calendar

Subota 5. Oktobar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Ovo je Lejla Zalihić koja je plivala tri kilometra kroz nabujalu vodu kako bi spasila svoju kćerku Aca Lukas najavio HAOS u Nikšiću! SPECIJALNA GOŠĆA izlazi na binu, evo o kome je riječ! (VIDEO) Pogledajte kako radi Civilna zaštita Republike Srpske u Donjoj Jablanici: Spasiocu voda skoro do ramena CRNA SUBOTA Poginuo radnik rudnika u Omarskoj! Iz rijeke Željeznice na Ilidži izvučeno tijelo žene ALEKSANDRA NIKOLIĆ APELUJE ZA POMOĆ NASTRADALIM U POPLAVAMA U BIH! “Zajedno smo jači”  ŽIVOT SA DVIJE ŽENE Elmedin: Hejteri kažu da nemam snage, a sam oborim drvo i izrežem ga! “SVE DOKUMENTOVANO” Lejla Zalihić o borbi za život: Muž i kćerka su živi, svekrvu još nisu našli Jala Brat posjetio punkt Crvenog križa u Vogošći: Pozvao sve da pomognu nastradalim u poplavama “U filmu ‘Stravično’ naći će se PJESMA KOJU SAM NAPISAO PRIJE 35 GODINA!” Aca Lukas otkrio DIO IZNENAĐENJA koje vas očekuje! (VIDEO) “MC STOJAN I JA NISMO ZAJEDNO, NITI ĆEMO BITI!” Zorana Mićanović otkrila svoj ljubavni status, pa stavila tačku na špekulacije! Evo šta je rekla o reperu! Ispovijest vozača kamiona koji je preživio odron: Sve se odigralo u nekoliko sekundi, cesta ispred mene je nestala MILJANA NAJAVILA HAOS! Planira NAPAD na Sofiju? Isplivao VIDEO! Marija Šerifović otkazala koncert u Sarajevu za 28. decembar: Nije vrijeme za pjevanje dok neko pati Poplave u BiH: Žrtve sve brojnije, ali i pitanja Amra Jahić, supruga imama iz Donje Jablanice: Plivala sam sa djetetom do munare, tamo više nema života MIONA I GASTOZ UHVAĆENI NA DJELU! Najveća izdaja u historiji rijalitija, Ša divlja po Bijeloj kući!

Goraždanin Haris Pleh po izlasku iz Tel Aviva: Nebo huči, zemlja se trese…

Objavio: RHT
11/10/2023 6:40 PM

Nakon dramatičnih iskustava koje je proživio proteklih dana, bh. rukometni golman Haris Pleh uspio je napustiti Izrael. Avionom „Air Srbije“ stigao je u Srbiju i trenutno je kod djevojke i njene porodice u Nišu.

Foto: Facebook

Za „Avaz“ govori kako je izgledao subotnji napad na Izrael.

– Bio sam u predgrađu Tel Aviva, Kirjat Ono, tu igram i tu sam smješten. Ujutro u šest sati sve je počelo. Sirene su se prvo čule iz drugog dijela grada, a zatim kod nas. Bombardovanje, nisi ni svjestan šta se dešava – kaže Pleh.

Pošto su znali da se radi o strancima, komšije su im pokazale put do skloništa.

– Počele su nad glavama bombe da padaju jedno pola sata. Dosta tu ona njihova Željezna kupola radi posao, ali olupine tih bombi su padale u blizini, po parkovima i drugim mjestima. Trajalo je cijeli dan, nebo počinje da huči, avioni su u zraku, u tom trenutku počinje i bombardovanje Gaze. Zemlja trese, nebo priča, sav horor preživljavaš, jer nije bilo nikakvih nagovještaja i niko nije bio spreman za tako nešto. Otuda i toliki broj žrtava i sa jedne i sa druge strane – dodaje Pleh.

Golman izraleskog kluba „Hapoel Kirjat Ono“ iz Tel Aviva je uspio izaći zahvaljujući pilotima „Air Srbije“.

– Počinje biti problem napustiti Izrael, s obzirom na to da aviokompanije polako odustaju od letova za Izrael. Zahvaljujem „Air Srbiji“ i njihovim pilotima, koje moram nazvati lavovima zbog njihove hrabrosti, jer oni i dalje lete u ratom zahvaćenu zonu. I oni rizikuju slijetanjem na taj aerodrom. Vjerovatno ima i drugih kompanija, ali nisam upućen, jer su me iz naše ambasade, ali i momci s kojima igram, a koji su u kontaktu sa svojim ambasadama, svi upućivali na „Air Serbia“. Oni rade veliki posao za ljude s naših prostora – kaže Pleh.

BONUS VIDEO:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS