calendar

Ponedeljak 8. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
MILJANU KULIĆ SU PONIŽAVALI? Ekskluzivno za HYPE Marija Kulić otkrila PRAVI RAZLOG DISKVALIFIKACIJE pred samo FINALE Zavirite u vilu Gorana Bregovića u Crnoj Gori: IZDAJE JE ZA 5.000 EURA SMRT U DOMU ZMAJA OD ŠIPOVA! Povukao se nakon rijalitija, a sada ostao bez najvećeg oslonca u životu HIT LJETA! Sve žene će htjeti kupaći kostim kao Luna Đogani DUNJA ILIĆ TVRDI DA JU JE DEČKO PRETUKAO! Prijavila ga navodno policiji, van sebe: “Davio me je i lomio ruku” Sanja Maletić o porođaju u 52. godini: Borba je trajala 8 godina, Vanja je čudo OBJAVLJEN SNIMAK PRIJE DISKVALIFIKACIJE! Miljana Kulić pravila karambol, gađala kamenjem, obezbjeđenje je opkolilo (VIDEO) Otkrivamo ZAŠTO MARKO I DIVNA DNK ULAZE U IMANJE: Imaju ovakav izazov! KOME JE OVO LIJEPO?! Svi gledaju u ogromne usne Une Čolić Nezir Vilogorac ljubav prema Sarajevu pretočio u instrumentalu ‘Ornaments of Sarajevo’ Doktor Mladen Veletić iz BiH nagrađen za najbolji istraživački rad u oblasti liječenja raka mozga! ŽIVOT SA DVIJE ŽENE Elmedin i Arnel otkrili kakve ih privlače žene! Koga očekuju u spektaklu? (VIDEO) VELIČANSTVEN POSTUPAK SAŠE MIRKOVIĆA! Donio odluku da pomogne porodici čija je kuća IZGORILA U POŽARU ZABORAVITE NA SLADOLED I HLADNU VODU! Dijetetičar otkriva šta najbolje hladi po vrućini OVI TAKMIČARI MORAJU NAPUSTITI KUĆU! Hitno saopštenje! OGLASILA SE INDI, SVE PRIZNALA! Pjevačica iznijela detalje veze sa Zoranom: “Ovog puta mnogo više očekujem od njega nego prošli put”

Dozvoljeno je više brakova istovremeno, ali samo muškarcima! Islam dopušta POLIGAMIJU!

Objavio: RHT
15/02/2023 8:00 AM

Brak predstavlja svetu instituciju sa važnim ciljevima, dok se većini slučajeva postiže monogamijom. Međutim, u islamu, u određenim situacijama, muškarcu je dozvoljeno da se oženi sa više žena, pod
uslovom da se prema svojim ženama ponaša pravedno i da odluku donese sa Božjom svešću.

Foto: Pinterest

Ideja da islam dozvoljava poligamiju kako bi muškarci mogli da se bave požudom i kao izgovor za ispunjenje senzualnih želja je daleko od onoga što islam zapravo želi da postigne.

Poligamija je dozvoljena, iako nije obavezna, kao korektivna mera za određene situacije koje se mogu pojaviti s vremena na vreme. Međutim, prva stvar koju treba primetiti u vezi sa ovim pitanjem je da
poligamija nije naređena kao opšte pravilo za sve muslimane. Umesto toga, to je odredba – nešto što je dozvoljeno – za posebne okolnosti.

BONUS VIDEO:

hypebih.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS