USPJEH koji je postigao: Riječ je o LJUBAVI, a NE O MRŽNJI (FOTO) U Španiji razbijena banda iz BiH: Muškarci prisiljavali žene da kradu za njih Darko Lazić progovorio o dojavi o podmetnutoj bombi u Tuzli! Dotakao se i TRUDNE SUPRUGE: Ovo teško podnosi… IVAN PRESPAVAO KOD MILJANE? Marija Kulić otkrila detalje njihovog odnosa PALA U DEPRESIJU I RASKRINKALA DOGOVORE: Takmičarka rijalitija otkrila tajne bivših cimera! Policija je na terenu: Tučnjava u tramvaju na Dolac Malti, privremeno obustavljen gradski prijevoz OVAJ SNIMAK BOLI! Žena skočila sa bine tokom nastupa Amadeus benda pa “poljubila patos” Zašto nas češće boli glava kad je vrućina? “UBIJU ČOVJEKA U TEBI, IZDALI SU ME” Oglasio se Zola nakon pomirenja Miljane i Ivana, evo šta im je poručio JANJUŠ SLOMLJEN OD BOLA! Pokazao tetovažu posvećenu preminulom bratu, jedan DETALJ para srce TRAGEDIJA Bivši fudbaler i trener FK Sarajevo Dženan Uščuplić poginuo od udara groma

Historijska Londra Palace Venezia otvorila svoja vrata

Objavio: RHT
08/08/2024 3:45 PM

Historijska Londra Palace Venezia otvorila svoja vrata

Ažurirani enterijeri crpe inspiraciju iz historijskih vila koristeći esencijalnu venecijansku svilu, somot i brokat

palata venecija - Avaz
Velika ponuda za goste. Instagram

Historijska palača Londra Palace Venezia, otvorila je svoja vrata nakon renoviranja, na vrijeme za Filmski festival u Veneciji koji počinje 28. augusta.

Bezvremenska elegancija

Ova palača sa 52 sobe, sa svojom proslavljenom fasadom od 100 prozora koja gleda na Trg Svetog Marka i venecijansku lagunu.Bila je glavna komponenta venecijanskog gostoprimstva od 1853. Sada, pod vođstvom italijanske hotelske grupe.The Hospitality Experience, nudi gostima priliku za uživanje u bezvremenskoj eleganciji.

Dizajnirana od strane venecijanske kompanije Studio Ruberti Cutillo. Londra Palace Venezia je sada renovirana tako da slavi i arhitektonsko naslijeđe zgrade i savremenu venecijansku estetiku. Ažurirani enterijeri crpe inspiraciju iz historijskih vila koristeći esencijalnu venecijansku svilu, somot i brokat, ažurirane razigranim geometrijskim printovima i apstraktnim figurama.

Zanatski duh

Hotel sada sadrži lustere Fortuny i tekstil Rubelli, koji odražavaju zanatski duh moderne Venecije, istovremeno poštujući njenu zanatsku izradu. Krunski dragulj Londra Palace Venezia je apartman sa panoramskim pogledom na posljednjem spratu.Koji ima prostrano privatno dvorište sa zadivljujućim pogledom na lagunu i centar grada. Hotel također nudi dva prepoznatljiva apartmana: Suite Verne i Suite Borges, koji odaju počast francuskom piscu Žilu Vernu i pejsniku Horheu Luisu Borhesu. Ovi apartmani gostima pružaju jedinstven spoj luksuza, udobnosti i historijskog omaža.

Gosti mogu učestvovati u ekskluzivnim posjetama zanatskim radionicama.Uključujući proizvodnju stakla, tekstila i kožne galanterije. Hotel također predstavlja „Mano a Mano“, kolekciju od pet predmeta koje su kreirali venecijanske zanatlije.Program šegrtovanja za učenje umjetnosti pravljenja staklenih perli.

Od svog otvaranja 1853. godine, Londra Palace Venezia je evoluirala i zadržala svoj historijski šarm. Prvobitno nazvan Hotel d’Angleterre and Pension, kupila ga je porodica Babini 1938. Tokom decenija, hotel je prošao kroz razne restauracije, smanjivši broj soba sa 73 na 52 prostranije. Sada, kao dio The Hospitality Experience. Londra Palace Venezia nastavlja da nudi uslugu i luksuz bez premca pod vodstvom izvršnog direktora Karla Babinija.

BONUS VIDEO:

dnevniavaz.ba/hypebih.ba/A.G.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS