calendar

Subota 5. Oktobar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Kod Komadinovog vrela od jutra se radi na uspostavljanju putne komunikacije TRUDNA MILICA POSLALA JASNU PORUKU! Zapušila usta hejterima, donijela odluku! (FOTO) I dalje obustavljen saobraćaj od Jablanice prema Mostaru U EMISIJI PUŠTEN EKSPLICITNI SNIMAK SA RIJALITI UČESNICOM IZ KROFAKOVOG KREVETA! Stanislav je BRUTALNO ponizio “Ona je bila kratka afera, ništa više” S NJOM je PREVARIO djevojku Humanitarna organizacija “Pomozi.ba” objavila adrese punktova za prikupljanje pomoći u Sarajevu, Mostaru, Bihaću i Travniku Stravični detalji kataklizme u Jablanici: Među nastradalima i 29-godišnja trudnica Dnevni horoskop za 5. oktobar 2024: Rakovima se danas ne radi, Blizancima se smiješi nova ljubav Fato sve znam, prelaziš granice! Malo da skuham nešto, da me ne bi tračala Horor snimak sa društvenih mreža: Skočio sa balkona, sve je snimljeno (VIDEO) Filip Car: Šu*ci ako ste mislili da sam propao, varate se! Imam poruku za vas, mnogo sam dobar i ide me na svim poljima! Pokrenuta peticija: Sredstva za javni doček Nove godine u Sarajevu preusmjeriti ka poplavljenim područjima Jana navija za treću ženu: Treba nam neko da cijepa drva! Fatima ljutito izašla! Ispovijest Muhameda Begovića ledi krv u žilama: Sin je išao iza mene, odjednom ga je odnio veliki val Fatima napala udvarača! Halo, nisam ja tamo neka seljanka! Ja sam poznata i poštena! Apel sveštenika kod Jablanice: Trebaju nam voda i lijekovi SAMIR RAMOVIĆ ZBOG KOMPLIKACIJA PONOVO PRIMLJEN U BOLNICU! Konzilijum ljekara donio odluku! “Sljedeća dva mjeseca su kritična”

ERDOGAN DONEO VELIKU ODLUKU! VREME JE DA MENJAMO PLAN

Objavio: RHT
08/12/2022 7:44 PM

Turski predsednik Tajip Erdogan rekao je da se turska vlada nada da će “slomiti kičmu” visoke inflacije u zemlji početkom 2023. godine.

Foto: Screenshot Youtube

Godišnja inflacija u Turskoj usporila je u novembru prvi put za godinu i po dana – na 84,39 odsto sa 85,51 odsto u oktobru, saopštio je ranije Nacionalni institut za statistiku (TUIK). Porast potrošačkih cena u novembru, prema podacima agencije, iznosio je 2,88%.

– Korak po korak rešavamo pitanje troškova života i inflacije, koje je na dnevnom redu svih, uključujući i Evropu i Ameriku . Zahvaljujući merama koje smo preduzeli, nadamo se da ćemo početkom sledeće godine slomiti kičmu inflaciji – Erdogan je rekao u video poruci učesnicima samita grupe i programa Monei Talk.

Prema rečima turskog lidera, nivo koji je zemlja dostigla u odbrambenoj industriji za kratko vreme postao je „jedan od ponosa nacije“.

– U 2002. izvoz proizvoda odbrambene industrije iznosio je samo 248 miliona dolara, a prošle godine smo oborili rekord – 3 milijarde 224 miliona dolara. Ove godine očekujemo izvoz od više od 3 milijarde dolara. Od oružja i municije do projektila, od bespilotnih letelica, kopnena i pomorska vozila do helikoptera i brodova – dizajniramo, proizvodimo i razvijamo sisteme koji su nam potrebni u širokom spektru unutar zemlje i na nacionalnom nivou – rekao je Erdogan, a prenela RIA.

Izvor: ALO

Tagovi:

  • Erdogan
  • Turska
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

    PRATITE NAS