calendar

Četvrtak 3. Oktobar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Video napokon ugledao svjetlost dana: Dalila vrišti i priča o pikanterijama iz mladosti! Anđela spremna za Gastoza! Ovo je njen plan za večeras, otkrivamo detalje! “POČIVAJ U MIRU, BIO SI VOLJEN” Edita Aradinović slomljena od bola nakon prerane smrti i velikog gubitka drage osobe! (FOTO) Spektakl i kontroverze: Ovako u Ljubljani najavljuju premijeru filma i koncert Ace Lukasa UMALO DA POKLEKNE: Kristijana Golubovića muvala cimerka, on se obratio Kristini, pa napravio ŠOK potez! O ovome bruji cijela nacija! Elmedin Karić: Kad vidim ove što samo sjede i zagađuju sve, pitam se imaju li srce? Ja evo spašavam prirodu, bujrum! KO JE DESINGERICINA ŽENA SA KOJOM JE 11 GODINA?! Nevena je bila dio rijalitija, muvao je i Gastozz, a evo čime se bavi! Influenserkina potresna ispovijest: Tukao me je i mučio, a dijete tresao! Sve zbog ljubomore, htjela sam u rijaliti pobjeći EVO KAKO IZGLEDA LUKS KUĆA ZLATANA IBRAHIMOVIĆA! Vila vrijedna milion i po eura u Kaliforniji okružena zelenilom, a u dvorištu ima nešto spektakularno! (VIDEO) Elmedin grmi na žene: Neću da čujem da se svađate! Navik’o sam da ste sretne i zadovoljne! Sve imate na dunjaluku! “ONI SU VEĆ ODAVNO BILI RASTAVLJENI” Raskrinkani Anita i Anđelo?! Objavljen šok snimak: “Bajadera opet u društvu jedne…” Mensur ne dozvoljava nikakve provokacije! Otkrio kada ulazi u rijaliti Nagelsman objavio spisak Njemačke za BiH i Nizozemsku: “Siguran sam u uzavrelu atmosferu” Aleks i Filip sve dogovorili oko budućnosti djeteta: Gdje će živjeti, a šta je sa poslom? CIJELA JAVNOST ZGROŽENA VRELOM SCENOM: Terza ovjekovječio javnu prevaru intimnim odnosom sa Sofijom, ona u NIKAD izazovnijem izdanju izletjela iz kreveta! Sultan Elmedin puca od samopouzdanja: Da ovo radim u Njemačkoj bio bih milioner!

Gramatičke greške na spomen-pločama Sidranu i Vešoviću: Nižu se komentari na društvenim mrežama

Objavio: RHT
03/10/2024 3:00 PM

Gramatičke greške na spomen-pločama

Očigledne greške/Foto: Avaz

Gramatičke greške na spomen-pločama

Abdulah Sidran i Marko Vešović dobili su spomen-ploče koje su jučer otkrivene u Sarajevu, ali su ubrzo na društvenim mrežama postale glavna tema te se nanizalo mnoštvo komentara. Naime, mnogima su gramatičke greške zapale za oko.

Srđan Mandić i Sidranova djeca Miranda i Tarik su otkrili spomen-ploču na zgradu u Ulici Jezero 11 u Sarajevu, gdje je legendarni bh. pjesnik i scenarist živio dok je radio na svojim najznačajnijim djelima.

– Ovdje je od 1980. do 1996. živio i radio Abdulah Sidran pjesnik pisac i scenarist. – napisano je na ploči. 

U Ulici Hasana Kikića je postavljena spomen ploča i u čast velikog Marka Vešovića.

– Ovdje je živio i radio Marko Vešović pjesnik pisac i prevodilac. – navedeno je.

Spomen-ploča Vešoviću/Foto: Avaz

Ne obraćaju pažnju

Ovakve greške su dokaz da odgovorne osobe uopće ne obraćaju pažnju na to da se počast cijenjenim bosanskohercegovačkim umjetnicima oda na način kako i dolikuje. Njihov doprinos našoj zemlji je nemjerljiv, a zauzvrat nisu mogli dobiti ni ispravno napisane spomen ploče.

Na društvenim mrežama su uslijedili brojni komentari.

“Šta im je to ‘pjesnik pisac’?”, “U brzini, u predizbornoj kampanji. Mogu li i samo crni papir zalijepiti, toliko su jadne ploče”, “Ovo je velika sramota”, neki su od njih.

Dnevni horoskop za četvrtak, 3. oktobar 2024.

Pročitajte i: Dnevni horoskop za četvrtak, 3. oktobar 2024: Lavovi pronalaze balans između poslovnog i privatnog života, Jarčevima se svi dive, Ribama potreban predah, a Vama?

Horoskop za 3 oktobar 2024 / Izvor: Shutterstock/MR.RAWIN TANPIN

Horoskop za 3 oktobar 2024 / Izvor: Shutterstock/MR.RAWIN TANPIN

Evo šta vam zvijezde kažu kada su u pitanju ljubav, posao i zdravlje!

OVAN

Dnevni horoskop za 3. oktobar 2024. godine vam najavljuje da ćete imati veliki izazov na poslu, jer ste zaboravili nešto važno da uradite. Međutim, možda još uvijek nije kasno, ako uspijete dobro da se organizujete i zatražite pomoć od nekog od kolega. Partner jedva čeka vikend, kako biste zajedno mogli da se opustite.

Više saznajte OVDJE.

BONUS VIDEO:

Hypebih.ba/Avaz/A.H.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS