calendar

Ponedeljak 8. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Ša se bori sa ZDRAVSTVENIM PROBLEMOM? Uživo u programu saopštio DIJAGNOZU, javnost zabrinuta RAZVOD UŽIVO Ivan Marinković BIJESAN: NEKOME ĆU SE US*ATI U ŽIVOT!” Je li mu Jelena “NABILA ROGOVE” DNEVNI HOROSKOP ZA 8. JULI: Kod Ovnova danas napeto, Bikovi ostaju bez podrške TRUDNA MARGO ROBI! Pokušala da sakrije sretne vijesti, evo šta ih je odalo VELIKO SLAVLJE U DOMU STANIJE! Starleta potvrdila sretne vijesti, očekuje se Asminovo oglašavanje! (FOTO) ALEKSANDRA MLADENOVIĆ ZARADILA MILION! Priznala šta je sve morala da radi Drama u Sarajevu: Ranjen muškarac, policija traga za osobom koja je pucala u Sokolović-Koloniji KĆERKA ZDRAVKA ČOLIĆA U HOT IZDANJU! Una se utegla u minić i objavila vrele kadrove! (FOTO) Novak Đoković je proglašen za šampiona svijeta! SKANDALOZNO PONAŠANJE STANISLAVA! Gura psa, raskrinkano njegovo pravo lice, gledaoci traže kaznu! “ŽELJE MOG MUŠKARCA SU VAŽNE” Melina Džinović konačno riješila da progovori o svemu! SVE JE BILA PREVARA! Dragana Mirković se hitno oglasila i saopštila šokantne vijesti! Influenserka Tatjana Jo iskreno: Vodite računa kada ostavljate negativne komentare na društvenim mrežama to može biti jako OPASNO! SKANDAL! MAJA MARINKOVIĆ BILA INTIMNA SA OVIM UČESNIKOM U ŠTEKU?! Procurili šokantni detalji NUDI NAGRADU OD 25.000 EURA! Baka Prase se oglasio nakon što je pokraden, otkrio nove detalje pljačke Muškarac ušao u rijeku Drinu i nije izronio, na terenu policija i vatrogasci

Džumhur u Banjoj Luci izborio najbolji rezultat sezone

Objavio: RHT
20/04/2023 3:54 PM

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur ostvario je veliku pobjedu protiv Francuza Richarda Gasqueta za plasman u četvrtfinale ATP turnira u Banjoj Luci, nakon preokreta u trećem setu .

Odličan start

Džumhur je slavio u tri seta rezultatom 6:4, 1:6 i 7:6 (3), a u posljednjem setu imao je break zaostatka, no uspio je napraviti preokret.

U prvom setu Sarajlija je dva puta imao prednost breaka, a oba puta se vratio Gasquet. Ipak, kod rezultata 4:4 Džumhur je ponovo osvojio break i prednost sačuvao do kraja seta. No, potom je Gasquet podigao nivo igre i na impresivan način poravnao na 1:1 u setovima – 6:1.

Damir Džumhur / Foto: Srpska Open

Na samom startu trećeg seta Gasquet koristi drugu break loptu i dolazi do prednosti, ali se Džumhur brzo vraća i set odlazi u dramatičan finiš. Nakon što su brojni gemovi bili uzbudljivi i igrali se na razliku, dvojica tenisera ipak su zadržala svoje servise i otišlo se u tie-break. Tu je mnogo bolji bio Sarajlija, koji dolazi do tri meč-lopte, i koristi prvu od njih i prolazi u četvrtfinale.

Naredni protivnik Rubljov ili Varillas

Naš teniser će u četvrtfinalu turnira igrati protiv boljeg iz duela Andreja Rubljova i Juana Pabla Varillasa.

Ovo je najbolji Džumhurov rezultat nakon godinu i tri mjeseca, pošto je posljednje četvrtfinale igrao u januaru prošle godine u Montpellieru.

Naš najbolji teniser je trenutno 202. igrač na ATP listi, dok je Gasquet na 42. poziciji. Francuz je svojevremeno bio i sedmi igrač na svijetu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS