calendar

Sreda 17. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Emina Jahović važi za najzgodniju pjevačicu na estradi, a sada je otkrila tajnu svog dobrog izgleda: Trik je u ajvaru IZNIJELA ŠOKANTNE DETALJE O MIONI I NENADU! Šok! Bivša rijaliti učesnica razvezala jezik: “Ša će ispasti opet kreten, kao i uvijek” Haos na plaži u Hrvatskoj: Muškarac urlao, prijetio nožem i ukrao motor pa uletio u more DA LI STE ZAISTA JEDNO ZA DRUGO? Provjerite kako se numerološki slažete s partnerom! JEFTINI, BEZ DINARA, GLADNI PREVARANTI Hitno oglašavanje Đedovića nakon što su osvanule skandalozne prepiske Anđele Šparavalo CIJELA SKANDALOZNA PREPISKA ANĐELE ŠPARAVALO ISPLIVALA JAVNO! U navodnom dogovoru sa Bojanom hoće da opljačka roditelje?! (FOTO) Klimatolog Goran Trbić upozorava: BiH prijete toplotni talasi, ekstremne suše i oluje! Aneli je DAVNA PROŠLOST! Nakon FINALNE ŽURKE, Janjuš izbacio fotografiju sa NJOM, a ONA ne skida osmijeh sa lica! (FOTO) Kako spriječiti utapanje? Šta trebate uraditi ako vas uhvati grč dok plivate Koji učesnici RIJALITI “IMANJA” su se PRVI USELILI?! Dejan Dragojević otkriva KAKO NAPREDUJU radovi STANISLAV U KREVETU SA MAJINOM PRIJATELJICOM! Isplivao snimak  NAUČNA STUDIJA Približava li se Zemlji nova katastrofa!? ŽIVOT SA DVIJE ŽENE Sultan traži Memine skrivene kamere! BELAJ U FRIZERAJU(VIDEO) Žena izvukla lane koje je zapelo ispod automobila, a onda je iza sebe ugledala – nju: Na snimci se čuju vrisci HIT! Saša Mirković ipak PADOBRANOM STIŽE na imanje u Lisovićima?! Opisao detalje i sve nasmijao (FOTO) Najzahtjevnije pripadnice zodijaka: Ova tri horoskopska znaka često na kraju ostanu same

Hapšenja u Banjoj Luci i Bosanskom Novom zbog krijumčarenja migranata

Objavio: RHT
17/07/2024 12:14 PM

Hapšenja zbog krijumčarenja migranata

Dokumentovana su četiri slučaja krijumčarenja migranata iz BiH u Hrvatsku u kojima je prokrijumčareno oko 100 osoba

Akcija SIPA-e. SIPA

Dvije osobe iz Banje Luke i Bosanskog Novog uhapšene su u akciji “Baron” koju provode policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), a sumnjiče ih za krijumčarenje migranata u Hrvatsku.

Kako je saopćila SIPA, uhapšenima se na teret stavlja da su počinili krivična djela organizovani kriminal u vezi s organizovanjem grupe ili udruženja za izvršenje krivičnog djela krijumčarenje migranata i krijumčarenje ljudi.

Dokumentovana su četiri slučaja krijumčarenja migranata iz BiH u Hrvatsku u kojima je prokrijumčareno oko 100 osoba kineskog, pakistanskog, turskog, sirijskog i kamerunskog porijekla.

Hapšenja zbog krijumčarenja migranata

– Nakon kriminalističke obrade osumnjičeni će, u zakonskom roku, biti predati u dalju nadležnost Tužilaštvu BiH – navode iz SIPA-e.

Dodaju da su izvršeni pretresi stambenih i pomoćnih objekata i pokretnih stvari na četiri lokacije, kojom prilikom su otkriveni i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Akcija “Baron” realizirana je prema nalogu Suda BiH u saradnji s ЕUROPOL-om, OTF ZЕBRA i policijskim službenicima MUP-a RS.

BONUS VIDEO:

dnevniavaz.ba/hypebih.ba/A.G.

Čitajte i:”DEJAN DRAGOJEVIĆ POSJETIO RADOVE NA IMANJU! “Zapljunuo se”, a u HIT VIDEU pogledajte kako (FOTO/VIDEO)

DEJAN DRAGOJEVIĆ POSJETIO RADOVE NA IMANJU!

Ovim činom, voditelj je cijelom timu “Imanja” poželio sretan početak rijalitija koji kreće 7. septembra 2024. godine! Do tada cijelo imanje vrvi kao u košnici, a vrijedna ekipa majstora radi na sređivanju i dotjerivanju objekata. Mješalice, kamioni, građa, džakovi, blokovi….. samo su dio uzavrele atmosfere u Lisovićima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS