calendar

Subota 10. Avgust, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Ovako se slavi medalja: Nikola Jokić skinuo majicu i zapjevao Danijela Martinović konačno sretna u ljubavi: Osoba sam od trenutka Počeo protest u Beogradu: Građani se protive kopanju litijuma, poručuju da rudnika neće biti ŽELJKU SAMARDŽIĆU NEIZLJEČIVA BOLEST PROMIJENILA ŽIVOT IZ KORJENA! Pjevač otkrio sve o terapiji, pa rekao ko mu je bila najveća podrška! Ralf Schumacher uživa sa svojim momkom, razmjenjivali poljupce na jahti Rijeka ljudi na dženazi bivšem igraču i treneru Sarajeva Dženanu Uščupliću LUKASOVA KĆERKA SA ĐOKOVIĆEM Viktorija u Novakom društvu, njena majka objavila sve javno, pa poslala jaku poruku! Nina Badrić pokazala čime raspolaže: Skinula se u bikini pa izazvala lavinu komentara BOGDAN SPREMIO JOVANI SPECIJALNO IZNENAĐENJE NAKON SAZNANJA POLA BEBE! Ona je ovo dugo priželjkivala, a sada će joj on to i ostvariti! EKSKLUZIVNO U EMISIJI D-CAST KARAĐORĐE SUBOTIĆ: Progovorio o kćerci Aleksandri, kriminalnoj prošlosti, kao i o ocu svoje unuke Magdalene! Uhapšena nastavnica srednje škole,iskoristila maloljetnog učenika: “Idem u zatvor, jel da? Idem? Izgubit ću sve, posao, porodicu, supruga…” JELENA ĐOKOVIĆ PITALA VIKTORIJU BEKAM ZA SAVJET! Žena najboljeg tenisera svijeta otkrila da je bila anksiozna zbog ovoga! Evo ko se najviše u Evropi ljuti, a ko je pod stresom: U koju grupu spada BiH “MOŽETE DA ME VIDITE SAMO U CRKVI!” Sin Dragane Mirković šokirao odgovorom na pitanje koje je dobio, pa pokrenuo lavinu komentara! (FOTO) Lijepa Ana ostavila najboljeg na svijetu? Povukao se sa Olimpijskih igara, a sad je ostavio sve u šoku “PRAVO SA JULIJSKIH ALPA U LISOVIĆE STIŽE!” Saša Mirković ima novi kec u rukavu! Evo ko stiže na IMANJE, bez nje ne može da počne! (FOTO)

Evo ko se najviše u Evropi ljuti, a ko je pod stresom: U koju grupu spada BiH

Objavio: RHT
10/08/2024 3:00 PM

Evo ko se najviše u Evropi ljuti, a ko je pod stresom

Podaci o Bosni i Hercegovini, Srbiji i Hrvatskoj govore da se bh. stanovnici na listi nalaze odmah poslije stanovnika Češke

Istraživanje kompanije Gallup za 2024. donijelo je zanimljive podatke o stanovnicima Evrope. Naime, istraživanje pod nazivom “Global Emotions Report” otkrilo je koliko se često stanovnici različitih evropskih država naljute, a koliko je njih svakodnevno pod stresom.R

Ljutnja naizraženija u Turskoj. Black Dog Institute

Kada je riječ o ljutnji, ona je naizraženija u Turskoj, gdje 34 posto stanovnika priznaje da svakodnevno osjeća ljutnju. Slijedi ih stanovnici Sjeverne Makedonije, gdje 26 posto stanovnika svakodnevno osjeća ljutnju. Prate ih Albanci i Crnogorci (24 posto), Španci (23 posto), Ukrajinci i Česi (22 posto).

Kada je riječ o ljutnji, ona je naizraženija u Turskoj, gdje 34 posto stanovnika priznaje da svakodnevno osjeća ljutnju. Slijedi ih stanovnici Sjeverne Makedonije, gdje 26 posto stanovnika svakodnevno osjeća ljutnju. Prate ih Albanci i Crnogorci (24 posto), Španci (23 posto), Ukrajinci i Česi (22 posto).

Evo ko se najviše u Evropi ljuti, a ko je pod stresom

Prema podacima koji govore o svakodnevnom stresu, Turci su ponovo na prvom mjestu, a navodi da ih čak 58 posto svakodnevno osjeća stres. No, prvo mjesto dijele sa stanovnicima Grčke. Slijede ih Maltežani među kojima 55 posto stanovnika svakodnevno osjeća stres.

Najmanje stresa imaj Danci, gdje samo 18 posto stanovnika svakodnevno osjeća stres. Slijede ih Rusi (20 posto) te Moldavija, Litvanija i Poljska (22 posto).

BiH i susjedne države su u rasponu od 24 do 27 posto stanovništa, koje svakodnevno osjeća stres i to: BiH i Hrvatska (27 posto), Srbija (25 posto) i Crna Gora (24 posto).

BONUS VIDEO:

dnevniavaz.ba/hypebih.ba/A.G.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS