calendar

Utorak 17. Septembar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Dinamo se obrukao na startu Lige prvaka, izgubili su 9:2 od Bayerna! Zola ima djevojku! Dok trudna Miljana očajava u rijalitiju, on uživa sa partnerkom u Švicarskoj Saobraćajna nesreća u centru Sarajeva: Hitna pomoć odvukla povrijeđenu ženu “UNAKAZIO SE, SKROZ JE IZOBLIČEN” Nevjerovatna transformacija bivšeg rijaliti takmičara, više ne liči na sebe! Ipak je Janjuš kralj rijalitija! Ovo kako je dočarao Aneli i Mateja ulazi u anale! KĆERKA MELINE I HARISA BEZ BLAMA! Spušta helanka, oblizuje se sva znojava i snima grudi! MIONA TRUDNA? Kum iz zatvora sve otkrio, a KOD OVOG ASTROLOGA je tražila istinu BOLESNO! ANĐELA ĐURIČIĆ slala GOLE FOTOGRAFIJE na više od 10 BROJEVA! Sve je namješteno! GASTTOZZA guraju, a Aneli čeka upute PRODUKCIJE! Vrijeme je za bebe? RASKINULI MIMA I GRUJA! Sve odzvanja od njihove svađe, pljušte prijetnje i uvrede, učesnici u šoku! Ciklon stigao i u Italiju: Peskara pod vodom ŽENI SE ADAM ĐOGANI! Slavlje u Luninom domu, pokazao vjerenicu od koje zastaje dah, zaprosio je u Italiji (FOTO) OVO SE KRIJE! ŠTA DEŠAVA SA MILJANOM?! HAOS TRENUTNO! KOGA SE BOJI? Preminula teniska legenda zaslužna za čak 24 Gren slema Dušica Jakovljević u velikim životnim problemima? Ovo je njen PROPALI ŽIVOT! Sergeju Trifunoviću poslije PRIVOĐENJA u Hrvatskoj ODUZET PASOŠ! Traži se 30 DANA ZATVORA i NOVČANA KAZNA, a evo kako je VRIJEĐAO POLICAJCE!

Enver Šadinlija, doajen bh. novinarstva: Mogu se pohvaliti da sam i ja zaslužan za svjetski uspjeh Amire Medunjanin

Objavio: RHT
17/09/2024 4:30 PM

Enver Šadinlija, doajen bh. novinarstva

U svojoj dugoj karijeri Enver Šadinlija kao novinar, voditelj, RTV urednik, autor stihova za novo muzičko stvaralaštvo, bio neizostavan činilac ovdašnje muzičke scene. S velikim utjecajem na uspješnost karijere sadašnjih najvećih bosanskohercegovačkih i regionalnih zvijezda.

Enver Šadinlija, doajen bh. novinarstva

– Sretan sam što sam i kao novinar i estradni voditelj stigao sarađivati i sa legendama – Zaimom Imamovićem, Safetom Isovićem, Himzom Polovinom i tom “zlatnom generacijom” sevdalija. A posebno ponosan što sam izravno kreirao uspjehe čuvene generacije “novi talas na sav glas”. U njoj su stasali Halid Bešlić, Šetif Konjević, Mile Kitić i njihovi sljedbenici – kaže Šadinlija.

O tome je Enverovom djelu nedavno, na koncertu Fondacije Sevdah posvećenom velikanu Zaimu Imamoviću, emotivno kazivao upravo današnji “broj jedan” Halid Bešlić.

Popularni voditelj – na njihovim je prvim nastupima u BiH i radio i tv emisijama promovisao i Severinu. Đulijana, Miroslava Ilića, Dragana Kojića Kebu. I nebrojene potom vrlo popularne izvođače.

A ovih je dana doživio i još jedno drago priznanje.

Velika zvijezda

– Velika zvijezda svjetske etno-muzičke scene, naša Amira Medunjanin, gostujući na TV Slovenije, otkrila je da je pjesmu sevdalinku upoznala i zavoljela još kao djevojčica. Slušajući emisiju “Đerdan” Radio Sarajeva. A kako je i “Đerdan” moje “čedo”, emisija koju sam osmislio, uređivao i vodio. Eto sad se mogu hvaliti da sam i ja zaslužan za Amirine svjetske uspjehe – kroz osmijeh kazuje Enver Šadinlija.

Čitajte i Goca Tržan ogorčena: Ivan nije zaslužio da ga udaraju i vrijeđaju! Te osobe su dno dna, žao mi je mog djeteta što gleda!

Goca Tržan je emotivno progovorila o nedavnom incidentu u kojem je njen bivši suprug, Ivan Marinković, bio meta fizičkog i verbalnog napada. Pjevačica, iako već dugo nije u dobrim odnosima s Ivanom, osudila je nasilje i iskazala zabrinutost za dobrobit njihove zajedničke kćerke.

„Ivan nije zaslužio da ga udaraju i vrijeđaju, bez obzira na sve što se dogodilo između nas. Te osobe koje su to uradile su dno dna. Najviše mi je žao našeg djeteta koje mora gledati i slušati o ovakvim stvarima,“ rekla je Goca, vidno potresena.

Naglasila je da, iako njih dvoje više nisu zajedno, nasilje nikada nije rješenje. „Moja kćerka zaslužuje da odrasta u miru i da zna da su konflikti mogući, ali da se rješavaju riječima, a ne nasiljem,“ dodala je Goca. Ova situacija još jednom je podsjetila na važnost zaštite djece od negativnih uticaja konflikata roditelja.

BONUS VIDEO:

Hypebih.ba/Naj-portal/A.H.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS