calendar

Petak 19. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
DO SKORO BILA U BRAKU SA MATOROM! Anđelo priznao kako je njegova porodica reagovala zbog veze sa Anitom MANIJAK presreo KĆERKU GLUMCA, koji ga je PRIJAVIO POLICIJI! Otkrio DETALJE! Oni predstavljaju BiH na Olimpijskim igrama: Larisa Cerić i Mesud Pezer nose zastavu na otvaranju u Parizu PROCURIO VRELI SNIMAK DALILE DRAGOJEVIĆ I ZARUČNIKA: Na plaži se prepustili strastima i nisu obazirali na prolaznike (FOTO, VIDEO) Poznato kako je likvidiran Faton Hajrizi: Šunjao se po dvorištima kuća, pružao otpor policiji Stigla prognoza do 2. augusta: Osvježenje, pa opet vreline, a evo šta donosi početak osmog mjeseca Kako Lagerfeldova mačka troši naslijeđene milione: Šapet uživa “za sve pare” Ovo su najgori muževi horoskopa: Jedan je švaler, a drugi ljenština ŠOK! Aleks Nikolić dobija krivičnu prijavu! Maja oštro: “Izigrava žrtvu preko mojih leđa” Novi smrtni slučaj u BiH: Osamnaestogodišnjak iz Zenice preminuo od morbila LEA STANKOVIĆ ŠOKIRALA SVOJOM ISKRENOŠĆU! U “Car Castu sa VaVanom” spomenula i bivše (FOTO/VIDEO) Tiktokerica zapalila gnijezdo stršljenova: Zaprepastilo ju je ono što je ostalo “SVI ZNAJU KAKO JE TEODORA POSTALA POPULARNA! Sigurno ne zbog svog pjevanja” Žestoko rešetanje rijaliti učesnika “Džehva, kćerka ti nije svetica!” POTPUNI KOLAPS ZBOG MASOVNOG TEHNIČKOG KVARA! Pogođene svjetske kompanije, obustavljeni letovi STANISLAV HITNO DOŠAO ZA BEOGRAD! Krofak se momentalno oglasio i otkrio detalje! PLJUŠTE UVREDE: Sultan Elmedin će hraniti Memu kao životinju

Evo zašto je došlo do IT havarije širom svijeta: Za sve krivo ažuriranje sistema

Objavio: RHT
19/07/2024 12:40 PM

Evo zašto je došlo do IT havarije širom svijeta

Nakon što su brojne kompanije širom svijeta doživjele poteškoće u radu IT sistema, polako se naziru i prve informacije o tome šta je dovelo do potpunog IT haosa.

Evo zašto je došlo do IT havarije širom svijeta/Foto: screenshot

Prema objašnjenju stručnjaka koji su upućeni u trenutne probleme, veliki tehnološki problemi utjecali su prvenstveno na milione računara i sistema koji su bazirani na Microsoft sistemima.

Naime, kako je objašnjeno, razlog za masovne probleme leži u tome što je sigurnosna cyber kompanija Crowdstrike izvršila update svog sistema, nakon čega je došlo do problema u Microsoft mreži.

“CrowdStrike je već objavio novi update koji rješava prethodne greške i naknadne probleme sa serverima. Kako vaši uređaji budu primali ovo ažuriranje, možda ćete morati ponovno pokrenuti sistem kako bi promjene stupile na snagu te kako bi se riješili problemi”, navedeno je.

Brojne aviokompanije širom svijeta izdale su naredbu avionima da privremeno obustave letove dok se problem u potpunosti ne riješi. Osim aviokompanija, poteškoće u radu prijavile su i banke, mediji, ali i telekomunikacioni giganti.

Povodom širokorasprostranjenih IT problema oglasio se i Microsoft. Oni su saopćili kako je došlo do problema u radu nekoliko servisa koji su zasnovani na tzv. “Cloudu” zbog čega su prijavljene brojne tehničke poteškoće.

“Nastavljamo se baviti problemima naših ‘365 aplikacija’ koje se nalaze u ‘lošem stanju'”, naveli su iz Microsofta.

BONUS VIDEO

hypebih.ba/avaz.ba/O.T.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS