calendar

Utorak 23. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
DRUŠTVENE MREŽE GORE! Anđelo Ranković konačno progovorio o ocu i majci! A onda spomenuo i prezime koje nosi Ajkule u Brazilu pozitivne na kokain! U dijelu BiH danas oblačno s pljuskovima: Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednih 15 dana MATORA ZAPRIJETILA ANITI! Otkrila sve o snimcima koje je slala ljubavnici DNEVNI HOROSKOP: Lav na oprezu zbog novih poznanika, Vodolije obnavljaju vezu Mladoženja izbacio kuma sa svadbe: Jednu stvar nije mogao da mu oprosti TAKI PROGVORIO O FILIPU I STANISLAVU! Otkrio šta misli o tome što se Maja čula sa Carem, ovo su svi čekali! UEFA kaznila prvog Borčevog evropskog protivnika zbog skandiranja albanskih navijača Jako nevrijeme izazvalo haos u Bihaću Pjevačica zatekla muža u krevetu sa drugom: ‘Ljubavnicu sam golu izbacila napolje’ HITNO SE OGLASIO DESINGERICA ZBOG saopštenja ministarstva u Crnoj Gori! Ova izjava će IZAZVATI BIJES JAVNOSTI?! Uputili apel: Oglasilo se crnogorsko ministarstvo zbog Desingericinog nastupa TOTALNI FIJASKO! Pjevačima masovno otkazuju nastupe na moru! Samo jedno estradno ime DOMINIRA nastupima MILAN TAROT IZVEO RITUAL ZA PARE, SREĆU I USPJEH! Nasred studija URLAO, a zbog ovog pokreta se MREŽE USIJALE! Sale Lux u D Cast-u o ZLOČINU KOJI JE POČINIO: “Odjednom čovjek pada, upada murija…” EKSKLUZIVNO! Tea Tairović UHVAĆENA SA DEČKOM U CRNOJ GORI! Evo šta rade kada KAMERE NE SNIMAJU

GSS spasio povrijeđenog planinara na Čvrsnici

Objavio: RHT
22/06/2023 8:33 PM

Pripadnici Gorske službe spašavanja spasili su povrijeđenog planinara na Čvrsnici.

Foto: HGSS Posušje

– Na poziv organizatora Highlandera o povrijeđenom planinaru na Čvrsnici, devet naših članova krenulo je u akciju spašavanja. Šest članova GSS Tomislavgrad koji su bili na osiguranju prvi su došli do unesrećenog i medicinski ga zbrinuli, a u akciji su, također, učestvovala tri člana HGSS Čitluk koji su se nalazili u blizini unesrećenog – obavijestili su iz HGSS-a Posušje.

Nakon što je povrijeđeni planinar spušten do šumskog puta u UT nosilima, dalje je, kako su naveli, transportiran UTV vozilom do Masne Luke te zbrinjen od strane medicinske službe.

BONUS VIDEO:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS