calendar

Četvrtak 3. Oktobar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
CIJELA JAVNOST ZGROŽENA VRELOM SCENOM: Terza ovekoviječio javnu prevaru intimnim odnosom sa Sofijom, ona u NIKAD izazovnijem izdanju izletela iz kreveta! Sultan Elmedin puca od samopouzdanja: Da ovo radim u Njemačkoj bio bih milioner! Mostarca (33) usmrtila mašina za karton Razlika od 33 godine nikad im nije bila problem: ‘Od početka smo bili introvertiran par’ TRUDNOJ MILICI NIJE DOBRO – HITNO ZAVRŠILA U BOLNICI! Zbog Terze i Sofije joj ugroženo zdravlje! ŽIVOT SA DVIJE ŽENE Elmedin zamijenio Janu u kuhinji, a papagaj ga provocira! Fatimi drago! “Ova tikva je unikat u BiH – čudo” Lejdi Gaga planira skromno vjenčanje: Samo nas dvoje kod matičara i narućit ćemo kinesku hranu PRVO BJEKSTVO U RIJALITIJU! Alarmantno stanje, takmičar do detalja isplanirao sve! Elton Džon: Iskren da budem, nije mnogo od mene ostalo! “LIJEČIM SE, ALI …” SVI SU GLEDALI SAMO U PJEVAČICIN DEKOLTE! Pojavila se na SVADBI KOLEGINICE i zagrmila stajlingom! (FOTO) TRADICIJA U SAVA CENTRU! Miroslav Ilić SLAVI ROĐENDAN, a spektakl SE PRODUŽAVA I SUTRADAN (VIDEO) Ova dva horoskopska znaka će bankrotirati u oktobru POČINJE KONFERENCIJSKA LIGA Borac večeras dočekuje Panatinaikos: Mogu li Banjalučani iznenaditi 12 puta skupljeg favorita? Gramatičke greške na spomen-pločama Sidranu i Vešoviću: Nižu se komentari na društvenim mrežama ACA LUKAS NAJAVIO ŽURKU ZA PAMĆENJE U STOŽICAMA! Konačno otkriveno i koje dvije pjevačice će biti specijani gosti u Ljubljani (FOTO) NOVI DETALJI PREVARE SLOBODANA ŽIVOJINOVIĆA?! Evo gdje je bila usidrena JAHTA od 300.000 eura zbog koje je SASLUŠAN Brenin muž?!

Film Danisa Tanovića “Nakon ljeta” bh. kandidat za nagradu Oskar

Objavio: RHT
03/10/2024 11:15 AM

Film Danisa Tanovića “Nakon ljeta”

Bosanskohercegovački kandidat u kategoriji Najbolji međunarodni dugometražni film za 97. nagradu Oskar Američke akademije (Academy of Motion Picture Arts and Sciences) je film “Nakon ljeta” Danisa Tanovića.

Foto: Instagram

Udruženje filmskih radnika BiH, kao certificirana strukovna organizacija za Bosnu i Hercegovinu, organizirala je izbor, te je komisija u čijem su sastavu bili reditelj Nermin Hamzagić, casting direktorica i koordinatorica produkcije Narcisa Cvitanović, producentica Amira Kudumović, scenaristica Melina Alagić i scenografkinja Emina Kujundžić, glasanjem odlučila o bosanskohercegovačkom kandidatu.

Film Danisa Tanovića “Nakon ljeta”

“Nanon ljeta” komična je drama o mladoj ženi koja dolazi na udaljeni otok kako bi riješila pitanje obiteljskog nasljedstva. U vrtlogu novonastalih emocija, kroz niz nepredviđenih situacija, Maja će se konačno suočiti s pitanjima iz svoje prošlosti. Potraga za nasljedstvom postaje potraga za vlastitim identitetom, ali i oprostom.

Uloge u filmu ostvarili su Anja Matković, Uliks Fehmiu, Goran Navojec, Mario Knezović, Marija Škaričić, Mirela Brekalo. Snježana Sinovčić, Luka Juričić, Boris Ler, Ivana Roščić, Jadranka Matković i drugi.

Udruženje filmskih radnika Bosne i Hercegovine već 23 godine kandidira film Američkoj akademiji u kategoriji za Najbolji internacionalni film. Na osnovu kandidature Udruženja filmskih radnika, film “Ničija zemlja” Danisa Tanovića 2002. godine osvojio je nagradu Oskar® za najbolji strani film. A bh. kandidat za 2020. godinu, film “QUO VADIS, AIDA?” Jasmile Žbanić bio je nominovan za ovu prestižnu nagradu.

Nagradu Oskar dodjeljuje američka Akademija filmskih umjetnosti i nauke AMPAS i jedna je od najznačajnijih nagrada u svijetu filmske umjetnosti. Sama ceremonija dodjele jedan je od najgledanijih televizijskih programa tokom godine u SAD-u i u svijetu.

Dnevni horoskop za četvrtak, 3. oktobar 2024.

Pročitajte i: Dnevni horoskop za četvrtak, 3. oktobar 2024: Lavovi pronalaze balans između poslovnog i privatnog života, Jarčevima se svi dive, Ribama potreban predah, a Vama?

Horoskop za 3 oktobar 2024 / Izvor: Shutterstock/MR.RAWIN TANPIN

Horoskop za 3 oktobar 2024 / Izvor: Shutterstock/MR.RAWIN TANPIN

Evo šta vam zvijezde kažu kada su u pitanju ljubav, posao i zdravlje!

OVAN

Dnevni horoskop za 3. oktobar 2024. godine vam najavljuje da ćete imati veliki izazov na poslu, jer ste zaboravili nešto važno da uradite. Međutim, možda još uvijek nije kasno, ako uspijete dobro da se organizujete i zatražite pomoć od nekog od kolega. Partner jedva čeka vikend, kako biste zajedno mogli da se opustite.

Više saznajte OVDJE.

BONUS VIDEO:

(hypebih.ba/G. Š.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS